Οι εξελίξεις στο χώρο των OLED πάνελ για χρήση σε τηλεοράσεις και οθόνες-μόνιτορ είναι ραγδαίες με αποτέλεσμα στα επόμενα χρόνια η LG Display να μην είναι ο μόνος κατασκευαστής τέτοιων πάνελ στην αγορά. Ήδη έχουμε OLED πάνελ από την Ιαπωνική JOLED, την κινέζικη Skyworth και την επίσης κινεζική CSOT που είναι θυγατρική της TCL. Υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές από Κίνα και Ταιβάν. Κάθε ένας κατασκευαστής χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους και τρόπους κατασκευής των OLED πάνελ.
Μάλιστα, η CSOT (δηλαδή η TCL) μόλις πρόσφατα παρουσίασε σε συνέδριο ένα OLED πάνελ μεγέθους 65 ιντσών και ανάλυσης 8K και χρωματικής κάλυψης 99% του DCI-P3. H μαζική παραγωγή του πάνελ θα αρχίσει το 2024. Για την κατασκευή του πάνελ χρησιμοποιείται εκτυπωτική μέθοδος inkject και όπως αναφέρεται είναι 8,5ης γενιάς.
Η CSOT της Κίνας αποκάλυψε ένα πρωτότυπο του μεγάλου πάνελ OLED 8,5ης γενιάς κατασκευασμένο με μέθοδο inkjet. Ωστόσο, το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το έργο T8, το οποίο υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε να κατασκευάζεται φέτος, δεν έγινε γνωστό.
Η πρώτη στον κόσμο οθόνη OLED με εκτύπωση inkjet 65 ιντσών 8K που έχει 33 εκατομμύρια pixels, εξαιρετικά υψηλή αντίθεση και χρωματική απόδοση. Είναι ασύγκριτη σε σχέση με την παραδοσιακή κατασκευή με εξάχνωση, αφού χρησιμοποιείται διαδικασία επιμετάλλωσης με εκτύπωση inkjet που είναι σχετικά πιο απλή και πιο οικονομική.
Το έργο T8 αναφέρεται στη γραμμή παραγωγής OLED εκτύπωσης 8,5ης γενιάς (που σημαίνει επιφάνειες OLED διαστάσεων 2200x2500mm από το οποίο μπορούν να κοπούν έξι 55 ιντσών ή τρία 65 ιντσών πάνελ) στο Guangzhou, την οποία η CSOT ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή από το 2024.
Η οθόνη αυτή αναπτύχθηκε από κοινού με την JOLED της Ιαπωνίας, η οποία αναπτύσσει έχει εξελίξει μαζί με την CSOT την τεχνολογία inkjet OLED. Η CSOT επένδυσε 30 δισεκατομμύρια γιεν για να κατέχει ένα μερίδιο 10% της JOLED.
Το αφεντικό της TCL, κύριος Zhao Jun, δήλωσε: «Στο εγγύς μέλλον, η CSOT θα γίνει η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που θα έχει μια σειρά inkjet OLED πάνελ επόμενης γενιάς»
Τα πάνελ inkjet OLED έχουν καλύτερες επιδόσεις από τη συμβατική εναπόθεση υπό κενό που χρησιμοποιεί η LG Display, έχουν χαμηλότερο κόστος κατασκευής γιατί η έχουν πιο απλή δομή για μαζική παραγωγή. Βέβαια υπάρχουν και προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν όπως είναι η διατήρηση του επιπέδου της φωτεινότητας η οποία σίγουρα είναι χαμηλότερη από τις LCD και από τις OLED της LG Display.