hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Denon AVC-A1H Review | ΤΕΣΤ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑV

ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΠΥΡΗΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ 1GHz (DSP), Ο AVC-A1H ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ 3D ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Ο νέος ενισχυτής Denon AVC-A1H των 15 καναλιών αντικαθιστά τον AVC-A1HD που χρονολογείται από …το 2007. Παρομοίως ο AVC-A1HD είχε αντικαταστήσει τότε τον θρυλικό AVP-A1 του 1996 (DVD εποχής και ένας από τους πρώτους με Dolby Digital), όλοι δοκιμασμένοι από τον γράφων.

Αυτή είναι η ιστορική πορεία του AVC-A1H που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Βέβαια, η Denon ενδιάμεσα είχε κυκλοφορήσει και τις ναυαρχίδες AVC-X8500H (του 2018 με τα 13 κανάλια) και AVC-A110 (επίσης με 13 κανάλια) που βγήκε για τα 110 χρόνια της Denon το 2020 και τον δοκιμάσαμε στο τεύχος hxosplus #26.

Τα δύο μοντέλα, AVC-X8500H και AVC-A110, τρέχουν ακόμη στην αγορά γεμάτα δύναμη και δυνατότητες και σε αυτά βασίζεται ο AVC-A1H. Ο χαρακτήρας «H» στο τέλος του κωδικού «AVC-A1H» αναφέρεται στο σύστημα HEOS, την δικτυακή πλατφόρμα που χρησιμοποιεί η Denon. Τα τελευταία χρόνια οι ενισχυτές AV χαμηλής κατηγορίας έχουν υποχωρήσει μπροστά στην επέλαση που λέγεται «ηχομπάρες», που είναι φθηνότερες και ευκολότερες στην εγκατάσταση και στην χρήση.

Οι περισσότερες ηχομπάρες μπορούν να δημιουργήσουν ένα «πραγματικό» πολυκαναλικό σύστημα και μάλιστα με πολλές δυνατότητες. Έτσι οι ενισχυτές AV πιέστηκαν και ανέβηκαν κατηγορίες στην αγορά, για να προσφέρουν αυτό που ξέρουν καλά. Τον αληθινό πολυκάναλο ήχο, αυτόν που απαιτεί την τοποθέτηση πολλών ηχείων και -μερικές φορές- την χρήση κατάλληλων τελικών ενισχυτών.

Αλλά κάθε home cinema και κάθε εγκατάσταση είναι διαφορετική και σίγουρα η απόλαυση έρχεται μέσα από τα πολλά κανάλια, τον σωστό χώρο και τα ικανά ηχεία. Εννοείται, ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλο τον (υπέρ) εξοπλισμό του ενισχυτή AV, η χρήση εξαρτάται από το χώρο μας και το αριθμό των ηχείων που θέλουμε να έχουμε.

Άλλο πράγμα το πλήθος τα κανάλια που προσφέρει ο AVC-A1HD και άλλο πράγμα η εγκατάστασή του σωστού αριθμού ηχείων για το χώρο μας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από ένα δυνατό σύστημα 5.1 ή 7.2 καναλιών και μελλοντικά να το ανεβάσουμε σε 9.4.6 (και βάλε).

Τέτοιοι συνδυασμοί βέβαια για πολλούς από εμάς παραμένουν στη σφαίρα της θεωρίας και φαντασίας, στην πράξη ακόμα και οι πιο προχωρημένοι δεν «φτιάχνουν» τέτοια συστήματα οικιακού κινηματογράφου. Ο AVC-A1H, όμως, δεν θα αρνηθεί καμμιά φαντασίωσή μας. Ο ενισχυτής έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στα εργοστάσια της Denon στην Ιαπωνία, γεγονός που δείχνει πολλά για την ηχητική υπογραφή του.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;
Τα τελευταία χρόνια, η λειτουργικότητα των ενισχυτών AV εξελίχθηκε κυρίως στις συνδέσεις, στο gaming και τις ασύρματες ροές. Όσον αφορά τους αποκωδικοποιητές δεν υπάρχει κάτι καινούριο, συνεχίζουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια κυρίως με Dolby Atmos, αλλά και με τα DTS:X και Auro-3D, αν και για τα δύο τελευταία συστήματα δεν υπάρχει αρκετό υλικό.

Μέχρι να εισβάλει η τεχνητή νοημοσύνη στους ενισχυτές AV, δεν αναμένονται μεγάλες εξελίξεις στο χώρο παρά μόνο βελτιώσεις των ήδη καθιερωμένων δεδομένων. Έτσι οι μηχανικοί της Denon είχαν τον χρόνο και την άνεση να ασχοληθούν με τελειοποιήσεις, κουρδίσματα και λεπτομέρειες, όταν με τα προηγούμενα μοντέλα «έτρεχαν» για να απαντήσουν στις τεχνολογικές «επαναστάσεις» του χώρου π.χ. Dolby Atmos, ΗDMI 2.1 και ροές.

Η Denon, χωρίς την πίεση του χρόνου επειδή εμφανίστηκε κάποιο νέο σύστημα, έριξε στην αγορά την πιο ώριμη ίσως νέα σειρά ενισχυτών AV με ναυαρχίδα τον AVC-A1H που δοκιμάζουμε εδώ. Αυτή την φορά η Denon βελτίωσε την ψηφιοαναλογική μετατροπή, τα μενού, την διαχείριση βίντεο, τα ενισχυτικά, τα δικτυακά, το λογισμικό και το σημαντικότερο την αυτόματη ισοστάθμιση-διόρθωση χώρου και ηχείων.

Οι είσοδοι βίντεο του AVC-A1H είναι αποκλειστικά ψηφιακές, έχουμε έως επτά HDMI 2.1 που υποστηρίζουν 8K/60Hz ή 4Κ/120Ηz. Υπάρχουν τρεις έξοδοι HDMI, δύο για τη κύρια ζώνη και μια για την δεύτερη με ανάλυση 4Κ. Το δικτυακό τμήμα και το BT βασίζονται στην πλατφόρμα HEOS που λαμβάνει σήμα από υποδοχή LAN ή από τις δύο κεραίες Wi-Fi.

Υπάρχει επίσης ένα τμήμα ψηφιακών εισόδων ήχου, με δύο ομοαξονικές και δύο οπτικές. Το αναλογικό τμήμα είναι πιο ανεπτυγμένο, αν και εισάγει λίγο… χάος, κάποια ζεύγη RCA έχουν τοποθετηθεί κάθετα και άλλα οριζόντια. Αυτό οφείλεται στον πλακέτα του κυκλώματος που είναι τεσσάρων επιπέδων για την μείωση των θορύβων.

Μεταξύ των επτά αναλογικών εισόδων, υπάρχει μια είσοδος για πικάπ (MM) και μια στέρεο XLR ισορροπημένη είσοδος. Έχουμε και τέσσερις XLR εξόδους για ισάριθμα υπογούφερ (διατίθενται και σε RCA).

Γνωρίζουμε ότι αρκετά υπογούφερ είναι εξοπλισμένα με υποδοχές XLR, μια τέτοια σύνδεση αξίζει όταν το καλώδιο έχει μεγάλο μήκος και αυτό συμβαίνει συχνά σε μεγάλες εγκαταστάσεις γιατί ο ενισχυτής AV τοποθετείται σε κάποιο απομακρυσμένο ικρίωμα ή διπλανό δωμάτιο για να ψύχεται. Επιπλέον o AVC-A1H υποστηρίζει δεύτερη ζώνη με μια έξοδο HDMI και δύο ζεύγη RCA για τον ήχο.

Μπορούμε επίσης να οδηγήσουμε την ζώνη με δύο επιλεγμένα κανάλια, γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν περισσότεροι ακροδέκτες ηχείων (17) στο πίσω μέρος από τους ενισχυτές (15) που διαθέτει συσκευή. Αυτά επιτρέπουν εναλλακτικές λύσεις καλωδίωσης.

Οι  διαμορφώσεις πολλαπλών καναλιών στον κυρίως χώρο, εκτός από την δεύτερη ζώνη ή στην πιθανή περίπτωση διενίσχυσης των κύριων μπροστινών, είναι μεγάλες. Μπορούμε να φθάσουμε σε συστήματα 9.1.6 ή 7.1.8 καναλιών, δηλαδή με 6 ή 8 κανάλια οροφής. Επίσης με προσθήκη εξωτερικού στερεοφωνικού τελικού μπορούμε να απογειώσουμε το σύστημα στα 9.1.8 κανάλια.

Σαν να μην φθάνει αυτό, σε κάθε περίπτωση τα υπογούφερ μπορούν να αυξηθούν στα τέσσερα (0.4). Δηλαδή, ο AVC-A1H έχει την υποδομή δημιουργίας συστήματος 9.4.6 καναλιών (!) ή ενός home cinema με 20 συνολικά ηχεία χωρίς την προσθήκη κανενός εξωτερικού τελικού ενισχυτή. Μην εκπλήσσεστε, πρόσφατα άκουσα σύστημα 13.16.6 καναλιών, δηλαδή με 16 υπογούφερ, στο home cinema δεν υπάρχει… όριο.

 Όχι μόνο οι μεγάλοι ενισχυτές AV της Denon αλλά και της Marantz του 2023 έχουν μια δυνατότητα που ονομάζεται «Directional Bass», γι’ αυτό προσφέρουν εξόδους για τέσσερα ενεργά subwoofer. Την δυνατότητα αυτή την «εμπνευστήκαν» από τους αποκωδικοποιητές της Trinnov και λειτουργεί με δύο ή τέσσερα υπογούφερ.

Τα υπογούφερ αυτά μπορεί να είναι τοποθετημένα στις τέσσερις γωνίες του χώρου ακρόασης ή δύο εμπρός και δύο πίσω. Ο ενισχυτής, αφού γνωρίζει την θέση τους, στέλνει τις χαμηλές συχνότητες σε εκείνο το υπογούφερ που είναι πιο κοντά στο σημείο που ορίζει η πηγή του ήχου (το soundtrack σε σχέση με την εικόνα).

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο ακούμε αλλά νοιώθουμε τις χαμηλές που πια εδώ έχουν «κατεύθυνση». Είναι ένα νέο είδος διαχείρισης μπάσου που κερδίζει συνεχώς έδαφος.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 2023
Στην ενότητα δικτύου θα συναντήσουμε το HEOS, έναν παλιό φίλο που εξακολουθεί να λειτουργεί με νεανικό κέφι. Είναι φορτωμένος με τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά για την δημιουργία ενός συστήματος multiroom.

Ο AVC-A1H μπορεί να αναπαράγει τοπικά και δικτυακά αρχεία PCM έως 192ΚHz/24bit και DSD128, έχει συστήματα Spotify Connect και AirPlay 2 και αμφίδρομο Bluetooth με τη βασική κωδικοποίηση SBC. H συσκευή έχει «βαθύ» σασί που φθάνει σχεδόν το μισό μέτρο, βλέπετε τα πολλά κανάλια και το τεράστιο μεγέθους του τροφοδοτικού θέλουν χώρο.

Η Denon υπερηφανεύεται ότι ο AVC-A1H χρησιμοποιεί μετατροπείς DAC υψηλής ποιότητας σε όλα κανάλια του. Μάλιστα στα κύρια μπροστινά κανάλια υπάρχει καλύτερο DAC για στέρεο επιδόσεις. Ήταν δύσκολη η πρόσβαση στο εσωτερικό του ενισχυτή αλλά εντοπίσαμε την ταυτότητα των μετατροπέων, που είναι της ESS (ES9018K2M).

Το τροφοδοτικό, που είναι τοποθετημένο στο κέντρο, έχει έναν θηριώδη EI μετασχηματιστή με βάρος πάνω από 11 κιλά, τοποθετημένο επάνω μια χάλκινη πλάκα πάχους 2 χλστ. Υποστηρίζεται από δύο πυκνωτές των 33.000 μF ο ένας, κατασκευής Νichicon.

Οι πυκνωτές αυτοί είναι «δυο σε έναν» για χαμηλότερη επαγωγή, δηλαδή αν και είναι δυο λειτουργούν ως τέσσερις μιας και έχουν τέσσερα ποδαράκια ο ένας. Εσωτερικά σε κάθε πλευρά υπάρχει από μια ψύκτρα με τους ενισχυτές ισχύος Τάξης ΑΒ, επτά αριστερά και οκτώ δεξιά.

Τα τρανζίστορ, η Denon τα μάρκαρε με το δικό της λογότυπο, αλλά πιθανότατα είναι της Sanken. Επειδή η αποτελεσματική ψύξη είναι απαραίτητη ο ενισχυτής έχει ακόμη έξι μεγάλους ανεμιστήρες, τρεις ανά πλευρά. Όλες οι είσοδοι αλλάζουν μέσω ρελέ.

Ο AVC-A1H είναι εξοπλισμένος με ένα κύκλωμα επιλογής εμπέδησης ηχείων στα 4Ω και 8Ω, στόχος είναι η μείωση της θερμότητας, ο ενισχυτής θερμαίνεται στα 4Ω πολύ περισσότερο από ό,τι στα 8Ω, ακόμα και με την ίδια ισχύ.

Πιθανών η επιλογή αυτή ικανοποιεί κάποια οδηγία της Ε.Ε. Μπορούν να αντληθούν από ένα κανάλι περισσότερα από 300W ισχύος. Αυτό μόνο όταν έχουμε ηχεία 4Ω και επιλέξει στον ενισχυτή 8Ω. Ο επιλογέας σε λειτουργία 4Ω περιορίζει δραστικά την ισχύ ώστε να καταστείλει την αύξηση της θερμοκρασίας όταν λειτουργούν πολλά κανάλια μαζί σ΄ αυτό το φορτίο.

Ευτυχώς, στον AVC-A1H δεν υπάρχει αυτοματισμός που να επιβάλλει αυτή λειτουργία στην περίπτωση που του συνδέσουμε ηχεία 4Ω, έτσι μπορούμε να τον έχουμε μόνιμα σε λειτουργία 8Ω, ανεξάρτητα από την εμπέδηση των ηχείων που οδηγεί.

Συνιστούμε πάντα να τοποθετούμε τέτοιες συσκευές σε σημεία με εξαερισμό και ψύξη. Στο εργαστήριο μετρήσαμε ισχύ για ένα κανάλι 183W στα 8Ω και 70W στα 4Ω (ή 316W στα 4Ω με τον επιλογέα στα 8Ω). Οδηγώντας πέντε κανάλια ταυτόχρονα στο 1% ΤHD λάβαμε 147W στα 8Ω και 65W στα 4Ω (ή 136W στα 4Ω με τον επιλογέα στα 8Ω).

Στις μετρήσεις στα εννέα κανάλια οι τιμές στα 8Ω ήταν αισθητά κάτω από τα 90W και λίγο πάνω από τα 60W στα 4Ω. Για την αυτόματη ρύθμιση του συστήματος στο χώρο ο AVC-A1H χρησιμοποιεί το γνωστό Audyssey MultEQ XT32 που κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά τώρα έχει ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα του.

Είναι το Dirac Live (φυσικά συνδρομητικό), που έρχεται για να ανοίξει άλλες διαστάσεις ρυθμίσεων. Ο AVR-A1H μπορεί να αποθηκεύσει δύο ρυθμίσεις μας, μια για καθένα σύστημα διόρθωσης. Έτσι, θα μπορούμε να συγκρίνουμε την ρύθμιση Audyssey με αυτή του Dirac. Όλοι ελπίζουν το Dirac Live, που δεν είναι διαθέσιμο ακόμη, να φέρει στον AVC-A1H και την νέα δυνατότητα πολλαπλών υπογούφερ Bass Control, που άκουσα πρόσφατα και εξεπλάγην από το αποτέλεσμα.

Με την χρήση πολλών subwoofer όχι μόνο έχεις βαθύ και κατευθυντικό χαμηλό, αλλά τα subwoofer λειτουργούν και ως «ενεργοί» φροντιστές του χώρου, χαρίζοντας έναν φυσικό αέρα στην ακρόαση. Σαν να δημιουργούν το υπόβαθρο κάθε περιβάλλοντος επάνω στο οποίο θα στηθεί όλη η home cinema παράσταση. Το 2023 για τον AVR-A1H είναι πολύ νωρίς, σίγουρα οι μηχανικοί της Denon θα «εκπέμψουν» αρκετές ενημερώσεις firmware στο μέλλον, ώστε για πολλά χρόνια ο ενισχυτής να είναι σύγχρονος και ετοιμοπόλεμος.

ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ
Ο AVC-A1H σίγουρα θέλει αποκλειστικό δωμάτιο, κατάλληλα προετοιμασμένο για να τον υποδεχθεί. Θέλει οθόνη πολλών ιντσών, βαθιές κινηματογραφικές πολυθρόνες, πολλά ηχεία ίσως και εντοιχισμένα και εκλεκτά σνακ.

Ο αριθμός των καναλιών/ηχείων δεν έχει σημασία, αρκεί να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ ποσότητας και ποιότητας. Μπορεί τα δεκαπέντε κανάλια του AVC-A1H να ακούγονται δελεαστικά. Ίσως πάλι να μην χρειάζονται. Με λιγότερα κανάλια χαρίζουμε υψηλότερη ισχύ και αέρα «τροφοδοτικού» σ’ αυτά που θα χρησιμοποιήσουμε. Συχνά είναι καλύτερα να έχουμε λιγότερα κανάλια (ηχεία), αλλά σωστά και με ακρίβεια τοποθετημένα στο χώρο.

Το να δοκιμάσει κανείς έναν 15-κάναλο ενισχυτή δεν είναι εύκολο και κανένας φίλος ή reviewer που έχω γνωρίζει στα 40 χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας δεν διαθέτει χώρο με σύστημα 15 καναλιών, όπου θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε αυτό το τέρας. Έτσι οι δοκιμές άρχισαν σε λειτουργία δύο καναλιών, που φυσικά δεν είναι ο κύριος λόγος που θα αγοράσει κάποιος έναν τέτοιο ενισχυτή.

O AVC-A1H ακούγεται ακριβώς όπως το περιμέναμε, με τον γνωστό ήχο των ενισχυτών της Denon, χωρίς πειραματισμούς και υπερβολές, με άριστες δυναμικές και λεπτομέρειες. Παίζει αρκετά ελεύθερα και ζωντανά, χωρίς κανένα ίχνος ξηρότητας ή οξύτητας. Κρυστάλλινος στα πρίμα με τονικό προφίλ που δεν προκαλεί κανένα σχόλιο εκτός από ότι όλα είναι στις σωστές αναλογίες.

Έχει ήχο με γεμάτα σώματα, όχι με την απαλή έννοια, αλλά με έντονη περιγραφή. Το μπάσο είναι ελαστικό με πλαστικότητα και με τρομερό έλεγχο. Δεν συγκαλύπτει και δεν τονίζει τα προβλήματα, μιας κακής ηχογράφησης ή ενός αρχείου χαμηλής ανάλυσης. Από άποψη χροιάς και ανάλυσης έφθασε στην κορυφή, βέβαια δεν χτυπάει στερεοφωνικούς ενισχυτές των 5.000 ευρώ, δεν είναι αυτός ο σκοπός του.

Η αποστολή του είναι τα πολλά κανάλια και ο AVC-A1H «από τα αποδυτήρια» θα ικανοποιήσει το 99% των πιο απαιτητικών του home cinema. Οι δυνατότητες του AVC-A1H είναι φανταστικές, μπορείτε να του συνδέστε οποιαδήποτε ηχεία διψούν για ενέργεια, αφού μπορεί να ταρακουνήσει ένα μεγάλο σαλόνι, ένα ολόκληρο σπίτι… ίσως και την γειτονιά.

Η πιο εμφανής αλλαγή του ήχου του με την προσθήκη περισσότερων ηχείων είναι ότι ο διευρύνεται ο χώρος, «γκρεμίζονται» οι τοίχοι και το ηχητικό πεδίο αποκτά επίπεδα και στρώσεις. Το λένε χωρικό ήχο, 3D ή spatial audio.

Eδώ λάβαμε άριστη συνοχή, ακρίβεια τοποθέτησης του κάθε ήχου στο σωστό ηχείο, βέλτιστη πυκνότητα, αποθέματα και ιχνηλάτηση των δρώμενων επί της οθόνης. Τα εφέ είναι ξεκάθαρα και αντιληπτά, δεν αναμειγνύονται με τους διαλόγους, δεν «φουσκώνει» καμμιά περιοχή και κανένα κανάλι.

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε το μπάσο, γιατί εξαρτάται κυρίως από τον αριθμό των υπογούφερ και εμείς στην δοκιμή είχαμε μόνο ένα. Αν και έτσι, ο AVC-A1C δεν το άφησε σε ησυχία. Ο ενισχυτής δεν έχει να αποδείξει τίποτε, είναι το θηρίο που δείχνει φωνάζοντας πανέτοιμος για να αναλάβει το 3D home cinema των ονείρων σας.

Denon AVC-A1H
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

EIΔΟΣ: Eνισχυτής ΑV, 15 καναλιών
ΙΣΧΥΣ: 2x190W/6Ω @0,7% THD, 2x150W/8Ω @0,08% THD
ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ: Dolby Atmos, DTS:X (Pro), DTS Virtual:X, Auro-3D, 360 Reality Audio, Multichannel Stereo, IMAX Enhanced
GAMING: 4K/120Hz pass-through, VRR, QFT, ALLM, QMS
ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΙ: 6xRCA, 1xRCA για πικάπ MM, 1xXLR
ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΟΔΟΙ: 17.4 σε RCA pre-out, 4xXLR για υπογούφερ, 1xAκουστικών 6,35mm, 17 ζεύγη ακροδεκτών ηχείων, 2xZώνες stereo σε RCA
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΙ: 7xHDMI @8Κ/60Hz, 2xΟπτικές ήχου, 2xΟμοαξονικές ήχου
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΞΟΔΟΙ: 2xHDMI @8Κ/60Ηz (η μια με eARC), 1xΗDMI @4K για ζώνη 2.
ΑΛΛΕΣ: Ethernet, Bluetooth in και out, 1xUSB πίσω, 1xUSB μπροστά, Μικροφώνου, Trigger-out, Remote, RS-232C
ΠΑΙΖΕΙ: WAV, FLAC, ALAC (24bit/192KHz), 2xDSD (128), MP3, WMA, AAC
ΕΞΤΡΑ: HEOS, AirPlay2, Audyssey MultEQ XT32, Dirac Live, AL32 Processing Multichannel, Spotify Connect, Roon Tested, USB Audio
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxYxB): 434x195x498 χλστ. (χωρίς τις κεραίες)
ΒΑΡΟΣ: 32 κιλά

99%

ΣΧΟΛΙΟ

Τον κορυφαίο ενισχυτή ΑV της Denon είναι το τρελό όνειρο κάθε λάτρη του Dolby Atmos και κάθε οικιακού κινηματογράφου που θέλει να «απλωθεί» στα 9.4.6 ηχεία μιας και είναι κατάλληλος για χρήση σε οποιοδήποτε μέγεθος, σχήματος και είδος δωματίου.

  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΤΙΜΗ: €6.999

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα