hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Audio-Technica AT-LP8X: Το νέο μεγάλο πικάπ του Ιάπωνα, μετά το AT-LP7 του 2018

Η Audio-Technica έχει νέο πικάπ, ένα ημιαυτόματο πικάπ άμεσης οδήγησης, το AT-LP8X με τιμή που αναμένεται στα 999 ευρώ.

Η Audio-Technica κυκλοφόρησε το κορυφαίο μοντέλο της, το AT-LP7, το 2018. Τώρα η εταιρεία ανέπτυξε το AT-LP8X, ένα νέο πικάπ που χρησιμοποιεί σύστημα άμεσης μετάδοσης κίνησης με σερβοκινητήρα DC χαμηλής ροπής ώστε να διατηρεί με ακρίβεια την ταχύτητα περιστροφής.

Επιπλέον  ο συνδυασμός ενός συστήματος ελέγχου και ενός πλατό με απόσβεση των κραδασμών βελτιώνει την απόδοση wow και flutter.

Το πικάπ διαθέτει επίσης σύστημα αισθητήρα που διατηρεί με ακρίβεια την ταχύτητα περιστροφής του πλατό. Εκτός από τις 33 1/3 και τις 45 σ.α.λ., το πικάπ υποστηρίζει και 78 σ.α.λ.

Ο βραχίονας είναι γενικού τύπου, υιοθετώντας την παραδοσιακή μορφή «J» της Audio-Technica. Ναι, υπάρχει και λειτουργία ρύθμισης του ύψους (VTA) του βραχίονα για ακριβή ρύθμιση.

Το κέλυφος της κεφαλής είναι το νέο μοντέλο AT-LT10 και η κεφαλή με την οποία έρχεται το πικάπ είναι η AT-VM95E, η οποία μπορεί να αναβαθμιστεί με βελόνα από την σειρά AT-VM95.

Το πικάπ μπορεί να δεχθεί βάρος κεφαλής έως 23,6 γρ. ώστε να είναι συμβατό ακόμη και με κεφαλές MC (κινητού πηνίου).

Το AT-LP8X διαθέτει επίσης λειτουργία αυτόματης διακοπής που ανεβάζει αυτόματα τον βραχίονα και σταματά την περιστροφή του πλατό όταν τελειώνει η αναπαραγωγή, προστατεύοντας έτσι τον δίσκο και τη βελόνα.

Το ανυψωτικό του βραχίονα δεν είναι τύπου μοχλού, αλλά τύπου κουμπιού που λειτουργεί πιο ομαλά. Ο χρονισμός της αυτόματης διακοπής (auto-stop) αλλάζει αυτόματα ανάλογα με την επιλεγμένη ταχύτητα περιστροφής. Η λειτουργία αυτόματης διακοπής μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί ώστε να έχουμε -αν θέλουμε- χειροκίνητη λειτουργία.

Το πικάπ έχει πλατό από χυτό αλουμίνιο με ελαστικό ματ πάχους 2,5 χλστ. που αποσβένει τους κραδασμούς. Η βάση είναι κατασκευασμένη από MDF πάχους 16 χλστ. και διαθέτει σύστημα ρύθμισης της ευθυγράμμισης με ειδικά πατάκια.

Το Audio-Technica AT-LP8X έχει ενσωματωμένο τροφοδοτικό χαμηλού θορύβου και έρχεται με κάλυμμα σκόνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα