hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Τι θα δούμε φέτος στην HXOS EIKONA SHOW 2024 | 9-10 Noεμβρίου | Mέρος Πρώτο

Φέτος, η Έκθεση HXOS EIKONA SHOW 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Νοεμβρίου στο ξενοδοχεία Wyndham Grand Athens (προσοχή νέος χώρος, στην Αθήνα).

Εκεί θα μπορείτε να δείτε πώς ακούγονται τα καλύτερα συστήματα, ηχεία, συσκευές αναπαραγωγής, ακουστικά και πικάπ, να γνωρίσετε τα τεχνολογικά διαμάντια μεταξύ τηλεοράσεων και προβολέων και να φορέσετε όσα ακουστικά θέλετε.

Παρακάτω παρουσιάζουμε μια πρώτη λίστα με τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της φετινής έκθεσης που δεν πρέπει να χάσετε. Υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη και θα ανακοινωθούν σε επόμενο post.

H φετινή Έκθεση HES2024 θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών!

Wilson Audio WATT/Puppy


H Wilson Audio φρεσκάρισε το θρυλικό του ηχείο WATT/Puppy και το επανακυκλοφόρησε. Η νέα έκδοση είναι η πέµπτη και δηµιουργήθηκε για να γιορτάσει την 50ή επέτειο της η Wilson Audio. Το WATT/Puppy αρχικά κυκλοφόρησε το 1986 και έχει υποστεί πολλές βελτιώσεις και αναβαθµίσεις µε την πάροδο των ετών. Το νέο ηχείο του 2024 διατηρεί τον χαρακτηριστικό σχεδιασµό του αρχικού µοντέλου, αλλά µε σηµαντικές εσωτερικές αναβαθµίσεις. Κάθε ηχείο διαθέτει ένα τουίτερ 25 χλστ. από άνθρακα και ένα µιντρέιντζ 18 εκ., συµπληρωµένα από δύο γούφερ των 20 εκ. µε κώνο από χαρτί. Ακόµη και την χαρακτηριστική λαβή στο πίσω µέρος του έχει, η οποία σχεδιάστηκε το 1985 από τον David Wilson για την µεταφορά των ηχείων.

Pro-Ject Debut Pro B


Τι καλύτερο από ένα Debut Pro; Τι θα λέγατε για ένα Debut Pro µε ενσωµατωµένη έξοδο mini-XLR και µε balanced κεφαλή κινητού µαγνήτη MM; Η Pro-Ject ανακοίνωσε το νέο Debut Pro B, την πιο εισαγωγική πρότασή της στον balanced αναλογικό ήχο. Ένα νέο πικάπ µε βραχίονα 8,6 ιντσών από ανθρακονήµατα και αλουµίνιο. Το στρώµα µε ανθρακονήµατα παρέχει ακαµψία, ενώ το αλουµίνιο προδίδει την απαραίτητη απόσβεση. O βραχίονας έχει δυνατότητα ρύθµισης του ύψους (VTA) και της γωνίας αζιµούθιου του µε δύο βίδες. Τα µεταλλικά µέρη του βραχίονα, όπως το αντίβαρο και η βάση, είναι κοµµένα µε CNC για ακρίβεια και επινικελωµένα. Το πλατό είναι από χυτοπρερσαριστό αλουµίνιο µε περιφερειακή απόσβεση ελαστικού TPE. Η τροχαλία ελέγχεται ηλεκτρονικά παρέχει ακόµη και ταχύτητα 78 σ.α.λ. Το πικάπ έρχεται µε balanced κεφαλή κινητού πηνίου, τη Pick it Pro Balanced.

Monitor Audio Gold Series 6G


Η Gold Series 6G δεν είναι η συνέχεια αλλά την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την Monitor Audio. Η Gold Series έχει µακρά ιστορία και αυτή είναι η έκτη γενιά µε γούφερ που σχηµατίζονται από ένα στρώµα υλικού Νomex σε µορφή «κηρήθρας», σαν πλέγµα εξαγώνων, να βρίσκεται ανάµεσα σε ένα φύλλο αλουµίνιο και σε ένα ανθρακονηµάτων. Το τουίτερ της νέας σειράς είναι αναδιπλούµενης ταινίας, ανανεωµένο. Οι καµπίνες της Gold Series 6G έχουν σχεδιαστεί για να έχουν άκαµπτη δοµή, επιτρέποντας στα µεγάφωνα να αποδίδουν το βέλτιστο. Η σειρά σχηματίζεται από έξι µοντέλα, δύο δαπέδου, δύο βάσης, ένα κεντρικό και ένα τοίχου.

LampizatOr Baltic 4  DAC

Σχεδιασµένο για να προσφέρει ήχο υψηλής ποιότητας, το Baltic 4 αποτελεί σηµαντική άφιξη στην ελληνική αγορά. Ο µετατροπέας διαθέτει έναν πλήρως ισορροπηµένο σχεδιασµό µε τέσσερα µονοφωνικά κανάλια, ένα για κάθε φάση του στερεοφωνικού ήχου. Αυτό το DAC χρησιµοποιεί την ψηφιακή µηχανή Eleven της LampizatOr, η οποία υποστηρίζει DSD512 και PCM έως 760 kHz. Η έξοδος είναι πλήρως ισορροπηµένη από την είσοδο έως την έξοδο. Ένα από τα κύρια στοιχεία της συσκευής είναι οι λυχνίες που χρησιµοποιεί στην έξοδο. Το Baltic 4 είναι επίσης εξοπλισµένο µε επιλογή ελέγχου έντασης, οθόνη και τηλεχειριστήριο.

Meridian Ellipse


Tο δικτυακό ηχείο Ellipse της Meridian που διαθέτει 12 τεχνολογίες DSP (όπως η Meridian Bass & Space) που προσφέρουν µια υψηλή εµπειρία ακρόασης που ξεπερνά το µέγεθός του. Το ηχείο προσφέρει αναλογικές και ψηφιακές συνδέσεις, καθιστώντας το συµβατό σχεδόν κάθε σύστηµα ήχου. Υποστηρίζει Bluetooth, AirPlay, Chromecast, Spotify Connect, Roon Ready και TIDAL Connect.

Triangle Capella


Τα πρώτα της ασύρµατα ηχεία κυκλοφορεί η γαλλική Triangle χρησιµοποιώντας την γνωστή πλατφόρµα WISA µε το hub για την συνδέσεις των πηγών (HDMI ARC, αναλογική RCA, USB και ψηφιακές) αλλά και για streaming (Spotify Connect, Roon Ready, AirPlay, Chromcast, UPnP και Bluetooth). To WISA επιτρέπει στα ηχεία να συνδέονται ασύρµατα µεταξύ τους. Είναι ενεργά ηχεία βάσης ισχύος 100W το ένα µε DSP και οπή bass reflex στο κάτω µέρος. Το γούφερ είναι µε κώνο από χαρτί 16,5 εκ. και το τουίτερ από κράµα µαγνησίου 25 χλστ. Η τιµή τους είναι περίπου 2.600 ευρώ.

Manger P2


Σε αντίθεση με την πιστονική κίνηση του κώνου, το διάφραγμα Manger δονείται στον δικό του άξονα, δημιουργώντας καμπτικά κυμάτα από τη μέση προς τα έξω, όπως συμβαίνει με την κίνηση ενός κύματος που δημιουργείται όταν πέσει ένα βότσαλο σε μια λίμνη. Έτσι το μεγάφωνο της Manger έχει τάχιστη ικανότητα αναπαραγωγής στιγμιαίων ή μικρής διάρκειας σημάτων, πολύ ανώτερο δηλαδή από τα γνωστά μεγάφωνα.

hARt Lab Tune Six

Ο ενισχυτής έρχεται εξοπλισμένος με streamer και ενισχυτή ακουστικών, ενώ είναι έτοιμος να δεχθεί phono stage και μετατροπέα DAC. Eίναι ένας λαμπάτος προενισχυτής και ένα υβριδικό τελικό στάδιο σε μια συσκευή. Το phono stage είναι υψηλού επιπέδου όπως και ο ενισχυτής ακουστικών που στην ουσία είναι η έξοδος του ενισχυτή. Στην πρόσοψη κυριαρχεί μια πανέμορφη μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής, όπου εκτός από τις ρυθμίσεις και το μουσικό περιεχόμενο που “πιάνει” το streamer, παρουσιάζει τα χειριστήρια της έντασης και της επιλογής των πηγών. Εννοείται ότι ο ενισχυτής διαθέτει και θύρα USB για την αναπαραγωγή αρχείων από μέσα αποθήκευσης.

Epos ES-28N


Το τρίτο της ηχείο της Εpos ετοιμάζει και είναι δαπέδου», θα λέγαμε τώρα η Epos έχει έτοιμο το πρώτο ηχείο δαπέδου της νέας εποχής και το ονομάζει ES-28N.Το Epos ES-28N είναι τριών δρόμων με κροσόβερ που κόβεις τα 300Hz και στα 2,8KHz.To νέο ηχείο μοιράζεται τα ίδια μεγάφωνα με τα ηχεία βάσης, ES-7N του κατασκευαστή. Έτσι έχει το 130 χλστ. γούφερ του ES-7N ως μιντρέιντζ με ελάχιστες παρεμβάσεις ώστε να πετύχει σωστή παρουσίαση μεσαίων συχνοτήτων.Το τουίτερ είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται  στο ES-7N και στο ES-14N, ενώ το γούφερ έχει το ίδιο σασί και μαγνητικό σύστημα με αυτό που χρησιμοποιείται στo μεγάλο ηχείο βάσης ES-14N.Όπως τα τρέχοντας ηχεία της Epos έτσι και το νέο δαπέδου έχει καμπίνα που σχηματίζεται από διπλά πάνελ MDF που έχουν αναμεσά του ειδικό υλικό για απόσβεση.

HEDD Audio HEDDphone TWO


Αυτά τα ακουστικά είναι σχεδιασμένα για τους λάτρεις της μουσικής χάρη στον μοναδικό AMT (Air Motion Transformer) οδηγό τους και το πιο “οικιακό” κούρδισμα. Τα HEDDphone TWO GT είναι βελτιωμένα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, με νέα ρύθμιση ήχου, ελαφρύτερα υλικά και βελτιωμένο σύστημα στήριξης για μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια μακροχρόνιων ακροάσεων. Επίσης, διαθέτουν στοιχεία από μαγνήσιο και στέκα από ανθρακονήματα για σταθερή και άνετη εφαρμογή.

H ΗΧΟS EIKONA SHOW είναι το μόνο μέρος όπου μπορείτε να ακούσετε και να δείτε σχολαστικά, να συγκρίνετε αντικειμενικά πολλές συσκευές από σχεδόν όλα τα επίπεδα τιμών.

Ελάτε στην Έκθεση hxos eikona show 2024 για να ζήσετε δύο μέρες μαζί με τις μουσικές και τις ταινίες που αγαπάτε. Ποτέ η τεχνολογία δεν ήταν τόσο εύκολα προσβάσιμη, μοναδική και ξεχωριστή.

ΠΟΤΕ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου,   10:00-20:30
Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 10:00-20:00

ΠΟΥ

Ξενοδοχείο: Wyndham Grand Athens, πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα (Mεγ. Αλεξάνδρου 2). Στάση μετρό: Μεταξουργείο

Είσοδος δωρεάν με πρόσκληση στο www.highend.show

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα