hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Accuphase DF-75: Ποια Dirac και ποια αυτόματα συστήματα διόρθωσης, ο Ιάπωνας ασχολείται με το θέμα εδώ και χρόνια

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ενός πολυκάναλου ή πολλών ενισχυτών συστήματος είναι η παρουσία μιας συσκευής διαίρεσης του ηχητικού σήματος σε περιοχές με βάση τη συχνότητα.

Η Accuphase ασχολείται με την ανάπτυξη τέτοιων προϊόντων εδώ και πολλά χρόνια και ο νέος τετρακάναλος DF-75 είναι ιδανικός για χρήση σε συστήματα bi-amping ή tri-amping, καθώς και σε συστήματα με πολλαπλά subwoofer.

Η δυνατότητα πλήρους ψηφιακής επεξεργασίας του σήματος του DF-75 τον καθιστά εξαιρετικά ευέλικτο και κατάλληλο για απαιτητικές εφαρμογές ήχου.

Η συσκευή έχει floating point DSP 64-bit υψηλής ταχύτητας, που επιτρέπει ακρίβεια στο φιλτράρισμα των σημάτων.

Διαθέτει 3101 σημεία αποκοπής συχνοτήτων, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στην προσαρμογή του ήχου. Επιτυγχάνει απότομη κλίση αποκοπής έως 96 dB/oct, εξασφαλίζοντας καθαρό διαχωρισμό των συχνοτήτων.

Η συσκευή περιλαμβάνει λειτουργία καθυστέρησης για την ευθυγράμμιση του χρόνου μεταξύ των διαφορετικών ηχείων, ενώ διορθώνει αυτόματα τις καθυστερήσεις. Επιπλέον, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μια λειτουργία που ονομάζεται «αντισταθμιστής καθυστέρησης» που αντισταθμίζει αυτόματα τις χρονικές διαφορές του σήματος στα σημεία κρος.

Χρησιμοποιεί μετατροπείς A-to-D (τσιπάκι AK5578EN) και DAC υψηλής ακρίβειας της ΕSS (τέσσερα ES9028PRO), αφού η επεξεργασία γίνεται ψηφιακά.

Ο Accuphase DF-75 είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους αναζητούν ακρίβεια και ευελιξία στον διαχωρισμό συχνοτήτων, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα ήχου και προηγμένες δυνατότητες ρύθμισης.

Τα φίλτρα του έχουν 7 επιλογές κλίσης: 6dB, 12dB, 18dB, 24dB, 48dB και 96dB ανά οκτάβα.

Η οθόνη του χωρίζεται σε πέντε μέρη, με τα δύο στα αριστερά να δείχνουν το κανάλι Α και το κανάλι Β και τα δύο στα δεξιά να δείχνουν το κανάλι C και το κανάλι D. Στο κέντρο βρίσκεται η ένδειξη εισόδου και η ένδειξη μνήμης.

Η συχνότητα αποκοπής κυμαίνεται από 10 Hz έως 50ΚHz και όπως είπαμε ρυθμίζεται σε 3101 σημεία.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν τρεις ψηφιακές εισόδοι: HS-LINK, ομοαξονική και οπτική. Οι αναλογικοί ακροδέκτες εισόδου περιλαμβάνουν RCA και XLR. Για κάθε κανάλι παρέχονται έξοδοι RCA και XLR.

Σίγουρα θα πρέπει να το δοκιμάσει κανείς για να καταλάβει την αξία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα