hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Lyre Audio Ορφέας Θεσσαλονίκης: High-end κυριαρχία στην Βόρεια Ελλάδα

Στην πρόσφατη έκθεση της Θεσσαλονίκης η «Lyre Audio Ορφέας Θεσσαλονίκης» παρουσίασε σ’ έναν μεγάλο χώρο 12+2 μουσικές ιδέες, επιλεγμένων συστημάτων με σκοπό να αναδείξει το μεγαλείο του high-end στους επισκέπτες.

Η «Lyre Audio Ορφέας Θεσσαλονίκης» συμπλήρωσε φέτος 29 χρόνια πορείας στην αγορά της Μακεδονίας, πάντα πιστή στις αρχές της ίδρυσής της, που είναι να προσφέρει την δυνατότητα τους λάτρες της μουσικής να έρθουν σε επαφή με την υψηλής πιστότητα.

Έτσι στην έκθεση παρουσίασε 12+2 προτάσεις ηχητικών συστημάτων σε διαφορετικές κατηγορίες τιμής. Κάθε μια από αυτές ήταν μια σωστή αφετηρία για να ξεκινήσει κανείς το ταξίδι στην μουσική απόλαυση.

Συνολικά η «Lyre Audio Ορφέας Θεσσαλονίκης»  με πρωτεργάτη την κ. Ντίνο Γαλανό και την ομάδα του, παρουσίασε προϊόντα από 34 κατασκευαστές.

Ας τα δούμε από κοντά:

Κορυφαίο σύστημα με τα πρωτοεμφανιζόμενα ελβετικά ηχεία της Stenheim Alumine Five, ενισχυτικά και ψηφιακά της Burmester (προενισχυτής 007 και τελικός ενισχυτής 218), πικάπ της Clearaudio Reference Jubilee με κεφαλή την περίφημη Goldfinger και phono stage το Phono stage της Clearaudio Statement. Όλα καλωδιωμένα με Nordost. Ένα σύστημα που έκλεψε τις καρδιές όλων των επισκεπτών.

Koντινή λήψη του μεγάλου συστήματος της «Lyre Audio Ορφέας Θεσσαλονίκης»

Όταν τα ηχεία Borea ΒR7 της Triangle συναντούν τα ηλεκτρονικά της Audiolab (σειρά 6000) συντελείται ένα μικρό θαύμα. Στην κορυφή του ρακ είναι το πικάπ Debut Pro της Pro-Ject. Ιδιαίτερη προσοχή υπήρξε στην καλωδίωση, αφού ήταν όλη της Nordost. To ρεύμα εκτός από το DC Block της Audiolab, το είχε αναλάβει το Isotek EVO-3 Initium C15. To όλο σύστημα ήταν συνολικής αξίας σημαντικά κάτω από τις 5.000 ευρώ. Μια κορυφαία πρόταση.

Προτάσεις συστημάτων προσιτής τιμής για όσους θέλουν να εισέλθουν τώρα στον μαγικό χώρο του hi-fi ή αναζητούν ένα δεύτερο σύστημα για το γραφείο τους. Συνδυασμοί με πικάπ της Pro-ject και ηχείων της Pro-Ject και Triangle.

Τα υπέροχα επετειακά ηχεία της Triangle Antal 40th Anniversary, πικάπ το balanced Χ1 Β της Pro-Ject με κεφαλή Pick-it 2 MM επίσης της Pro-Ject. To κέντρο του συστήματος είναι το all-in-one δικτυακό Omnia της Audiolab. Ξεχωρίζει και το player της Burmester.

Σύστημα αφιέρωμα στην Linn δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επίδειξη του διορθωτή χώρου της. Στην κορυφή το πικάπ Linn Majik LP12 (με βραχίονα Krane και κεφαλή Adikt, όλα ττης Linn). Η κινητήριος δύναμη του συστήματος ήταν ο ενισχυτής/streamer και διορθωτής χώρου Linn Majik DSM που οδηγούσε τα ηχεία Triangle Australe EZ. Όλα “δεμένα” με καλώδια της Nordost.

Τα περίφημα δίδρομα παντοκατευθυντικά ηχεία Duevel Bella Luna “έβλεπαν” τον λαμπάτο Unison Research Simply 845 που δοκιμάζουμε στο τρέχον τεύχος του hxosplus. Η ρευματική υποστήριξη του ενισχυτή προερχόταν από το πολύπριζο/φίλτρο της Isotek V5 Electra. Πηγές ήταν το πικάπ Clearaudio Performance DC (κεφαλή Stradivari V2), το CD player ήταν το CD 102 της Burmester και για τις δικτυακές ροές υπεύθυνο ήταν το streamer Select DSM της Linn. Όλα με καλώδια της Nordost. Το phono stage το Clearaudio Balanced V2, ενώ οι συσκευές είχαν τοποθετηθεί σε ρακ της Solid Tech.

Συνδυασμός με πικάπ Clearaudio, ηλεκτρονικά Primare και ηχεία Audio Physic. Πιο συγκεκριμένα στο σύστημα υπήρχαν τα ηχεία Classic 15 της Audio Physic, το CD player/streamer από την σειρά Prisma της Primare, το CD15, ενώ Primare ήταν και ο ενισχυτής. Στην κορυφή έχουμε το νέο πικάπ Concept Signature της Clearaudio που μόλις κυκλοφόρησε.

Tα βραβευμένα ασύρματα ηχεία της System Audio παρέα με το δικτυακό προενισχυτή Primare SC15 I5 Prisma MK2. Για όσους δεν θέλουν καλώδια στην ζωή τους, χωρίς καμμιά θυσία στις επιδόσεις.

Εδώ σταματάμε. Ηχεία τα Stenheim Alumine Two.Five αξίας 26.990 ευρώ (δοκιμή στο νέο τεύχος του hxosplus το επόμενο στην ιεραρχία Alumine Three αξίας 41.499 ευρώ ), ολοκληρωμένος ενισχυτής/streamer της DarTZeel LHC208 ισχύος 200W ανά κανάλι στα 26.799 ευρώ, πικάπ το ιαπωνικό TechDAS AirForce V Premium στα 16.995 ευρώ με βραχίονα Graham Phantom III στα 10.299 ευρώ και κεφαλή την Clearaudio Titanium V2 στα 9.099 ευρώ. Όλα τοποθετημένα στο ρακ Solid Tech Hybrid 4 στα 2.068 ευρώ. Καλώδια ρεύματος Nordost Frey 2 στα 1.832 ευρώ, καλώδια interconnect τα Nordost Frey 2 στα 2.238 ευρώ και καλώδια ηχείων από την ίδια σειρά τα 3.149 ευρώ.

Την φροντίδα του ρεύματος την είχε αναλάβει το πολύπριζο/φίλτρο Isotek V5 Aquarius που κοστίζει 2.569 ευρώ. Mε άλλα λόγια ήταν ένα σύστημα αξίας 102.047 ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα