hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Pro-Ject Signature 12.2: Το πιο μεγάλο πικάπ του Αυστριακού κατασκευαστή είναι εδώ

Δεν υπάρχει ακόμη στην ιστοσελίδα της Pro-Ject Audio Systems, αλλά υπάρχει στον Orpheus Audio για ακροάσεις. Είναι το μεγάλο και το πιο ακριβό, πικάπ της Pro-Ject και ονομάζεται Signature 12.2.

Το πικάπ είχε παρουσιαστεί αρχικά ως ιδέα το 2022, αλλά μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανάπτυξή του. Είναι ένα θηριώδης πικάπ με ηλεκτρονικό έλεγχο των στροφών (Speed Control), που επιλέγονται με κουμπάκια (33, stop/Stby και 45) τα οποία βρίσκονται σε μια κομψή μεταλλική εσοχή στο κέντρο της πρόσοψης.

Το πικάπ έχει τρεις ιμάντες και δύο κινητήρες,. Οι δύο ιμάντες μεταφέρουν την κίνηση από τα μοτέρ σε μια massive κεντρική τροχαλία η οποία με την σειρά της κινεί τον μεγάλο ιμάντα που αγαλλιάζει το πανύψηλο πλατό. Έτσι το πικάπ εξασφαλίζει κίνηση χωρίς κραδασμούς.

Όλα τα μεταλλικά στοιχεία του πικάπ είναι γυαλιστερά, ενώ η MDF βάση έχει μαύρο piano φινίρισμα περασμένη με 10 χέρια (στρώσεις), για να δημιουργείται μια όμορφη αντίθεση στην όλη εμφάνιση.

Η βάση είναι μεγαλύτερη και πιο χορταστική από το προηγούμενο μοντέλο Signature 12, ενώ έχει και στρογγυλεμένες γωνίες που μειώνουν τα στάσιμα κύματα.

Η στήριξη της βάσης γίνεται με τέσσερις ρυθμιζόμενους πύργους με ελατήριο που καταλήγουν στο επάνω μέρος του Signature 12.2 για εύκολη πρόσβαση και άνετη ευθυγράμμιση.

Το πικάπ δεν έρχεται με κεφαλή, έχει όμως pivot βραχίονα σχήματος «J» με στήριξη σε τρία σημεία γι’ αυτό υπάρχει και νέας σχεδίασης ρουλεμάν.

Υπάρχουν βελτιώσεις στο αντίβαρο και στο anti-skating που έχει το γνωστό λεπτό νήμα για πιο ομαλή προσαρμογή της δύναμης αντιολίσθησης, επιτρέποντας μικρότερες και πιο προοδευτικές αλλαγές (adaptive anti-skating όπως το λέει ο κατασκευαστής) ανάλογα με το που βρίσκεται η κεφαλή στον δίσκο. Επίσης υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης του VTA εν κινήσει, απλώς περιστρέφοντας μια βίδα.

Το κυρίως πλατό είναι μαγνητικά «αποσυνδεδεμένο» από υπο-σασί, που είναι κατασκευασμένο από ειδικό κράμα αλουμινίου κατά των συντονισμών. Έχει ακόμη αντεστραμμένο κύριο ρουλεμάν με κεραμική μπίλια. Μάλιστα ο βραχίονας και το πλατό είναι «αποσυνδεδεμένα» από την βάση του πικάπ με μάζα και ελατήριο.

Έτσι έχουμε πλατό βάρους 10,55 κιλών και βραχίονα αλουμινίου 12 ιντσών. Οι διαστάσεις του πικάπ είναι 580 x 220 x 480 χλστ. και το βάρος 37 κιλά.

Το πικάπ είναι χειροποίητο μόνο από τους πιο έμπειρους τεχνίτες της Pro-Ject , όλα τα μεταλλικά μέρη είναι γυαλισμένα στο χέρι και χρησιμοποιούνται περίπου 100 διαφορετικά εξαρτήματα κομμένα με CNC.

Eίναι δίχως άλλο ένα high-end πικάπ με τιμή περίπου 12.000 ευρώ.

Tο πικάπ Pro-Ject Signature 12.2 θα το δούμε και θα το ακούσουμε στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2024 στην μεγάλη Έκθεση HXOS EIKONA SHOW στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Προσκλήσεις εδώ: https://www.eventbrite.ca/e/hxos-eikona-show-kai-9-10-2024-tickets-1027263140707

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα