Στο ηχείο δαπέδου Omnium, η Wilson Benesch χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ανανεώσιμο βιοσυνθετικό υλικό που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SSUCHY για την καμπίνα του. Είναι εξοπλισμένα με τουίτερ Fibonacci Hybrid, τρία μιντ-γούφερ μεγάφωνα Tactic 3.0 και τρία συστήματα μπάσου Isobaric Drive (των έξι γούφερ), οι βασικές τεχνολογίες του Omnium προέρχονται απευθείας από το ναυαρχίδα Eminence της εταιρείας.
Ήδη από το 2001, η Wilson Benesch επαναπροσδιόρισε την έννοια των ηχείων υψηλής τεχνολογίας με την πρωτοποριακή σειρά Odyssey. Ο αρθρωτός σχεδιασμός της σειράς επιτρέπει εντελώς νέες μορφές καμπίνα/σασί που ελαχιστοποιούν τους συντονισμούς. Από τότε, αυτή η ιδέα αναπτύσσεται και τελειοποιείται συνεχώς. Στο Omnium για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται βιώσιμα σύνθετα υλικά από φυσικά υλικά, τα οποία αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης SSUCHY.
Το έργο SSUCHY ξεκίνησε το 2017 για την ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων υλικών από φυτικές ίνες και βιοπολυμερή υλικά ώστε να “κοπή” η εξάρτηση από ορυκτές πηγές. Το SSUCHY «Sustainable Structural & Multifunctional Bicomposites from Hybrid Natural Fibers & Bio-Based Polymers» σχηματίζεται από 13 πανεπιστήμια και εταιρείες, μία εκ των οποίων είναι η βρετανική Wilson Benesch. Με επιχορήγηση 7,4 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Horizont 2020 Initiative» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το SSUCHY δημιούργησε ένα καινοτόμο υλικό με εξαιρετικές ακουστικές ιδιότητες.
Στο ηχείο δαπέδου Omnium 2,5 δρόμων, χρησιμοποιούνται όλες οι τεχνολογίες της Wilson Benesch, όπως το σασί Tactic 3.0 για το τουίτερ Fibonacci και το Isobaric Drive System. Το νέο σύνθετο υλικό A.C.T. έχει σημαντικά βελτιωμένες ακουστικές ιδιότητες σε σχέση με τα προηγούμενα υλικά ακόμη και από τις συνθετικές ρητίνες ή τα ανθρακονήματα . Οι αναλύσεις πεπερασμένων στοιχείων βοήθησαν στη βελτιστοποίηση των ιδιοτήτων ροής των ρητινών και έκαναν τη διαδικασία κατασκευής ακόμη πιο αποτελεσματική. Αυτό όχι μόνο εξασφαλίζει μια εξαιρετικά ομοιόμορφη δομή υλικού, αλλά εξοικονομεί έως και 50 τοις εκατό ενέργεια σε σύγκριση με προηγούμενες μεθόδους παραγωγής.
Ένα καινοτόμο σύνθετο υλικό από μετάξι και άνθρακα δημιουργεί το θόλο του τουίτερ Fibonacci που έχει υψηλή ειδική ακαμψία και εξαιρετικές ιδιότητες απόσβεσης. Ο κυματοδηγός, ο οποίος έχει βελτιστοποιηθεί, είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα. Ο θόλος και ο κυματοδηγός λειτουργούν μαζί διασφαλίζοντας συμπεριφορά ευρείας διασποράς συχνοτήτων, καθώς και σωστό χρονισμό με τα μεγάφωνα μιντ-γούφερ Tactic 3.0. Το γούφερ του Isobaric Drive έχουν κώνο από πολυπροπυλένιο, ξεκινάει από τα 4ΚΗz, έτσι ώστε τα μεγάφωνα μιντ-γούφερ να μπορούν να συνδεθούν απευθείας με τον ενισχυτή χωρίς κροσόβερ.
Το Omnium χρησιμοποιεί το πρωτοποριακό σύστημα ισοβαρικής κίνησης, όπου δύο γούφερ είναι τοποθετημένα το ένα πίσω από το άλλο και λειτουργούν σε push-pull. Εδώ το ηχείο χρησιμοποιεί τρία ζεύγη γούφερ σε διάταξη Isobaric Drive, δηλαδή συνολικά έξι τέτοια μεγάφωνα. Αυτό πρακτικά διπλασιάζει την ενέργεια μετάδοσης κίνησης, ενώ κάθε μετα-ταλάντωση των κώνων μειώνεται στο ελάχιστο.
Το Omnium της Wilson Benesch κοστίζει 129.000 ευρώ. Τι είπατε;