hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Νέα τσιπάκια Sabre από την ESS, τα ES9082 Smart DAC και ES9081 που λύνουν τα χέρια των σχεδιαστών συσκευών ήχου

Η ESS Technology από την Καλιφόρνια, η εταιρία που κατασκευάζει τα γνωστά τσιπάκια Sabre, παρουσίασε πρόσφατα τα νέα 8-κάναλα ES9082 Smart DAC και ES9081 DAC.

Tα δυο νέα τσιπάκια αποτελούν την επόμενη γενιά της εταιρείας και είναι εξοπλισμένα με την τελευταίας γενιάς πατενταρισμένη αρχιτεκτονική Hyperstream IV της ESS που υποστηρίζει έως και 768KHz και DSD1024.

Τα νέα τσιπάκια προσφέρουν πραγματικό δυναμικό εύρος (DNR) +120dB και συνολική αρμονική παραμόρφωση + θόρυβο (THD+N) 108dB με οδηγό γραμμής 2V RMS για κάθε ένα από τα 8 κανάλια τους.

Τα 8 κανάλια τους μπορούν να αθροιστούν για τη βελτίωση της απόδοσης όταν χρησιμοποιηθούν όλα μαζί σε μια συσκευή ή κύκλωμα που απαιτεί λιγότερα κανάλια. Μια διαφορική διαμόρφωση 2 καναλιών μπορεί να επιτύχει έως και +127dB DNR με έξοδο 4Vrms.

Το ES9082 Smart DAC ενσωματώνει τον 2ης γενιάς επεξεργαστή ήχου ESS Audio Signal Processor (ASP2) που επιτρέπει στους προγραμματιστές (και σχεδιαστές) να ενσωματώσουν τους προτιμώμενους αλγόριθμους ήχου χρησιμοποιώντας το εργαλείο γραφής λογισμικού SABER Intelligence Studio της ESS.

Οι κατασκευαστές που θα χρησιμοποιήσουν το νέο ES9082 Smart DAC στις συσκευές τους μπορούν να ενσωματώσουν PEQ πολλαπλών συχνοτικών περιοχών, DRC, AGL, MIXER, διεύρυνση στερεοφωνικού ήχου, εξειδικευμένα φίλτρα, αλλά και φίλτρα αποέμφασης RIAA, κροσόβερ κ.ά.

Γι’ αυτό άλλωστε ονομάζεται και Smart DAC, επειδή βελτιώνει τον ήχο και απλοποιεί την σχεδίαση μια συσκευής ήχου. Επιπλέον το τσιπάκι είναι πολύ γρήγορο στην φόρτωση προγραμμάτων αλλά και στην αποθήκευση ρυθμίσεων ή παραμετροποιήσεων του χρήστη. Για το σκοπό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετική εξωτερική μνήμη flash.

Ακόμη το «Smart DAC» υποστηρίζει σειριακά δεδομένα κατά TDM, I2S, DoP και DSD με ρυθμούς δειγματοληψίας έως και 768ΚHz και DSD1024. Οι ενσωματωμένοι κωδικοποιητές εξόδου TDM και S/PDIF επιτρέπουν μια ποικιλία σεναρίων χρήσης.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν λειτουργίες ενσωματωμένο αναλογικό PLL, εξαλείφοντας την ανάγκη για εξωτερικό ταλαντωτή (ρολόι), 8 εσωτερικά ψηφιακά φίλτρα κ.ά. Παρέχει και ψηφιακό έλεγχο στάθμης που κυμαίνεται από +1 dB έως -126 dB σε βήματα 0,5 dB.

Το δεύτερο τσιπάκι που παρουσίασε η ESS είναι το ES9081 που είναι συμβατό με την προηγούμενη γενιά ES9080Q, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι κατασκευαστές audio συσκευών το χρησιμοποιήσουν, μπορούν να αναβαθμίσουν εύκολα τα κυκλώματά τους χωρίς άλλες αλλαγές επιτυγχάνοντας καλύτερο ήχο.

Τα τσιπάκια προορίζονται για χρήση σε εξοπλισμό ήχου, μίκτες, ηχομπάρες, ενεργά ηχεία, ενισχυτές AV, ολοκληρωμένους ενισχυτές, προενισχυτές κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα