hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Roksan Caspian Series 4G [2024]: Caspian Integrated Amplifier και Caspian Streaming Amplifier

Από το Έσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου η Roksan, μια εταιρεία της Monitor Audio, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας σειράς Caspian Series 4G του 2024.

Αποτελούμενη από δύο ενισχυτές, ο ένας ολοκληρωμένος και ο άλλος δικτυακός, η Caspian Series 4G είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για φθάσει κανείς εύκολα στον ήχο της υψηλής πιστότητας.

Πρόκειται για τα Caspian Integrated Amplifier και Caspian Streaming Amplifier, με την μόνη διαφορά ότι ο δικτυακός ενισχυτές έχει δυνατότητα λήψης ροών μέσω της καναδικής πλατφόρμας BluOS.

Και τα δυο μοντέλα μοιράζονται τις ίδιες τεχνολογίες και έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον σύγχρονο χρήστη. Έχουν τεχνολογία μετατροπής Rapture DAC, προσεγμένο τμήμα προενίσχυσης και ισχυρά τελικά στάδια ισχύος Euphoria που δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη.

Η σειρά Caspian 4G χρησιμοποιεί τεχνολογία μετατροπής Rapture DAC, μια τοπολογία που επιτρέπει την εξαγωγή περισσότερων πληροφοριών μιας και έχει ανώτερα χαρακτηριστικά κέρδους-εύρους περιοχής. Είναι μια διακριτή λύση και όχι μια έτοιμη από το εμπόριο, χρησιμοποιεί διακριτά υλικά. Το DAC υποστηρίζει PCM μόνο έως 192KHz/24bit.

Η ενισχυτική βαθμίδα Τάξης AB με την ονομασία Euphoria των ενισχυτών

Τα τελικά στάδια ισχύος της σειράς Caspian Series 4G είναι Τάξης AB με ανεξάρτητες τροφοδοσίες για τους ενισχυτές ρεύματος και τάσης. H ισχύς είναι 2x105W στα 8Ω @ 1% THD με τα δύο κανάλια ταυτόχρονα οδηγούμενα ή 2x200W στα 4Ω @ 1% THD.

Ο έλεγχος της στάθμης βασίζεται σε ένα υβριδικό, ψηφιακό-αναλογικό και αλγόριθμο, σύστημα ελέγχου της έντασης του ήχου που αξιοποιεί την ισχυρή ψηφιακή επεξεργασία σήματος. Εσωτερικά υπάρχει DSP που βελτιστοποιεί την εμπειρία ακρόασης με την χρήση ειδικής εφαρμογής (app).

Έτσι οι χρήστες μπορούν να προσαρμόζουν την ακουστική τους εμπειρία σε σχέση με το χώρο τους

Υπάρχουν τέσσερις βασικές λειτουργίες εδώ: Intelligent Tone, Intelligent Boundary, Intelligent Speaker και Intelligent Phono.

Η νέα μονόχρωμη οθόνη OLED υψηλής αντίθεσης που διαθέτουν οι ενισχυτές παρουσιάζουν τις ενδείξεις και τα μενού με καθαρή και μεγάλη εικόνα. Τα προσαρμόσιμα εικονίδια  επιτρέπουν την εύκολη επιλογή πηγής, ενώ υπάρχει και ένδειξη προόδου αναπαραγωγής ενός track στην οθόνη.

Ο προενισχυτής της σειράς Caspian Series 4G είναι αναλογικός σε πλήρως ισορροπημένη σχεδίαση, ώστε οι θόρυβοι να είναι εξαιρετικά χαμηλοί. Αυτό επιτυγχάνεται με νέα σχεδίαση στις εισόδους και της γείωσης αυτών, ώστε να μην περνάει θόρυβος από τις συνδεδεμένες συσκευές.

Οι ενισχυτές είναι εξοπλισμένοι και με  phono stage για κεφαλές MM και MC. Mε ρυθμίσεις Low (-6dB), Mid (0dB default), High (+6dB).

To Βluetooth των ενισχυτών είναι SBC, aptX και AAC. Και τα δύο μοντέλα έχουν δύο αναλογικές RCA εισόδους, μια balanced XLR, δύο οπτικές ψηφιακές, δύο ομοαξονικές ψηφιακές, BLE, 12V Trigger, Ethernet RJ45 και W-Fi 5. Η διαφορά είναι ότι ο Caspian Streaming Amplifier έχει streaming δυνατότητες μέσω BluOS και είσοδο HDMI ARC. Έχουν ακόμη pre-out σε XLR και RCA, αλλά και pre-out 2 που μπορεί να δεχθεί subwoofer.

Οι ενισχυτές της Caspian Series 4G έχουν την δική τους εφαρμογή (app) MaestroUnite, η οποία προσφέρει επιλογές ρύθμισης, καθώς και πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες, όπως διαμόρφωση εισόδων, ευαισθησία ακουστικών, κέρδος εισόδου, ισορροπία, αναμονή χαμηλής ισχύος και βελτιωμένες δυνατότητες του DSP Engine για προσαρμογή σύστημα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον.

Το Caspian Series 4G βασίζεται στα θεμέλια που τέθηκαν από τα Roksan Attessa, αλλά με εκτεταμένη απόδοση, διαισθητική εμπειρία χρήστη και κοψότητα σχεδιασμού.

Οι ενισχυτές Caspian Streaming Amplifier και Caspian Integrated Amplifier είναι χειροποίητοι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι διαστάσεις των ενισχυτών είναι 93 x 432 x 378 χλστ. και το βάρος 15,5 κιλά.

Κυκλοφορούν με τιμές:
Caspian Integrated Amplifier στα 3.700 ευρώ
Caspian Streaming Amplifier στα 4.700 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα