hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Η Samsung θα κυκλοφορήσει τηλεοράσεις με διαγώνιο άνω των 100 ιντσών το 2025

Πριν από λίγο καιρό, η Samsung έχασε την ηγετική της θέση στην αγορά τηλεοράσεων με διαγώνιο άνω των 80 ιντσών έναντι της TCL. Σε απάντηση, η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει να παρουσιάσει τηλεοράσεις μεγαλύτερες από 100 ίντσες το 2025.

Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, η Samsung κυριαρχούσε στην κατηγορία των γιγάντιων τηλεοράσεων.

Όμως, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Omdia, υπήρξε μια μάλλον εντυπωσιακή ανατροπή. Η TCL έγινε ηγέτης της αγοράς των υπερ-μεγάλων τηλεοράσεων από το δεύτερο τρίμηνο του 2024 με τρίτη την Hisense.

Ας θυμηθούμε ότι το 2021 η Samsung παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο τηλεόρασης 98 ιντσών 4K και το 2023 και το 2024 επέκτεινε τη σειρά τηλεοράσεων 98 ιντσών με πιο προσιτά μοντέλα. Ταυτόχρονα, όλες αυτές οι τηλεοράσεις Samsung χρησιμοποιούν οθόνες LCD από την TCL CSOT. Το 2025, η Samsung αναμένεται να επεκτείνει τη σειρά των «υπερμεγάλων τηλεοράσεων» για να συμπεριλάβει μοντέλα με ακόμη μεγαλύτερες οθόνες.

Πηγές από τη Ν. Κορέα αναφέρουν ότι: «Η Samsung αναμένεται το 2025 να παρουσιάσει νέα μοντέλα με διαγώνιο από 100 έως 115 ίντσες, αφού οι Κινέζοι ανταγωνιστές έχουν ήδη λανσάρει προϊόντα με διαγώνιο άνω των 100 ιντσών».

Δεν είναι σαφές εάν η Samsung θα κυκλοφορήσει ένα ή περισσότερα μοντέλα.

Πάντως η Samsung δεν έχει πια εργοστάσιο πάνελ LCD και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να αγοράσει από το εργοστάσιο CSOT της TCL που «κόβει» πάνελ 115 ιντσών από mother glass των 148 ιντσών. Κάθε τέτοιο mother glass βγάζει δύο πάνελ των 115 ιντσών.

Βέβαια υπάρχει και το εργοστάσιο της Hisense που παράγει πάνελ 100, 110 και περισσοτέρων ιντσών, όπως και το εργοστάσιο της BOE.

Ίδωμεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα