hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Bose SoundLink Max Review | TEST Φορητό Bluetooth ηχείο

Η Bose από τις HΠΑ και τεχνολογία έχει και γνωρίζει όλα τα μυστικά -εδώ και χρόνια- δημιουργίας ενός πετυχημένου ηχείου.

Έχοντας ζήσει πολλούς μήνες με το μικρό Flex ήταν καιρός να πάρω στα χέρια μου το νέο -μεγαλύτερο- φορητό ηχείο της εταιρείας που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, το Max.

To πλήρες όνομά του είναι Bose Soundlink Max, ένα αδιάβροχο φορητό Bluetooth ηχείο υψηλής ποιότητας που σε κερδίζει αμέσως με το σχεδιασμό και τον ήχο του. Κυκλοφορεί σε μπλε και μαύρο, ώστε να διαλέξετε ποιο σας ταιριάζει.

Δεν είναι βαρελάκι, κύλινδρος ή ένα τετράγωνο ηχείο. Είναι Bose, έχει αρμονικές καμπύλες, απλές υφές, όμορφο χερούλι μεταφοράς και φροντισμένα υλικά παντού.

Η διάτρητη για τον ήχο πρόσοψη είναι από αλουμίνιο, ενώ τα άλλα μέρη του ηχείου είναι ντυμένα με μια ικανού πάχους επιφάνεια σιλικόνης για προστασία κατά των πτώσεων, της βύθισης του σε νερό αλλά και για καλή (αντικραδασμική) στήριξη για βελτιωμένη απόδοση όπου κι αν τοποθετηθεί.

Ζυγίζει 2,2 κιλά αφού είναι φτιαγμένο από καλά υλικά και όταν το κρατάς από το χερούλι του το βάρος του είναι ζυγισμένο και δεν κουράζει. Αντέχει σε κάθε χρήση που φαντάζεστε, καθαρίζει εύκολα, ενώ το χερούλι του που είναι από χονδρό σχοινί που αφαιρείται εύκολα για αλλαγή ή πλύσιμο.

Σίγουρα είναι ένα από τα καλύτερα ηχεία Bluetooth που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην αγορά, όχι μόνο για τον ήχο του ή τις στάθμες που μπορεί να πιάσει, αλλά και από τον τρόπο που είναι σχεδιασμένο.

Διαθέτει δύο μεγάφωνα πλήρους περιοχής διαμέτρου 2,5 ιντσών καθώς και ένα τουίτερ 0,79 ιντσών αναμεσά τους για τις υψηλές συχνότητες. Τα μεγάφωνα αυτά είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να δημιουργούν μια πλατιά ηχητική σκηνή, μάλιστα υπάρχουν bass reflex θύρες στα πλαϊνά του ηχείου για πιο γεμάτο μπάσο.

Στην ουσία είναι ένα ενεργό ηχείο με δυναμικές, φινέτσα και ένταση. Δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο όπου κι αν βρεθεί, σε πάρτυ, στην παραλία, στο ταξίδι ακόμη και στο μπαλκόνι ή στον κήπο. Το αυτί το διακρίνει εύκολα όταν παίζει στο χώρο.

Η ισχυρή του μπαταρία φορτίζει μέσω USB C, που λειτουργεί και αντίστροφα, ώστε να φορτίζουμε το κινητό μας (ως power bank). Τόση δύναμη έχει. Άλλωστε χρειάζεται περίπου 5 ώρες για να συλλέξει η μπαταρία του την απαιτούμενη αυτονομία (fully charged) για να μας χαρίσει περίπου 20 ώρες μουσικής με την στάθμη κάπου στην μέση.

Εκτός από Bluetooth 5.3 που γνωρίζει μέχρι και aptX Adaptive για καλύτερο ήχο, το Max διαθέτει και αναλογική είσοδο mini jack για την σύνδεση ενός CD player για παράδειγμα. Επίσης το Bluetooth του είναι πολλαπλών συνδέσεων ώστε να αλλάζουμε πηγή χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε αποσύνδεση από την προηγούμενη.

Όλα αυτά τα υποστηρίζει η εξαιρετικής χρηστικότητας Bose app που μπορείτε να κατεβάσετε. Η εφαρμογή έχει ισοσταθμιστή τριών περιοχών (bass, mid & treble), τέσσερις έτοιμες καμπύλες, παρακολούθηση της στάθμης της μπαταρίας κ.ά. Όπως και τα άλλα Bose το ηχείο εκφωνεί στα αγγλικά ειδοποιήσεις όπως για παράδειγμα το ποσοστό της στάθμης της μπαταρίας, τον όνομα του κινητού που έχει συνδεθεί κ.ά., κάτι που είναι πολύ χρήσιμο.

Στο επάνω μέρος του ηχείου υπάρχουν τα γνωστά πλήκτρα on/off, Bluetooth σύζευξης, ρύθμισης της στάθμης, ένα προγραμματιζόμενο μέσω της app και εναλλαγής τραγουδιών.

Το ηχείο είναι αδιάβροχο σε σημείο που να μην «περνάει» μέσα καμιά σταγόνα νερού ή σκόνη προς τα μέσα, ακόμη και κάτω από βρύση να το βάλουμε… αυτό αντέχει. Με άλλα λόγια έχει πιστοποίηση IPX7.

Κατά την δοκιμή η σύνδεση του ηχείου με το κινητό έγινε άμεσα, μιας και το ηχείο είναι εξοπλισμένο με τσιπάκι Qualcomm έχοντας fast pairing και άλλες νέες τεχνολογίες σύζευξης.

Οι δομικές ξεκίνησαν με τραγούδια ανάλυσης «ΜΑΧ» από το Tidal, αυτό είναι εφικτό χάρις στην αποκωδικοποίηση aptX Adaptive που διαθέτει το Bluetooth του Bose SoundLink Μax. Όταν τα περισσότερα Bluetooth ηχεία της αγοράς είναι SBC, το Max της Bose έχει την ικανότητα να «πιάνει» aptX Adaptive, δηλαδή να λαμβάνει μεγαλύτερο ρυθμό δεδομένων, ώστε να αποδίδει καλύτερα την μουσική ιδιαίτερα στις υψηλές συχνότητες.

Βέβαια το Bose SoundLink Μax δεν είναι ένα οικονομικό Bluetooth ηχείο, πως θα μπορούσε άλλωστε αφού είναι προσεκτικά σχεδιασμένο και εξοπλισμένο με υψηλών επιδόσεων μεγάφωνα, ενισχυτή, μπαταρία και σύστημα Bluetooth. Ακόμη και μεταλλικό σκελετό έχει. Είναι ένα στερεοφωνικό ηχείο που από τις πρώτες ακροάσεις καταλαβαίνεις ότι η Bose έχει φτιάξει κάτι σοβαρό εδώ, με χαρακτήρα hi-fi, με γεμάτες γυναικείες φωνές και με λεπτομέρεια στις υψηλές.

Όταν τα περισσότερα Bluetooth ηχεία της αγοράς έχουν έναν πνιγμένο με υπερβολικά μπάσα ήχο, το Max έχει έκταση, σωστό και ελεγχόμενο χαμηλό καθώς και στάθμες που μπορούν να γεμίσουν ένα μεσαίο χώρο. Έχει ήχο δηλαδή μεγαλύτερο από το μέγεθός του. Χτύπημα στα χαμηλά, ενέργεια στις μεσαίες και παρουσία υψηλών.

Δεν διαθέτει μικρόφωνο/α για τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς και δυνατότητα συγχρονισμού -προς το παρόν- με άλλο Max για την δημιουργία στερεοφωνικού συστήματος.

Το Bose Soundlink Max είναι ένα από τα καλύτερα φορητά Bluetooth ηχεία της αγοράς, που ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό, τη κατασκευή και τον ήχο του.

Η Bose έκανε πάλι κίνηση ματ στο χώρο αυτό… και όλοι ακούμε.

TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Ασύρματο στερεοφωνικό ηχείο
ΜΕΓΑΦΩΝΑ: 2xΠλήρους φάσματος διαμέτρου 2,5 ιντσών και ένα τουίτερ 0,79 ιντσών
ΕΙΣΟΔΟΙ: Bluetooth 5.3 (aptX Adaptive), mini jack αναλογική
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ): 265×120×105 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 2,13 κιλά.

88%

ΣΧΟΛΙΟ

Ένα από τα πιο όμορφα και τα πιο ανθεκτικότητερα μουσικά φορητά ηχεία της αγοράς.

Audio Group Greece
ΕΠΑΦΗ
  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

TIMH: 449,95 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα