hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Vision Ears EVE 20 Review | Ξεχωριστά ακουστικά

Την Vision Ears ,το πιο πιθανό είναι οι περισσότεροι από τους αναγνώστες να μην την γνωρίζετε, πλην ίσως όσων ασχολούνται με τα high-end in-ear monitors και γι’ αυτό ας κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις.

Η Vision Ears είναι μια μικρή αυτοδιαχειριζόμενη εταιρεία με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας που ασχολείται αποκλειστικά με την δημιουργία in ear monitors υψηλής πιστότητας και αισθητικής.

Προσφέρει την δυνατότητα να παραγγείλουμε custom fit μοντέλα ειδικά για το αυτί μας ενώ υπάρχουν και κάποια  universal fit όπως το ELYSIUM.

Όλη η έρευνα καθώς και η κατασκευή των χειροποίητων ακουστικών γίνεται αποκλειστικά στην έδρα της εταιρείας στην Κολωνία από μια χούφτα ανθρώπων οι οποίοι είναι οι ίδιοι που ασχολούνται με την διοίκηση και τις δημόσιες σχέσεις.

Εμείς παρακολουθούσαμε εδώ και πολύ καιρό την εξέλιξη της εταιρείας διαβάζοντας τα καλύτερα λόγια στα εξειδικευμένα φόρουμ του εξωτερικού μέχρι που αποφασίσαμε να διαπιστώσουμε και “ιδίοις όμμασι” περί τίνος πρόκειται.

Επικοινωνήσαμε λοιπόν με την Vision Ears και κατόπιν συζήτησης με τον πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό Johannes αποφασίστηκε να μας στείλουν προς δοκιμή ενός μήνα το μοντέλο που ακούει στο όνομα Vision Ears EVE 20 και κοστίζει στην Γερμανία 1300€.

EVE 20

Το EVE 20 δεν είναι απλά ένα ακόμα καινούργιο μοντέλο της εταιρείας αλλά είναι το πρώτο προϊόν ενός πρότζεκτ που ονομάζεται Exclusive Vision Ears , ξεκίνησε το 2020 και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ξεχωριστού ακουστικού κάθε χρονιά σε περιορισμένο αριθμό κομματιών , με τελείως διαφορετική φιλοσοφία και ήχο το ένα από το άλλο.

Το πρώτο μέλος της οικογένειας για το 2020 είναι το EVE 20 το οποίο είναι ένα iem που φέρει έξι custom μονάδες balanced armature από δύο για το μπάσο , τις μεσαίες και τις υψηλές συχνότητες σε μια μινιμαλιστική προσέγγιση με ένα crossover τριών δρόμων.

Το πολυτελές κόκκινο ρουμπινί σαν κόσμημα iem που είχαμε στα χέρια μας είναι κατασκευασμένο από ειδικό ακρυλικό υλικό με ανατομικό σχήμα που ακολουθεί μια οβάλ συμπαγή γραμμή με λεπτό πάχος και διευρυμένο ρύγχος εφαρμογής στο αυτί.

Το πολύ ποιοτικό καλώδιο μήκους 1.2μ είναι αποσπώμενο με ακροδέκτες 2pin και τέσσερις κλάδους σε πλέξη litz από καθαρό χαλκό OFC και βύσμα των 3.5mm.

Στην συσκευασία μας παρέχονται επιπλέον ένα αλουμινένιο βιδωτό κουτί αποθήκευσης , τρία μόνο ζευγάρια από ear tips της SpinFit καθώς και ένα υγρό καθαρισμού με το συνοδευτικό βουρτσάκι.

Εμείς θα θέλαμε σίγουρα μια καλύτερη επιλογή από διαφορετικά ear tips και μια μαλακή θήκη μεταφοράς αφού το αλουμινένιο κουτί δεν είναι καθόλου πρακτικό για καθημερινή χρήση.

Στην πράξη

Η εφαρμογή του EVE 20 είναι πάρα πολύ άνετη και διακριτή με το ακουστικό να ασφαλίζει καλά προσφέροντας ικανοποιητική παθητική απομόνωση χωρίς να ενοχλεί καθόλου ακόμη και σε πολύωρη χρήση καθιστώντας το ίσως το πιο ξεκούραστο iem που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Από τις δοκιμές κατέστη φανερό ότι η αποκαλυπτική φύση του EVE 20 σε συνδυασμό με την υψηλή ευαισθησία των 120.5dB το καθιστούν ιδιαίτερα εκλεκτικό στην επιλογή της πηγής.

Ανάγκη ισχύος δεν υπάρχει είναι όμως απαραίτητη η υψηλή ποιότητα αφού κατά κάποιο τρόπο εξέθεσε την πλειονότητα των συσκευών που είχαμε στην διάθεση μας και το ευχαριστηθήκαμε πραγματικά μόνο με ανώτερα προϊόντα όπως το FiiO M11Pro και το EarMen Sparrow.

Αυτό που μας εντυπωσίασε άμεσα από τις πρώτες κιόλας ακροάσεις ήταν το πόσο γεμάτο και ολογραφικό ακούγεται το EVE 20 με ήχο που σε περικυκλώνει δημιουργώντας μια τρισδιάστατη σκηνή που όμοια της έχουμε ακούσει μόνο από μεγάλα ανοικτού τύπου ακουστικά.

Μια μοναδική εμπειρία ακρόασης με πληθωρικό ήχο εξαιρετικής χροιάς με ιδιαίτερα αναλογικό και μουσικό χαρακτήρα.

Η τονική ισορροπία είναι αριστοτεχνικά υλοποιημένη με ιδιαίτερα φυσικό και αληθινό ήχο που θυμίζει μάλλον απόκριση καλού ηχείου παρά ακουστικού.

Όσοι έχετε διαβάσει την δοκιμή του Meze Rai Penta θα θυμάστε πως το θεωρήσαμε κορυφαίο στον τομέα αυτό αλλά το EVE 20 μας άρεσε μια ιδέα περισσότερο.

Τεχνικά το ακουστικό είναι ικανότατο αποφεύγοντας την γνωστή προσέγγιση του εύκολου εντυπωσιασμού με άφθονη ψεύτικη λεπτομέρεια που φωνάζει εδώ είμαι ακούστε με.

Αντίθετα το EVE 20 έχει μια αβίαστη ροή που παρουσιάζει την λεπτομέρεια σαν μέρος του συνόλου αφήνοντας την ελεύθερη να ακουστεί εκεί που πρέπει συμβάλλοντας στην σωστή απόδοση του χώρου και του χρόνου.

Το ακουστικό είναι ιδιαίτερα γρήγορο και ρυθμικό με πολύ δυναμική συμπεριφορά και μοναδική απόσβεση σε όλο το φάσμα με αποτέλεσμα όλα τα κρουστά όργανα να ακούγονται με την σωστή ηχώ ακριβώς όπως ηχογραφήθηκαν.

Ψηλά η Vision Ears έχει αποφύγει τις γνωστές υπερβολές και την ανεπιθύμητη ενίσχυση – που πολλές φορές συνοδεύει τα ακριβά ακουστικά προς χάριν εντυπωσιασμού – καταφέρνοντας να συνδυάσει μοναδικά ενέργεια και αέρα χωρίς ίχνος οξύτητας σε μια ευχάριστη για το αυτί παρουσίαση.

Η πληθωρική και κρυστάλλινη μεσαία περιοχή κλέβει την παράσταση με τα όργανα και ειδικά τις φωνές να ακούγονται προκλητικά ζωντανά και πολύ κοντά στον ακροατή βάζοντας τον μέσα στην σκηνή.

Πιο χαμηλά ακούσαμε εξαιρετικό μπάσο τόσο σε ποσότητα και έκταση όσο και σε ποιότητα.

Γεμάτο και δυναμικό χωρίς ίχνος πλαδαρότητας διαθέτει βάθος και περιγραφή με εξαιρετική απεικόνιση τόσο των νυκτών όσο και των κρουστών οργάνων της περιοχής όσα και αν είναι αυτά.

Εξαντλώντας την αυστηρότητα μας πράγμα αναπόφευκτο αφού σε αυτή την κατηγορία ελαφρυντικά δεν υπάρχουν , θα θέλαμε το χαμηλό να είναι μια ιδέα πιο συνεπές και καθαρό με ακόμα πιο γρήγορη ατάκα.

Τελικά

Το EVE 20 της Vision Ears είναι πραγματικά συλλεκτικό και μοναδικό αφού καταφέρνει με μια λιτή και μινιμαλιστική προσέγγιση να αποδώσει τεράστιο ήχο που πολλοί ανταγωνιστές με πιο πολύπλοκες υλοποιήσεις σίγουρα θα ζήλευαν.

Ένα εξαιρετικό iem με πολύ άνετη εφαρμογή και άριστη απόδοση σε όλους τους τομείς που δικαιολογεί κατά την άποψη μας την υψηλή τιμή του.

Αν σας ενδιαφέρει λοιπόν μεγάλος ήχος από μικρό ακουστικό με πολύ φυσική χροιά και έχετε αντίστοιχης κατηγορίας συνοδεία για να του κάνει παρέα τότε το EVE 20 είναι μέσα στις καλύτερες high end επιλογές της αγοράς αυτή την στιγμή.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Λάσκης Πέτρος

96%

ΣΧΟΛΙΟ

Ένα εξαιρετικό iem με πολύ άνετη εφαρμογή και άριστη απόδοση σε όλους τους τομείς που δικαιολογεί κατά την άποψη μας την υψηλή τιμή του.

Vision Ears
ΕΠΑΦΗ
  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Τιμή 1300€

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα