Σε αντίθεση με τη ρετρό αισθητική του Unitra WSH-805 -εμπνευσμένη από τον 45χρονο προκάτοχό του- αυτός ο ενισχυτής διαθέτει τεχνολογία αιχμής για την ενίσχυση του ήχου.
Mε πολλά χειριστήρια ελέγχου στην πρόσοψη, είναι ελκυστικός για χρήση. Έχει σασί από ανοδιωμένο αλουμίνιο, μπροστινό φως που φωτίζει απαλά το δωμάτιο, δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα όταν ακούτε μουσική.
Στην πρόσοψη υπάρχει VU μέτρα ενδείξεων και ρυθμιστικά τόνου αλλά και ισορροπίας καναλιών.
H τιμή του είναι 3.400 ευρώ, έχει βάρος 22 κιλά και σχηματίζεται από 1586 εξαρτήματα. Είναι dual-mono με ανάδραση ρεύματος που είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί σωστά. Το τροφοδοτικό βασίζεται σε διακριτά εξαρτήματα.
Τα στοιχεία του ενισχυτή κάνουν λόγο για πάνω από 100dB σήμα προς θόρυβο, εξαιρετικά χαμηλές παραμορφώσεις τόσο αρμονικές THD όσο και ενδοδιαμόρφωσης IMD. Διαθέτει εισόδους XLR (balanced), phono stage (MM και MC) και ανεξάρτητο ενισχυτή ακουστικών επιπέδου high-end με υποδοχή 6,3 χλστ.
Σε Τάξη AB αποδίδει 80W στα 8Ω ή 125W στα 4Ω, ενώ λειτουργεί και σε τάξη A μέχρι τα πρώτα 8W (στα 8Ω) ή μέχρι τα πρώτα 16W (στα 4Ω).
Οι διαστάσεις του ενισχυτή WSH-8056 είναι 440x385x143 χλστ. και το βάρος 22 κιλά.
Η Unitra, εκτός από τον ενισχυτή, έχει ακόμη έτοιμο ένα CD Player, ένα ζεύγος ηχείων, δύο πικάπ και καλώδια.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι: «Η UNITRA (The Electronic and Telecommunication Engineering Association UNITRA, 1961-1989) δεν ήταν μια εταιρεία, αλλά μια ένωση 60 περίπου πολωνών κατασκευαστών ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης [μεταξύ αυτών η Fonica (πικάπ), η Tonsil (μεγάφωνα), η CEMI (ημιαγωγοί), κ.λπ.], που όμως είχε το δικό της τμήμα Ε & Α.
Τα προϊόντα όλων αυτών των κατασκευαστών κυκλοφορούσαν στην αγορά κάτω από το κοινό όνομα UNITRA.
Η ένωση συνεργάστηκε και με Ιάπωνες κατασκευαστές στο κομμάτι της δημιουργίας προϊόντων, όπως η Sanyo και η Sankei (και με ποιόν δε συνεργάστηκε η Sankei) και έπαψε να υπάρχει σαν τέτοια μετά την μετατροπή της σοσιαλιστικής Πολωνίας σε καπιταλιστική, οπότε οι εταιρείες μέλη της ένωσης άρχισαν να ακολουθούν ανεξάρτητες πορείες δημιουργώντας κάθε μία το δικό της τμήμα R&D.»