hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Μια συζήτηση με την REL Acoustics στην Ελλάδα

Η REL Acoustics είναι γνωστή για την κατασκευή υψηλής ποιότητας υπογούφερ για στέρεο και home cinema συστήματα. Η εταιρεία επικεντρώνεται αποκλειστικά στην παραγωγή υπογούφερ, προσφέροντας προϊόντα που ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και των υλικών για να προσφέρουν καθαρό και ισχυρά χαμηλό ήχο.

Mε την ευκαιρία των εγκαινίων της Anquan AV, της αντιπροσωπίας της REL Acoustics στην Ελλάδα, μιλήσαμε με τον Kirill Nenarokomov, International Sales της REL Acoustics τηςπου ήρθε στη χώρα μας για αυτό το σκοπό.

Πόσα διαφορετικά μοντέλα subwoofer κυκλοφορείτε τώρα στην αγορά;
Δεκαπέντε και μία ειδική έκδοση. Άρα 16.

Έχετε εγκαταστατικά subwoofer;
Όχι, αυτή τη στιγμή. Είναι ένας τομέας που εξετάζουμε, αν ψάξουμε την ιστορία της REL θα δούμε ότι είχαμε ένα μοντέλο με την ονομασία Habitat. Παρήχθη το 2013. Ήταν ένα επίπεδο υπογούφερ τοίχου με πάχος περίπου 114 χιλιοστά, ήταν μια αξιοπρεπή μονάδα και πολύ καλή μάλιστα. Υπήρχε μια σταθερή αγορά γι’ αυτό αλλά περιορισμένη.


Από αυτά τα 16 μοντέλα, ποιο είναι το πιο φθηνό και πόσα ευρώ έχει;
Κοστίζει 520 ευρώ, είναι το T/Zero ΜΚΙΙ με καμπίνα από ξύλο. Είναι ένα μωρό 6 1/2 ιντσών, μια πραγματικά σοβαρή μονάδα με είσοδο υψηλής στάθμης σήματος και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά. Είναι πλήρες subwoofer για μικρότερα συστήματα. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν συνήθως σε υπνοδωμάτια, στα γραφεία τους, σε desktop συστήματα κλ.π.

Τα REL παράγονται στο HB ή αλλού;
Όλα έχουν μεταφερθεί στο Shenzhen εδώ και πολλά χρόνια. Το θέμα είναι να είσαι λογικός. Σε κόστος και με πολύ καλύτερο ποιοτικό έλεγχο για να είμαι ειλικρινής. Η όλη διαδικασία κατασκευής είναι πια καλά  καθιερωμένη. Έχουμε τους δικούς μας προμηθευτές για κάθε εξάρτημα. Τα πάντα σχεδιάζονται in-house, επομένως όλα αναπτύσσονται από εμάς και στη συνέχεια βρίσκουμε τους κατάλληλους συνεργάτες για να κατασκευάσουν ορισμένα εξαρτήματα για εμάς. Έτσι, παράγουμε όλα τα μοντέλα σε μεγάλες ποσότητες. Έχουμε υψηλή ποιότητα και λογικό κόστος.

Υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής
Ναι, για κάθε προϊόν γενικά, το τέλος της ημέρας, είναι η ποιότητα του προϊόντος που μετράει όπως και η ο υψηλός συντελεστής αξιοπιστίας.

Και στο Ηνωμένο Βασίλειο τι κάνετε τώρα, τα logistics;
Ναι, έχουμε το ιστορικό πλέον γραφείο. Υποστηρίζει όλες τις υπηρεσίες για το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι και η αποθήκη εκεί. Όπως και την ευρωπαϊκή αποθήκη για ευρωπαϊκές και διεθνείς αποστολές.

Έχετε διανομή σε πολλές χώρες; Εννοώ ότι μπορείς να βρεις REL στη Βραζιλία ή στον Καναδά για παράδειγμα.
Ναι, έχουμε πάνω από 50 αντιπροσωπίες και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Γιατί όλοι γνωρίζουν την REL;
Πάντα θέλαμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους μια πραγματική εμπειρία, ώστε να μπορούν να την έχουν στα συστήματα τους. Κάνουμε τα subwoofer μας συχνοτήτων προσβάσιμα σε όλους και όλοι μας βοηθούν προς αυτό το σκοπό.

Τι γίνεται με όσους έχουν αγοράσει REL πριν από 20 χρόνια, τους υποστηρίζετε;
Προσπαθούμε, έχουμε απόθεμα ανταλλακτικών ακόμη και για τα παλιά μοντέλα. Εάν υπάρχει προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε προσφέρουμε κάτι από τα νέα μας μοντέλα.

Ποιο είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο σας; Ανακοινώσατε κάτι το 2024;
Ναι, ήταν στο τέλος Μαΐου, Ανακοινώσαμε το Classic 99. Μιλώντας για τα παλιά μοντέλα, είναι τα Classic 98 και Classic 99. Αυτά είναι δύο μοντέλα από την κλασική σειρά μας με κλειστές καμπίνες. Το Classic 98 είναι 10 ιντσών downfiring με όμορφο φινίρισμα καρυδιάς, το Classic 99 είναι 12 ιντσών. Σαν μια vintage πινελιά με μοντέρνο ήχο. Αυτά τα υπογούφερ έχει κατασκευαστεί για να ταιριάζουν σχεδόν με οποιοδήποτε ηχεία που έχουν ξύλινο φινίρισμα.

Τελευταία παρουσίασε το T9X σε πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα, εκτός από κόκκινο.

Έχετε και lifystele υπογούφερ;
Το T9X Red Special Edition (σε κόκκινο) είναι μια βελτιωμένη εκδοχή του Τ9Χ. Έχει καλύτερο γούφερ, διαφορετικό και διαφορετικό «κούρδισμα» ήχου. Παίζει λοιπόν καλύτερα από το κλασικό τυπικό T9X και είναι και πιο όμορφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα