hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Βραχίονας και κεφαλή από τιτάνιο με επιλεκτική σύντηξη λέιζερ (SLS) | Wilson Benesch Graviton Ti και κεφαλή Tessellate Ti

Ο βραχίονας Graviton Ti της Wilson Benesch είναι σχεδιασμένος για χρήση σε ultra high-end πικάπ.

Ένας ενιαία, χυτευμένος, κωνικός σωλήνας από ανθρακονήματα με σχεδιασμό τετραπλής έλικας, ενισχυμένος από εποξειδική μήτρα γραφενίου. Ναι, τέτοιες τεχνικές και άλλες χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του.

Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Femto και το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam.

Κατασκευάζεται με την τεχνική SLS (Selective Laser Sintering) που είναι μια τεχνική προσθετικής κατασκευής (additive manufacturing) που χρησιμοποιεί ένα λέιζερ υψηλής ισχύος για να συντήξει μικρά σωματίδια σκόνης υλικού, όπως στην προκειμένη περίπτωση σκόνη κράματος τιτανίου, σε μια στερεή δομή, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία ενός σώματος από τιτάνιο με την γεωμετρία που θέλουμε.

To τιτάνιο προσφέρει υψηλή ακαμψία και χαμηλή μάζα, εξασφαλίζοντας εξαιρετική απόδοση και αντοχή.

Η γεωμετρία του βραχίονα είναι βασισμένη σε προηγούμενες γενιές βραχιόνων της Wilson Benesch, αλλά έχει εξελιχθεί περαιτέρω με την προσθήκη μονοκατευθυντικών ινών άνθρακα και ενός τμήματος από Rohacell.

Ο βραχίονας συνδυάζει τιτάνιο και άνθρακα, ενισχυμένο με μήτρα γραφενίου, για βελτιωμένη απόσβεση κραδασμών και μειωμένες συντονιστικές ταλαντώσεις.

Διαθέτει σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου της γωνίας VTA/SRA, το οποίο επιτρέπει ακριβέστερες ρυθμίσεις, χρησιμοποιώντας μια μοναδική συσκευή piezo και ένα σύστημα ελέγχου με μικροεπεξεργαστή.

Επίσης, η Wilson Benesch, παρουσίασε και την κεφαλή Tessellate Ti με την ίδια τεχνολογία κατασκευής SLS, (Selective Laser Sintering).

Η κεφαλή Tessellate Ti της Wilson Benesch κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία προσθετικής κατασκευής (additive manufacturing) με επιλεκτική σύντηξη λέιζερ (SLS), η οποία επιτρέπει τη δημιουργία ενός σώματος από τιτάνιο με βέλτιστη γεωμετρία.

Η τεχνολογία SLS χρησιμοποιεί λέιζερ υψηλής ισχύος για τη σύντηξη κονιοποιημένου τιτανίου, δημιουργώντας ένα μοναδικό σώμα κεφαλής.

Το σώμα της κεφαλής είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, για υψηλή ακαμψία και χαμηλή μάζα, εξασφαλίζοντας εξαιρετική απόδοση και αντοχή.

Η κεφαλή έχει σχεδιαστεί με βάση αρχές βιομιμητικής, χρησιμοποιώντας δομές που μιμούνται τη φυσική δομή των οστών για μέγιστη αντοχή και ελάχιστο βάρος.

Διαθέτει υβριδικό καντιλίβερ (στέλεχος), ενσωματώνει έναν δακτύλιο από ανθρακονήματα στο στέλεχος, προσθέτοντας σχεδόν μηδενική μάζα, ενώ ενισχύει την ακαμψία και την απόσβεση.

Η Tessellate Ti είναι διαθέσιμη σε διάφορες εκδόσεις, όπως η Tessellate Ti-B με καντιλίβερ από βόριο, η Tessellate Ti-S με καντιλίβερ από ζαφείρι και η Tessellate Ti-D με καντιλίβερ από διαμάντι.

Διασφαλίζοντας ότι υπάρχει το σωστό ταίρι για κάθε σύστημα ήχου.

Η τιμή βραχίονα και κεφαλή έχει πολλά μηδενικά στο τέλος…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα