hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Sonus faber Omnia: Δικτυακό ηχείο όλα σε ένα

Η Sonus faber ανακοίνωσε το Omnia, το νέο της ασύρματο ενεργό ηχείο. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια χειριστηρίων Senso που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν απευθείας το Omnia και να συνδέονται εύκολα με οποιαδήποτε ψηφιακή ή αναλογική πηγή, όπως τηλεόραση, πικάπ ή smartphone. Το Senso έχει φωτεινές γραμμές στο επάνω μέρος της συσκευής που υποδεικνύουν την είσοδο και την στάθμη της έντασης του ήχου.

Το Οmnia ως δικτυακό που είναι επιτρέπει στους χρήστες να ακούν μουσική μέσω Bluetooth atX HD, AirPlay 2 και Chromecast. Επιπλέον, έχει phono stage για σύνδεση πικάπ με κεφαλή MM, είσοδο HDMI με ARC για σύνδεση τηλεόρασης και δύο αναλογικές εισόδους γραμμής. Επίσης έχει Tidal Connect και Spotify Connect, ενώ είναι και Roon Ready.

Μια άλλη τεχνολογία που έχει το Omnia είναι η Cresendo, ένα προηγμένο σύστημα επεξεργασίας σήματος για μεγαλύτερο σε εύρος ήχο από τα δύο πλαϊνά ηχεία του συστήματος

Το δικτυακό ηχείο Omnia σχηματίζεται από μια κλειστή καμπίνα που φιλοξενεί 7 μεγάφωνα που οδηγούνται από ενισχυτικά συνολικής ισχύος 490W. Πιο αναλυτικά υπάρχουν δύο τουίτερ μεταξένιου θόλου των 0,75 ιντσών που κινούνται με μαγνήτη νεοδυμίου, δύο μιντρέιντζ των 3 ιντσών με κώνο από χαρτί, ένα γούφερ 6,5 ιντσών με κώνο αλουμινίου που «πυροβολεί» προς τα κάτω. Στα δύο πλαϊνά ηχεία υπάρχει από ένα μεγάφωνο πλήρους φάσματος των 1,75 ιντσών από χαρτί.

Το Omnia με φινίρισμα καρυδιάς αναμένεται στην αγορά τον Μάρτιο και με φινίρισμα «γραφίτη» το καλοκαίρι του 2022.

Η τιμή του είναι 1.799 ευρώ.

To ηχείο παράγει στάθμες 108dB SPL στο 1 μέτρο, έχει απόκριση συχνοτήτων από 30Hz έως 25kHz (@-6dB), Wi-Fi διπλής ζώνης και διαστάσεις 130mm x 650mm x 280mm. Το βάρος του είναι 7,6 κιλά.

Να σημειώσουμε ότι το 2016 η Sonus faber είχε παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο με τις τεχνολογίες της εποχής, ήταν το SF16 που ήταν το πρώτο δικτυακό (κατά DTS Play-Fi) ηχείο της εταιρίας. Το Sonus Faber SF16 είχε και αυτό πλαϊνά ηχεία τα οποία μάλιστα μετακινούνταν με ειδικούς βραχίονες. Το πρώτο multiroom ηχείο της εταιρείας είχε δύο γούφερ 5 ιντσών σε τοπολογία push pull (ένα εμπρός και ένα πίσω για να ακυρώνονται οι κραδασμοί και οι δονήσεις), μίντ και τουίτερ που στεγάζονταν σε ειδικά πτερύγια εκτός καμπίνας (σαν δορυφόροι) και ενσωματωμένο DSP, ενώ ο τετρακάναλος ενισχυτής Class D είχε συνολική ισχύ 1400W. Είχαμε βγάλει και βίντεο… δείτε το.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα