hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Melody Gardot & Philippe Powell «Entre eux deux»: Ποίηση και όμορφες μελωδίες

Μετά την επιτυχία του άλμπουμ «Sunset In The Blue» η Γαλλίδα τραγουδίστρια Melody Gardot ηχογράφησε πρόσφατα το πρώτο της άλμπουμ ντουέτο. Η επιλογή δεν ήταν έκπληξη, ο βασικός της συνεργάτης ήταν ένα πιάνο που κουρδίστηκε φυσικά στα 432Hz και στο οποίο κάθισε ο Philippe Powell, γιος του θρυλικού Βραζιλιάνου Baden Powell κιθαρίστα και συνθέτη της bossa nova.

Το άλμπουμ «Entre eux deux» το γνωρίσαμε από το αισθησιακό και ρομαντικό πρώτο single του «This Foolish Heart Could Love You». Η πρεμιέρα του, μαζί με ένα καλλιτεχνικά καλόγουστο μουσικό βίντεο, παραγωγής της γνωστής εταιρείας 24-7 Productions, προκάλεσε αμέσως θαυμασμό και ενδιαφέρον.

Το μουσικό βίντεο σκηνοθέτησε ο Beki Mari στους εσωτερικούς χώρους του Musée Rodin στο Παρίσι ανάμεσα στα έργα του μεγάλου γλύπτη. Χορογράφησε η Marie-Agnès Gillot και η ίδια ερμήνευσε με τον νεαρό χορευτή Germain Louvet. Ήταν και οι δύο με κοστούμια του Ιάπωνα σχεδιαστή Issey Miyake.

Η οικεία μπαλάντα και ο χορός στους εσωτερικούς χώρους του μουσείου του παλατιού του August Rodin είναι ένα πραγματικό έργο οπτικοακουστικής τέχνης και απόλαυσης.

Η Melody Gardot αποκαλεί τον πιανίστα Philippe Powell «Brazil’s Bill Evans» και δεν είναι υπερβολή. Το άλμπουμ τους «Entre eux deux» μπορεί να συγκριθεί με την σημαντική συνεργασία μεταξύ του Evans και του τραγουδιστή Tony Bennett.

Mε λίγα λόγια το άλμπουμ αυτό, θα έλεγα ότι είναι σαν ένας χορός δύο ανθρώπων που αγαπούν το ίδιο πράγμα: «Ποίηση και όμορφες μελωδίες», εξηγεί η τραγουδίστρια. Το «Entre eux deux» είναι μια ματιά στον κόσμο δύο ψυχών, δύο καλλιτεχνών που απλά πειράζουν ο ένας τον άλλον. «Αυτό το άλμπουμ είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να ονειρευτεί ένας πιανίστας» σημειώνει ο Philippe Powell.

Ακούγοντας αυτό το εξαιρετικά ρομαντικό άλμπουμ, αξίζει να δώσετε προσοχή στο τραγούδι που είναι αφιερωμένο στον Πύργο του Άιφελ «A La Tour Eiffel» ή στις συμβουλές για το πώς να προσφέρετε λουλούδια σε μια γυναίκα «Fleurs Du Dimanche». Ως ντουέτο, είπαν την ιστορία αγάπης του «Plus Fort que Nous» από το κλασικό γαλλικό κινηματογραφικό «Un Homme et Une Femme» (Ένας άνδρας και μια γυναίκα) του Κλωντ Λελούς. Πάει πολύς καιρός από τότε που είχα να ακούσω ένα τόσο χαριτωμένο τζαζ άλμπουμ με μπαλάντες.

Για τις υπηρεσίες της στη Melody Gardot φέτος της απονεμήθηκε ο τίτλος του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών Ordre des Arts et des Lettres, το υψηλότερο βραβείο στον τομέα του πολιτισμού της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα