hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Η Sonos μήνυσε ξανά την Google για παραβίαση πατεντών ασύρματου ήχου

Οι αγωγές μεταξύ Sonos και Google συνεχίζονται. Ton Ιανουάριο, η Sonos υπέβαλε καταγγελία για παραβίαση πατεντών στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας και στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC), και τώρα κάνει πάλι αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας για παραβίαση 5 ακόμη πατεντών που σχετίζονται με την ασύρματη μετάδοση ήχου. Ο ανώτερος δικηγόρος της Sonos, Eddie Lazarus δήλωσε ότι η Google παραβίασε περισσότερες από 100 πατέντες της εταιρίας.

Ωστόσο, η Google υπέβαλε αντίθετη αγωγή εναντίον της Sonos, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία παρερμηνεύει τα αποτελέσματα της προηγούμενης συνεργασίας τους… ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Google αναπτύχθηκε ανεξάρτητα από τη Sonos.

Η Sonos είναι γνωστή όχι μόνο για το σύστημα multiroom, αλλά και για τον ανοιχτό αγώνα της ενάντια σε μεγάλες εταιρείες, οι οποίες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, πιέζουν εύκολα τις μικρότερους κατασκευαστές και προτιμούν απλά να κλέψουν τεχνολογία και στη συνέχεια να πληρώσουν το πρόστιμο, διότι σε κάθε περίπτωση, το κέρδος από τη χρήση της τεχνολογίας υπερβαίνει τα έσοδα από τις πωλήσεις των συσκευών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sonos, Patrick Spence, μίλησε στην αντιμονοπωλιακή επιτροπή νωρίτερα φέτος για τέτοιες σκόπιμες παραβιάσεις των πατεντών τους: «Γι ‘αυτό κατευθυνθήκαμε πρώτα στο ITC και τώρα στο Τέξας – για να επιταχύνουμε τη διαδικασία και να βρούμε μια λύση το συντομότερο δυνατό.». Η Sonos κατηγόρησε την Google ότι χρησιμοποίησε παράνομα τις βασικές λειτουργίες των ασύρματων συστημάτων ήχου, όπως συντονισμό και συγχρονισμό ήχου μεταξύ πολλών ηχείων και δημιουργίας στερεοφωνικών ζευγών. Η Sonos κέρδισε πρόσφατα αγωγή εναντίον της Denon σε παρόμοια υπόθεση.

Η νέα αγωγή αναφέρεται σε νέα πετέντες που ασχολούνται με πιο σύγχρονες και προηγμένες τεχνολογίες: Όπως έλεγχος της αναπαραγωγής από άλλες συσκευές, αυτόματη ισοστάθμιση, έλεγχος ομάδας ηχείων και δημιουργία προεπιλογών ήχου για ζώνες.

Ταυτόχρονα, η Sonos δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις με την Google και αρχικά προσπάθησε να επιλύσει «ειρηνικά» τη σύγκρουση: Οι συσκευές Sonos έχουν ενοποίηση με το Google Home και υποστήριξη για τον βοηθό φωνητικού βοηθού Google, κάτι που η Sonos δεν θέλει να εγκαταλείψει.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η Sonos μήνυσε την Google την ημέρα της παρουσίασης των νέων έξυπνων ηχείων της Google από τις σειρές Nest και Home

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα