hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Marmitek Connect ARC13: Βάζει HDMI ARC ακόμη και σε λαμπάτο ενισχυτή. Η λύση για να συνδέσετε μια τηλεόραση με HDMI ARC παντού

Πολλοί αναγνώστε μας ρωτούν τελευταία πως μπορούν να βάλουν «ΗDMI ARC» στο στερεοφωνικό ή στα ενεργά τους ηχεία που δεν έχουν. Βέβαια, η ακριβή λύση, είναι να αγοράσουμε νέο ενισχυτή ή ενεργά ηχεία με HDMI ARC, αλλά όπως πάντα στην τεχνολογία υπάρχει και ο οικονομικός δρόμος.

Η Marmitek από την Ολλανδία κατασκευάζει ένα μικρό κουτάκι που δίνει την λύση σε όλους εμάς που θέλουμε να «βάλουμε» τον ήχο της τηλεόρασης ή του προβολέας μας στο χωρίς HDMI στερεοφωνικό μας ή να κάνουμε τα ενεργά μας ηχεία «ηχομπάρα».

Το μικρό σε μέγεθος αυτό κουτάκι ονομάζεται Connect ARC13 και έχει δύο όψεις. Από τη μια υπάρχει θύρα HDMI ARC και από την άλλη η αναλογική έξοδος ήχου.

Το Marmitek Connect ARC13 βγάζει τον ARC ήχο από την έξοδο HDMI της TV ή του προβολέας μας. H συσκευή υποστηρίζει και CEC ώστε να ελέγχουμε την ένταση του ήχου με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.

 Μάλιστα παρέχει τον αναλογικό ήχο σε έξοδο RCA (R και L) και σε έξοδο 3,5mm για σύνδεση ακουστικών. Εσωτερικά, διαθέτει, μετατροπέα DAC της Cyrrus Logic (CS4354) επιπέδου 24bit/192kHz και επεξεργαστή audio DSP (τον Sunplus SPHE8107) που κάνει όλη την δουλειά.

Οι δύο πλευρές της συσκευής. Από την μια λαμβάνει HDMI και από την άλλη παραδίδει αναλογικό ήχο

Η τροφοδοσία της συσκευής γίνεται μέσω micro USB 5V και μπορεί να ληφθεί από μια ελεύθερη USB της τηλεόρασής μας. Έτσι μπορούμε να το κρύψουμε στην πλάτη της, μάλιστα υπάρχει στην συσκευασία και αυτοκόλλητο διπλής όψης για να το σταθεροποιήσουμε εκεί. Ζυγίζει μόνο 80 γραμμάρια.

Στη συσκευασία βρίσκουμε ένα καλώδιο micro USB σε USB μήκους 1μ, ένα καλώδιο HDMI μήκους 20 εκατοστών και ένα καλώδιο RCA to RCA μήκους 1,5 για την σύνδεση με το στερεοφωνικό σας.

Το Marmitek Connect ARC13 είναι διαθέσιμο στην αγορά με τιμή περίπου 102 ευρώ.

Η Marmitek κυκλοφορεί και το Connect AE14 ARC, που εξάγει από μια πηγή με HDMI ψηφιακό ήχο σε οπτική και ομοαξονική έξοδο και την εικόνα σε HDMI. Έχει και αναλογική έξοδο ήχου. Η τιμή του είναι 80 ευρώ περίπου.

TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Είσοδος: 1x HDMI ARC  (DTS 5.1, Dolby Digital/AC3 και PCM 2.0)
Έξοδοι: 2x RCA (stereo L/R), 1x mini jack
Τροφοδοσίας: micro USB 5V DC
Διαστάσεις: 20 x 55 x 70 χλστ.
Βάρος: 80 γρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα