hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Bowers & Wilkins Zeppelin Pro Edition: Το Streaming αυτόνομο ηχείο απέκτησε τουίτερ τιτανίου, Bluetooth aptX Adaptive και τελείωσε την Alexa

Δέκα επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου ηχείου Zeppelin το 2007 και τρία χρόνια μετά την επαναφορά του νεότερου Zeppelin στην αγορά,  η Β&W παρουσίασε την νέα έκδοση Zeppelin Pro Edition. Ένα streaming ηχείο για την εποχή μας.

Τώρα η σειρά Zeppelin έχει τρία μοντέλα. Το κανονικό Zeppelin, το Ζeppelin McLaren Edition και τώρα το Zeppelin Pro Edition σε δύο χρώματα: Space Grey και Solar Gold.

Οι διαφορές μεταξύ τους είναι κυρίως στα τουίτερ. Το κανονικό Zeppelin και το Ζeppelin McLaren Edition διαθέτουν δύο τουίτερ αλουμινίου 25 χλστ., ενώ το νέο Zeppelin Pro Edition έχει δύο τουίτερ τιτανίου 25 χλστ.

O κατασκευαστής αναφέρει ότι το νέο Zeppelin Pro Edition έχει καλύτερο ήχο από τα άλλα δύο. Επίσης το νέο μοντέλο κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Bowers & Wilkins στην Ασία και όχι από τρίτους.

Όλα τα άλλα είναι ίδια, δηλαδή η «οβάλ» μορφή του ηχείου, οι μονάδες χαμηλών και μεσαίων και το Bluetooth 5.0 (aptX Adaptive).

Το streaming ηχείο Zeppelin ελέγχεται με την εφαρμογή «Bowers & Wilkins Music» η οποία υποστηρίζει Deezer, Qobuz και TIDAL, αλλά και AirPlay 2 και Spotify Connect.

Τα δύο τουίτερ με θόλο τιτανίου είναι ίδια με αυτά  που χρησιμοποιούνται στη σειρά 600 S3 της B&W, ενώ στο μαγνητικό σύστημα χρησιμοποιούνται μαγνήτες νεοδυμίου. Το τιτάνιο σε θόλο είναι περίπου δύο φορές πιο ισχυρό από το αλουμίνιο, αλλά επειδή είναι ένα βαρύ υλικό οι θόλοι είναι εξαιρετικά λεπτοί σε πάχος και εδώ η B&W υιοθέτησε έναν τύπο διπλού θόλου με στρώση τιτανίου γύρω του.

Όπως είναι γνωστό το Zeppelin ένα σύστημα 2.1 καναλιών, έχοντας από ένα δίδρομο ηχείο δεξιά και αριστερά αποτελούμενο από μιντρέιντζ 9 εκ. με την ειδική ανάρτηση FST και ένα τουίτερ (τώρα τιτανίου).

Τα μιντρέιντζ είναι τοποθετημένα δίπλα-δίπλα, με τα τουίτερ να βρίσκονται στα άκρα στις (μυτερές) γωνίες του ηχείου. Στα άλλα της οβάλ μορφής. Στο κέντρο υπάρχει και γούφερ 150 χλστ., κοινό και για τα δύο κανάλια. Το Zeppelin είναι εξοπλισμένο δηλαδή με 5 μεγάφωνα που οδηγούνται με συνολική ισχύ 240W.

Το Zeppelin μπροστά είναι ντυμένο με ύφασμα που όχι μόνο καταστέλλει τα ακουστικά εφέ, αλλά είναι και αισθητικά όμορφο.

Εξοπλισμένο με κουμπιά λειτουργίας στην πίσω πλευρά του επάνω μέρους του ηχείο, το νέο Zeppelin Pro Edition δεν είναι συμβατό με Alexa και το κουμπί για Alexa έχει αντικατασταθεί με κουμπί σύζευξης Bluetooth που υποστηρίζει έως και aptX Adaptive.

Μπορούμε να ρυθμίσουμε τα μπάσα και τα πρίμα από την με την εφαρμογή «Bowers & Wilkins Music». Υπάρχει ένα φως στο κάτω μέρος του ηχείου, το οποίο μπορούμε να προσαρμόσουμε τη φωτεινότητα και να αλλάξουμε το χρώμα του από την εφαρμογή.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας του στην ελληνική αγορά για το Zeppelin Pro Edition δεν γνωρίζουμε.

Διαβάστε την δοκιμή του κανονικού Zeppelin εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα