hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Pioneer VSX-LX805 Review | TEST ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ AV

Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΣΤΟ ΗΟΜΕ THΕATRE ΤΩΝ 11 ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΗΡΘΕ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΑΡΑΠΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

KEIMENO: ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Στην αγορά των ενισχυτών ΑV, η Pioneer ήταν πάντα η αγαπημένη εταιρεία όλων μας. Εξαιρετικά δημοφιλής για την τεχνολογία και τις επιδόσεις της.

Πόσοι και πόσοι από εμάς είχαν ως πρώτο (και δεύτερο ενισχυτή AV) κάποιον Pioneer. Από τους μικρούς «LX» έως τον μεγάλο Susano (LX90), αλήθεια ποιος τον θυμάται;

Τα χρόνια πέρασαν, η Pioneer αντιμετώπισε προβλήματα και μόλις πρόσφατα σήκωσε πάλι το ανάστημα της, δηλώνοντας ξανά παρούσα. Το 2021 η Pioneer εξαγοράστηκε από την Premium Audio Company (μια θυγατρική της VOXX, μέλος της είναι η Klipsch), γεγονός που μας χαροποίησε όλους, ειδικά τα fun boys της εταιρείας.

Στην Ελλάδα η πρώτη παρουσίαση της εταιρείας ξανά στην τοπική αγορά έγινε στην πρόσφατη Έκθεση HES2023. Ο νέος ιδιοκτήτης της Pioneer έχει ήδη κάνει την εταιρεία μεγάλη, συνεχίζοντας τα ιστορικά μοντέλα και κυκλοφορόντας παράλληλα νέα.

Όπως ο VSX-LX805 που δοκιμάζουμε εδώ, κυκλοφόρησε μόλις τελευταία. Είναι το πρώτο μοντέλο, επιπέδου ναυαρχίδας, που λανσαρίστηκε από την Pioneer της νέας εποχής.

Αισθητικά δε διαφέρει από τα προηγούμενα μοντέλα της Pioneer, στην πρόσοψη ξεχωρίζουν τα δύο μεγάλα ρυθμιστικά έχοντας μια  σχετικά μεγάλη οθόνη ενδείξεων αναμεσά τους και ένα κάλυμμα -στο κάτω μέρος- που σκεπάζει τα βασικά χειριστήρια της συσκευής, στην περίπτωση που δεν έχουμε πρόχειρο το τηλεχειριστήριο ή το smartphone μας.

Πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο ενισχυτής AV που υποστηρίζει το Dirac Live στην πλήρη έκδοση, επιτρέποντας μας να βιώσουμε τα εξελιγμένα αποτελέσματα της αυτόματης διόρθωσης του χώρου και των ηχείων μας. Η παράδοση της Pioneer να εστιάζει πάντα στις τελευταίες τεχνολογίες χωρίς υψηλό τίμημα, εξακολουθεί να διατηρείται και εδώ.

Το κορυφαίο αυτό μοντέλο είναι ο πρώτος ενισχυτής AV της Pioneer με 11.2 κανάλια. Έχοντας ευελιξία, απόδοση και δυνατότητες άλλου επιπέδου, με φρεσκάδα και εμπειρία. Ίσως ο φθηνότερος 11-κάναλος της αγοράς.

ΜΗΧΑΝΗ ΙΣΧΥΟΣ
Αν και έχουμε στην αγορά πια ενισχυτές AV με έξοδο για τέσσερα subwoofer (π.χ. 11.4), o VSX-LX805 υιοθετεί σκόπιμα τη διαμόρφωση 11.2, για να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, εξάλλου, κοιτάζοντας οι περισσότεροι από εμάς εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε μόνο ένα υπογούφερ, άντε δύο.

Όσοι έχουν μεγάλο χώρο ή αποκλειστική αίθουσα χρησιμοποιούν δύο υπογούφερ. Όσο για τέσσερα, σίγουρα είναι ελάχιστοί, υπάρχουν εμπόδια στη χρήση τριών, τεσσάρων ή περισσότερων υπογούφερ.

Όχι μόνο θα πρέπει η επένδυση να είναι μεγάλη, αλλά και ο χώρος να μπορεί να τα υποστηρίξει. Έτσι όσοι δεν σκοπεύουν να τοποθετήσουμε περισσότερα από δύο υπογούφερ και θέλουν να έχουν 11 κανάλια, τότε ο VSX-LX805 είναι μονόδρομος.

Ο VSX-LX805 είναι ένας ενισχυτής ΑV που υποστηρίζει όλες τις μορφές πολυκαναλικού ήχου της νέας εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced, Auro-3D κ.ά. Ως μοντέλο 11.2 καναλιών μπορεί να σχηματίσει ένα μέγιστο σύστημα οικιακού κινηματογράφου 7.2.4 καναλιών, δηλαδή 7 ηχεία γύρω από τα καθίσματα, να συνδεθούν δύο υπογούφερ και 4 ηχεία οροφής ώστε να παρουσιάζουν τα ηχητικά εφέ ύψους, δημιουργώντας ένα πολύ πλήρες 3D στερεοφωνικό ηχητικό πεδίο με τα ηχητικά εφέ ύψους να είναι αρκετά… ευέλικτα.

Εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τόσα πολλά κανάλια, δεν θα πάνε χαμένα, επειδή ο VSX-LX805 υποστηρίζει διενίσχυση. Δηλαδή με τα περίσσια κανάλια μπορούμε να δι-ενισχύσουμε (bi-amp) το αριστερό και το δεξί μπροστινά ηχεία ή να οδηγήσουμε απευθείας ένα δεύτερο σετ ηχείων (Zone 2) σε άλλο χώρο για περισσότερη… μουσική.

Όσον αφορά την ικανότητα οδήγησης, o VSX-LX805 υιοθετεί ενισχυτές Τάξης AB και αποδίδει ισχύ έως 167W στα 8Ω με δύο οδηγούμενα κανάλια (μέτρηση εργαστηρίου). Το εσωτερικό του ενισχυτή είναι για σεμινάριο. Όσο ανοίξουμε το επάνω κάλυμμα θα διαπιστώσουμε ότι ο VSX-LX805 βρίσκεται σ’ ένα διαφορετικό επίπεδο σχεδίασης.

Έχει συμμετρική διάταξη, με έναν υπερμεγέθη μετασχηματιστή EI στο κέντρο του σασί μέσα μια μεταλλική θωράκιση, δύο μεγάλους πυκνωτές για το φίλτρο (συνολικής χωρητικότητας 36000μF) και τα στάδια εξόδου (ισχύος δηλαδή) με τρανζίστορ Toshiba να είναι τοποθετημένα ανά ομάδες δεξιά και αριστερά του μετασχηματιστή.

Πέντε κανάλια αριστερά και έξι κανάλια δεξιά. Είναι τόσο κοντά μεταξύ τους τα τρανζίστορ εξόδου που δίνει το πλεονέκτημα στον ενισχυτή να έχει σύντομες διαδρομές σήματος, ενώ για να μειωθεί περαιτέρω η εσωτερική αντίσταση, χρησιμοποιείται παχιά μπάρα χαλκού ως αγωγός για τις συνδέσεις προδίδοντας στον VSX-LX805 ισχυρή ικανότητα ρεύματος εξόδου.

Η διάχυση της θερμότητας που αναπτύσσουν τα τρανζίστορ πραγματοποιείται από ψύκτρες μεγάλου μεγέθους και στις δύο πλευρές. Υπάρχει ένα μικρό κενό μεταξύ της απόστασης των ψυκτών για να αποφευχθεί ο συντονισμός που προκαλείται από την ίδια απόσταση.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι ο σχεδιασμός του Pioneer έγινε με προσοχή προς όφελος της ποιότητας του ήχου. Λόγω όλων αυτών, μα κυρίως του massive μετασχηματιστή, το βάρος του VSX-LX805 ξεπερνάει τα 21 κιλά και το βάθος του σασί φτάνει σχεδόν μισό μέτρο.

Στον ψηφιακό τομέα έχουμε το επεξεργαστή Cirrus Logic CS49844A ως ρολίστα στην αποκωδικοποίηση των καναλιών και τον επεξεργαστή D808K013DPTP5 της Texas Instruments για την διαχείριση των Dirac Live, MCACC Pro και άλλων διορθώσεων και επεξεργασιών.

Πρόκειται για δύο τσιπ CPU επιπέδου 32bit. Mετά την αποκωδικοποίηση υπάρχει ο μετατροπέας DAC που χρησιμοποιεί δύο ES9026PRO της ESS, το οποίο είναι ένα τσιπ 8 καναλιών HyperStream II 32bit που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των 11.2 καναλιών.

Αυτό το τσιπ DAC είναι πολύ υψηλής ποιότητας, με δυναμικό εύρος έως και 124dB και εντελώς χαμηλές παραμορφώσεις, επιτρέποντας στον ενισχυτή να αποδίδει λεπτομέρειες και δυναμικά, αλλά και μουσική υψηλής ανάλυσης.

Ο μετατροπέας DAC χρησιμοποιεί ακόμη δύο PCM5110Α της Burr-Brown πιθανών για τα κανάλια οροφής ή τα subwoofer.Στο τμήμα εικόνας, ο VSX-LX805 παρέχει επτά HDMI εισόδους (συμπεριλαμβανομένης μιας στην πρόσοψη) και τρεις εξόδους.

Όλοι οι είσοδοι HDMI είναι έκδοσης 2.1, στοιχείο που σημαίνει ότι υποστηρίξουν σήματα 8K/60Ηz και 4K/120Hz, καθώς και HDR, όπως HDR10+ και Dolby Vision. Επίσης, μπορεί να υποστηρίξει πολλές gaming λειτουργίες, όπως μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης οθόνης VRR, αυτόματη λειτουργία χαμηλής καθυστέρησης ALLM κ.λπ.

Δύο από τις εξόδους HDMI παραδίδουν υψηλού επιπέδου σήματα 8K/60Hz, ενώ μια από αυτές υποστηρίζει και eARC, να αναπαράγει ο ενισχυτής τον ήχο της τηλεόρασης μας. Η τρίτη έξοδος HDMI είναι για την Zone 2 που λέγαμε παραπάνω.

Ο VSX-LX805 μπορεί να αναπαράγει διάφορες πλατφόρμες μουσικής ροής μέσω του Διαδικτύου, όπως Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music όπως και ιντερνετικό ραδιόφωνο. Υποστηρίζει AirPlay2, Chromecast αλλά και DTS Play-Fi, για τον σχηματισμό multi-room με ασύρματα ηχεία όπως π.χ. είναι τα SVS.

Οι αρετές του Pioneer δεν σταματούν εδώ, είναι Roon Ready ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί στο ολοκληρωμένο σύστημα αναπαραγωγής ροής της Roon (ιδιοκτησία της Harman πια).

Βέβαια δεν διαθέτει λειτουργία DLNA για την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής από άλλες συσκευές του τοπικού μας δικτύου. Το τμήμα PCM υποστηρίζει 192ΚHz/24bit και το τμήμα DSD υποστηρίζει έως 11,2 MHz.

Ακόμη έχει Bluetooth λήψη και αποστολή, μπορούμε να παίξουμε μουσική από το smartphone ή να ακούσουμε ασύρματα τον ενισχυτή με Bluetooth ακουστικά. Υποστηρίζει κωδικοποιήσεις SBC και AAC, αλλά και aptX και aptX HD, το τελευταίο μπορεί να μεταδώσει ήχο υψηλής 24bit.

ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ
Στη λειτουργία αυτόματης διόρθωσης ηχητικού πεδίου, ο VSX-LX805 παρέχει δύο σετ λειτουργιών. Το γνωστό από τα παλιά MCACC Pro που το εφαρμόζουμε χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο μικρόφωνο και ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη της τηλεόρασης.

Το δεύτερο σετ είναι το Dirac Live, το οποίο μπορεί να εκτελέσει περισσότερες ρυθμίσεις και μάλιστα σε όλο το φάσμα. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο του ενισχυτή, αλλά επειδή το Dirac Live είναι πιο λεπτομερές καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα πιο ακριβές μικρόφωνο (όπως το miniDSP που διαθέτει το AVshop.gr) για πιο σωστό αποτέλεσμα.

Η ρύθμιση μέσω MCACC Pro είναι η απλούστερη και -το σημαντικό- μετά την ολοκλήρωση μπορούμε να τροποποιήσουμε όλες τις παραμέτρους κατά το δοκούν. Με το Dirac Live, η ακρίβεια της ρύθμισης είναι γενικά υψηλότερη, αλλά ορισμένες παράμετροι δεν μπορούν να αλλάξουν μετά την μέτρηση, όπως η απόσταση των ηχείων (δηλαδή ο χρόνος καθυστέρησης).

Εάν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι θα πρέπει να επαναληφθεί, ολόκληρη η διαδικασία. Εάν χρησιμοποιούμε την έκδοση του Dirac Live για υπολογιστή και το μικρόφωνο miniDSP, η ακρίβεια είναι υψηλότερη, το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να έχουμε φορητό υπολογιστή και να επενδύσουμε επιπλέον χρήματα για το μικρόφωνο.

Τώρα, εάν θέλουμε καλύτερη απόδοση χαμηλών, ο VSX-LX805 υποστηρίζει επίσης προαιρετική αναβάθμιση Dirac Live, γνωστή ως Dirac Live Bass Control ή DLBC για συντομία. Για ένα υπογούφερ το Dirac Live DLBC κοστίζει 319,63 ευρώ και για περισσότερα υπογούφερ κοστίζει 457 ευρώ, ανάλογα πάντα με στον στόχο και τις ανάγκες μας.

Υπάρχει και δυνατότητα διόρθωσης Dirac Live με την χρήση εφαρμογής (app). Πρώτα, θα συνδέσουμε το μικρόφωνο στην υποδοχή mic στην πρόσοψη του VSX-LX805, μετά θα πάρουμε οδηγίες για το πως θα κατεβάσουμε το Dirac Live μέσα από την app της Pioneer.

Όταν είναι όλα έτοιμα και «τρέξουμε» την μέτρηση, η εφαρμογή θα μας ρωτήσει εάν θέλουμε να εκτελέσουμε μια γρήγορη διόρθωση (μέτρηση 3 σημείων) ή μια πλήρη (9 σημείων). Εάν δεν βιαζόμαστε, συνιστάται να κάνουμε μια πλήρη μέτρηση, καθώς η ακρίβεια του αποτελέσματος θα είναι σωστότερη. Πάντως η καλύτερη διόρθωση γίνεται με φορητό υπολογιστή.

Θα πρέπει δηλαδή να έχουμε εγκαταστήσει στον laptop μας το λογισμικό Dirac Live, έχοντας στο ίδιο δίκτυο τον VSX-LX805 τον υπολογιστή. Στη συνέχεια συνδέουμε το μικρόφωνο στην υποδοχή USB του υπολογιστή και ξεκινάμε το λογισμικό, αρκεί πριν να μην ξεχάσουμε να φορτώσουμε το αρχείο βαθμονόμησης του μικροφώνου (μας το δίνει ο κατασκευαστής του μικροφώνου) ώστε να έχουμε ακρίβεια ήχου σε κάθε κανάλι.

Στη συνέχεια, το Dirac Live θα μας ζητήσει αν η μέτρηση θα γίνει για ένα άτομο, για πολλά άτομα ή για μια μεγάλης περιοχής. Μπορούν να μετρηθούν έως και 17 σημεία. Αφού ολοκληρωθούν όλες οι μετρήσεις και γίνουν οι υπολογισμοί,  θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα στην οθόνη του laptop. Το πλεονέκτημα του Dirac Live είναι εμφανίζει τις καμπύλες απόκρισης συχνοτήτων «πριν» και «μετά» την επεξεργασία.

Πριν από την επεξεργασία, προφανώς βλέπουμε τα χάλια του χώρου μας, ενώ μετά την διόρθωση λαμβάνουμε την… ευθεία. Επιπλέον, στο κάτω μέρος της σελίδας του λογισμικού παρουσιάζεται ο διορθωμένος χρόνος καθυστέρησης, που είναι η απόσταση που διανύει ο ήχος από κάθε ηχείο για να φτάσει στη θέση ακρόασης.

Παρουσιάζονται ακόμη και άλλες παράμετροι όπως είναι η στάθμη του κάθε καναλιού. Αφού ολοκληρωθεί η μέτρηση θα πρέπει να την «ανεβάσουμε» στον ενισχυτή ώστε να την λαμβάνει υπ’ όψη στις ακροάσεις μας.

Αφού ολοκληρωθεί η μέτρηση, μπορούμε εξετάσουμε την καμπύλη απόκρισης συχνότητας του κάθε καναλιού, καθώς και την καμπύλη στόχος, γνωστή ως target curve. Μπορούμε να ορίσουμε ελεύθερα την καμπύλη μας, για παράδειγμα να αλλάξουμε το εύρος διόρθωσης του κάθε καναλιού ή ακόμη και να φορτώσουμε την δική μας επιθυμητή καμπύλη.

Πολλοί που αγαπούν τις χαμηλές και θέλουν να παίζουν όλη την ώρα τα subwoofer τους για να έχουν πιο συγκλονιστικά εφέ όταν παρακολουθούν ταινίες, εισάγουν καμπύλη με έμφαση στις χαμηλές συχνότητες. Όρεξη και χρόνο να έχετε.

OΛΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ
Για τη δοκιμή χρησιμοποιήθηκε σύστημα ηχείων DALI και Jamo με subwoofer της SVS σε σχηματισμό 7.1.2. καναλιών. Ως πηγή είχαμε το νέο media player Revolution PlayerOne, ενώ την εικόνα ανέλαβε ο προβολέας XGIMI Horizon Ultra που παίζει Dolby Vision. Η HDMI καλωδίωση ήταν της AudioQuest.

Ο VSX-LX805 μπορεί να αποθηκεύσει τρία σετ παραμέτρων αυτόματης διόρθωσης, γι’ αυτό και εμείς φτιάξαμε τρία τέτοια. Το πρώτο σετ είχε τις ρυθμίσεις της Pioneer, με το συνοδευτικό μικρόφωνο τρέχοντας την εφαρμογή Pioneer Remote App.

Στην δεύτερη μνήμη βάλαμε τη Dirac Live μέτρηση με το μικρόφωνο UMIK-1 της miniDSP και στην τρίτη την δική μας μέτρηση-ρύθμιση, χρησιμοποιώντας μια καμπύλη στόχος που μας αρέσει (μετά από χρόνια εμπειρίας).

Χρησιμοποιώντας το πλήκτρο «DIRAC» στο τηλεχειριστήριο, μπορούμε γρήγορα να κάνουμε εναλλαγές μεταξύ των ρυθμίσεων ώστε να συγκρίνουμε αμέσως τις διαφορετικές διορθώσεις. Φυσικά υπάρχει και off, όταν θέλουμε να ακούσουμε το σύστημά μας organic και ανεξάρτητο.

Με την πρώτη ρύθμιση ο ήχος παρουσιάστηκε συμπαγής καλύπτοντας όλο το χώρο, δεν μπορούσαμε βέβαια να διακρίνουμε ηχεία λειτουργούσαν περισσότερο ή λιγότερο.

Στην δεύτερη «μνήμη» το Dirac Live παρουσίασε πιο καλύτερα το σύνολο, είχαμε πιο ομαλή κάλυψη, το ηχητικό πεδίο εμφανίζεται πιο στρογγυλεμένο και η κίνηση των ηχητικών εφέ είναι πιο φυσική και διακριτή.

Στην τρίτη επιλογή ήταν όλα πιο βελτιωμένα με εξαιρετικές χαμηλές συχνότητες και υπέροχο γράψιμο του ηχητικού τοπίου. Ακούσαμε τις ταινίες «Killers of the Flower Moon», «Oppenheimer» και «Cruella», τρία αριστουργήματα σε ήχο και εικόνα.

Σοκαριστικά soundtrack που σε καθηλώνουν από την αρχή στην θέση ακρόασης. Οι φωνές παρουσιάζονται με μέγεθος και μια μεγαλειώδη αίσθηση, ανθρώπινες όπως πραγματικά είναι. Φυσική ατμόσφαιρα και υγρές από σάρκα φωνές.

Όταν οι ινδιάνοι στο «Killers of the Flower Moon» χορεύουν, νιώσαμε τον πόνο και την ένταση της στιγμής, μεγάλα ποσά ενέργειας εκλύθηκαν στο δωμάτιο, όπως και με τη βόμβα του «Oppenheimer».

Η αποθέωση όμως ήρθε με τα τραγούδια της «Cruella», πραγματική μουσική μάχη, μια πολύ πυκνή αίσθηση περιεχομένου, κάνοντας όλο το θέμα και κυρίως τα αντικείμενα επί της οθόνης να ακούγονται πολύ δυνατά. Όταν η «Cruella» παρουσιάζεται στο κόσμο ο ενισχυτής παραδίδει μαθήματα διαχείρισης, ανακατεύοντας με την ισχύ του όλο το χώρο ακροάσεων.

Δίχως άλλο ο ήχος του Pioneer είναι ξεσηκωτικός με περίσσια 3D αίσθηση και συγκλονιστικά εφέ. Κυριαρχεί η ζωντάνια, η ταχύτητα και η ορμή, χωρίς να χάνονται οι λεπτομέρειες. Ένα μοναδικό προσόν των μεγάλων ενισχυτών ΑV.

Οι εναλλαγές του ηχητικού πεδίου ακολουθούν πιστά τα δρώμενα επι της οθόνης και ο χώρος μας «μυρίζει» το θέμα της κάθε σκηνής. Εξαιρετικά surround εφέ ήχου που αισθάνεσαι την απόσταση από την οποί φθάνουν. Ένα μεγάλο ηχητικό και συνάμα ρεαλιστικό πεδίο που ξεπερνάει τις διαστάσεις του χώρου μας.

Αν ο Pioneer είναι καλός στα πολυκάναλα, το ίδιο εξαιρετικά συμπεριφέρεται και στην μουσική, με διαχωρισμό και διαφάνεια. Όμορφες χροιές, πυκνότητα ήχου και απλές μεσαίες. Χαμηλές όσες θες και άλλα πολλά.

Όταν όμως έχεις έναν τέτοιο ενισχυτή στο χώρο σου θέλεις και την μουσική σου να την ακούς περικυκλωτικά. Πείτε το εθισμό, αλλά ο VSX-LX805 μας οδήγησε να ακούμε Dolby Atmos Music από stereo μουσική. Άλλο που δε θέλαμε!


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

EIΔΟΣ: Eνισχυτής ΑV, 11 καναλιών
ΙΣΧΥΣ: 2x150W/8Ω @0,08% THD, 1x220W/86Ω  @1% THD
ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ: Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3D, IMAX Enhanced
GAMING: 4K/120Hz pass-through, VRR, ALLΜ
ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΙ: 4xRCA stereo, 1xRCA για πικάπ MM, 1xXLR stereo, 2xCVS, 1xΣυνιστωσών βίντεο
ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΟΔΟΙ: 11.2 σε RCA pre-out, 2xXLR κύρια κανάλια, 1xAκουστικών 6,35mm, 15 ζεύγη ακροδεκτών ηχείων, 2xZώνες stereo σε RCA
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΙ: 6xHDMI @8Κ/60Hz, 3xΟπτικές ήχου, 2xΟμοαξονικές ήχου, 1xHDMI στην πρόσοψη
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΞΟΔΟΙ: 2xHDMI @8Κ/60Hz (μια eARC), 1xΗDMI @4K για ζώνη 2.
ΑΛΛΕΣ: Ethernet, Bluetooth in και out (aptX HD), USB πίσω, USB μπροστά, Μικροφώνου, Trigger in-out, IR in-out, RS-232C
ΠΑΙΖΕΙ: WAV, FLAC & ALAC (24bit/192KHz), DSD (11,2), MP3, WMA, AAC, LPCM
ΕΞΤΡΑ: AirPlay2, Chromecast, MCACC Pro, Dirac Live, Roon Ready, Ραδιόφωνο
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxYxB): 435×185,5×468 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 21,5 κιλά

AΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

98%

ΣΧΟΛΙΟ

Εάν θέλετε ενισχυτή 11 καναλιών και δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από 2 υπογούφερ, τότε ο VSX-LX805 είναι σίγουρα η πρώτη επιλογή. To ότι η Pioneer επέστρεψε στο χώρο των ενισχυτών AV, δείχνει ότι θέλει να γίνει το πάλι αφεντικό του χώρου, με δυνατότητες εκτός ανταγωνισμού και με επιδόσεις που θα χαϊδέψουν και τα πιο απαιτητικά αυτιά/χώρους.

Audiodesinger
ΕΠΑΦΗ
  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΤΙΜΗ: €3.499

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα