hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Marantz Horizon και Grand Horizon: Δύο streaming ηχεία που ανατρέπουν τις συνηθισμένες μορφές του hi-fi

Είναι γεγονός! Ηχεία από την Marantz

Αν ψάχνετε για μια αλλαγή από το τυπικό κουτί, τη γνωστή ορθογώνια σχεδίαση ηχείων, τα νέα ασύρματα ηχεία Marantz Horizon και Grand Horizon δεν είναι μόνο υψηλής κομψότητας, αλλά η κυκλική σχεδίαση έχει και πολλά ηχητικά πλεονεκτήματα.

Το Marantz Horizon και το μεγαλύτερο αδερφάκι του Marantz Grand Horizon, είναι δύο νέα ασύρματα streaming ηχεία κυκλικής μορφής για μια αίθουσα ακρόασης ή για κάθε χώρο.

Είναι ασύρματες λύσεις που μπορούν να γεμίσουν με ήχο ένα ολόκληρο δωμάτιο. Κάθε ένα έχει σχεδιαστεί γύρω από ένα σετ τουίτερ και μιντρέιντζ που παράγουν ήχο έχοντας ένα ενιαίο κεντρικό γούφερ.

Το κλειδί για την εμπειρία ήχου, λέει η Marantz, είναι τα ενισχυτικά Marantz Rise, που βασίζονται στην τεχνολογία GaN FET υψηλής απόκρισης και θερμικής απόδοσης. Αυτός ο ενισχυτής προσφέρει ισχύ 310W στο Horizon και 370W στο Grand Horizon.

Αυτός τροφοδοτεί τις μονάδες Marantz Gravity, καθεμία από τις οποίες έχει μαγνήτες νεοδυμίου για «ακρίβεια, απόκριση και χαμηλή παραμόρφωση», όπως λέει η Marantz.

Η καρδιά του Marantz Horizon αποτελείται από ένα υπογούφερ 6,5 ιντσών (165 χλστ.), συμπληρωμένο με δύο τουίτερ με μεταξωτό θόλο 25 χλστ. και τρεις οδηγούς 50 χλστ. για όλο το φάσμα. Συνολικά δηλαδή έχει 6 μεγάφωνα.

Το Marantz Grand Horizon προχωρά ένα βήμα παραπέρα και διαθέτει ένα υπογούφερ 8 ιντσών (200 χλστ.), τρία τουίτερ 25 χλστ. και τέσσερα μιντρέιντζ 76 mm για το κέντρο. Συνολικά δηλαδή 8 μεγάφωνα!

Το Horizon έχει διάμετρο 39 εκ. και το Grand Horizon 53 εκ.. Tο βάρος του Horizon είναι 12,5 κιλά.

Τα δύο streaming ηχεία είναι χτισμένα γύρω από την ασύρματη μουσική πλατφόρμα HEOS, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε τις υποστηριζόμενες υπηρεσίες ροής όπως τις Amazon Music, Deezer, Spotify και Tidal. Περιλαμβάνονται επίσης AirPlay2 και Bluetooth, μαζί με αναλογικές, οπτικές, ακόμη και εισόδος HDMI eARC.

Μπορείτε επίσης να ακούσετε μουσική από τοπικά συνδεδεμένες μονάδες USB C. Η ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση Dolby διασφαλίζει τη συμβατότητα Dolby Atmos/DTS:X με soundtracks μέσω HDMI.

Δεδομένου ότι αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος HEOS, το Horizon και το Grand Horizon μπορούν να συνδεθούν ασύρματα με άλλα προϊόντα με δυνατότητα HEOS για να δημιουργήσουν ένα μουσικό streaming σύστημα πολλαπλών δωματίων (multi-room) για ολόκληρο το σπίτι. Μπορείτε επίσης να αντιστοιχίσετε δύο Horizon ή δύο Grand Horizon μαζί για να δημιουργήσετε ένα στέρεο σύστημα ηχείων για μεγαλύτερους χώρους.

Χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο Marantz Mirage DSP, προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής HEOS, για να προσαρμόσετε την εμπειρία ακρόασης, με επιλογές που προσαρμόζουν τη διαύγεια, την έκταση και τη ζεστασιά του ήχου στα γούστα σας.

Υπάρχει ακόμη και η επιλογή Sound Master για να βιώσετε τον ήχο των Horizon ή Grand Horizon, όπως ο Yoshinori Ogata, ο Marantz Sound Master, ήθελε να ακουστεί.

Όταν προσεγγίζουμε το ηχείο, χάρη στο σύστημα Marantz AuraControl που συνδυάζει 100 κρυφές φωτοδιόδους LED με αισθητήρες εγγύτητας και φωτός περιβάλλοντος, το ηχείο «ανάβει».

Αγγίξτε τον φωτιζόμενο δακτύλιο γύρω από το κεντρικό γούφερ για να επιλέξετε την ένταση που προτιμάτε και το AuraControl θα φέρει στην στάθμη στο επίπεδο που διαλέξατε, παρουσιάζοντας ξεκάθαρα το επίπεδο έντασης με ενδείξεις στο κλασικό λογότυπο Marantz Star.

Κάθε μοντέλο είναι «ντυμένο» με Marantz Radiance 360 μοίρες Seamless Ecofiber, ένα προσαρμοσμένο, βιώσιμο ύφασμα κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά. Η υφή του υφάσματος έχει μια λαμπερή, πολυτελή αίσθηση χάρη στα ενσωματωμένα χρυσά στοιχεία lurex.

Τα ηχεία έρχονται σε φινιρίσματα Midnight Sky, Moon Ray ή Marantz Champagne με φυσική μαρμάρινη βάση που ταιριάζει. Εναλλακτικά, υπάρχουν προαιρετικά στηρίγματα δαπέδου (τρίποδα) από αμερικανική καρυδιά ή στηρίγματα τοίχου για άλλες επιλογές τοποθέτησης.

Η Marantz δεν εστιάζει μόνο στη σχεδίαση αλλά και τη συσκευασία των ηχείων, για μια συναρπαστική εμπειρία unboxing. Περιλαμβάνει και μια κομψή προστατευτική θήκη που σκεπάζει το κάθε ηχείο.

Το Marantz Horizon και το Marantz Grand Horizon θα είναι διαθέσιμα από τις 14 Ιανουαρίου 2025.

Το Marantz Horizon κοστίζει 3.800 ευρώ και το Marantz Grand Horizon για 6.000 ευρώ. Το τρίποδο Marantz Horizon έχει 750 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα