hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Master & Dynamic MW75 Neuro: Ακουστικά όχι μόνο για ακρόαση μουσικής αλλά και για μόνιτορ της εγκεφαλικής μας δραστηριότητας μέσω AI

Τα ακουστικά MW75 Neuro της Master & Dynamic, σε συνεργασία με την Neurable, αποτελούν μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας ήχου και γνωστικής τεχνολογίας. Αυτά τα ασύρματα ακουστικά ενσωματώνουν αισθητήρες ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (EEG) που παρακολουθούν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για την εστίαση και την παραγωγικότητα του χρήστη.

Τα MW75 Neuro είναι τα πρώτα ακουστικά που διαθέτουν διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή. Εξωτερικά μοιάζουν πολύ με τα κλασικά ακουστικά MW75 της Master & Dynamic, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα κατασκευής και τα premium υλικά τους. Επιπλέον, προσφέρουν ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC).

Η εταιρεία νευροτεχνολογίας Neurable και o κατασκευαστής ακουστικών Master & Dynamic κυκλοφόρησαν τα ακουστικά MW75 Neuro που ενσωματώνουν τεχνολογία BCI (brain-computer interface) της Neurable για να βοηθήσουν τους χρήστες να αποκτήσουν γνώσεις για την υγεία τους, να διαχειριστούν την κούραση και να βελτιώσουν την καθημερινή τους ενέργεια.

Τα ασύρματα ακουστικά αυτά είναι τα πρώτα του είδους με δυνατότητα BCI, ενώ έχουν στα μαξιλαράκια τους επίσης αισθητήρες ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (EEG) της Neurable που τροφοδοτούνται με Τεχνητή Νοημοσύνη (AI).

Οι αισθητήρες EEG με δυνατότητα BCI καταγράφουν και αναλύουν εγκεφαλικά σήματα για να δημιουργήσουν λεπτομερή δεδομένα εγκεφαλικών κυμάτων που προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες.

Υπάρχουν πολλά έξυπνα χαρακτηριστικά στα ακουστικά MW75 Neuro. Λειτουργούν με την εφαρμογή Neurable, διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android, για να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα των εγκεφαλικών κυμάτων σας, όπως περιλήψεις τάσεων του εγκεφάλου και συμβουλές παραγωγικότητας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή M&D Connect για τις ηχητικές ρυθμίσεις όπως ισοσταθμιστή (EQ), πρόσθετες λειτουργίες ANC κ.ά.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα Focus Tracking όπου οι αισθητήρες EEG σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε την εστίαση και να ελέγχεται τα δεδομένα των εγκεφαλικών κυμάτων, καθώς και του βέλτιστου χρόνου εστίασης και της επίδρασης διαφόρων δραστηριοτήτων στη συγκέντρωση.

Η διαχείριση Burnout Management βασίζεται στην ανάλυση εγκεφαλικών κυμάτων για να σας προτρέπει να κάνετε διαλείμματα όταν η εστίαση μειώνεται, η οποία με τη σειρά της έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την κούραση ή την εξάντληση.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα προϊόντα νέας τεχνολογίας, τα ακουστικά χρησιμοποιούν ανάλυση δεδομένων με AI και επεξεργασία σήματος για την εγγραφή και την ερμηνεία των εγκεφαλικών σημάτων.

Τα ακουστικά διαθέτουν αισθητήρες EEG 12 καναλιών ενσωματωμένους στα μαξιλαράκια από μαλακό ύφασμα. Έχουν εύρος ζώνης 0-131Hz με True DC Coupling.

Ως τυπικά ακουστικά, τα NW75 Neuro προσφέρουν  Bluetooth 5.2 και περιλαμβάνουν AAC, aptX adaptive και SBC. Έχουν οδηγούς διαμέτρου 40 χλστ. βηρυλλίου, 4 μικρόφωνα ανά τόσο για κλήσεις όσο και για την ακύρωση των θορύβων. Υπάρχουν επίσης λειτουργίες Adaptive Ambient και Noise Cancellation (ANC), οι οποίες προσαρμόζονται αυτόματα στο περιβάλλον σας.

Οι άνθρωποι της Master & Dynamic αναφέρουν ότι: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τα πρώτα ακουστικά για με πλήρως ενσωματωμένη διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή, τα MW75 Neuro αντιπροσωπεύουν μια σημαντική τεχνολογική καινοτομία που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν και να βελτιώσουν περισσότερα πράγματα κατά τη χρήση των ακουστικών, εκτός από την ακρόαση μουσικής».

Αυτά τα ακουστικά δεν είναι μόνο για ακρόαση μουσικής, αλλά και για βελτίωση της ψυχικής υγείας και της παραγωγικότητας μέσω της παρακολούθησης της εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Τα ακουστικά MW75 Neuro κοστίζουν 699 δολάρια και κυκλοφορούν σε Silver, Onyx, Navy και Olive εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα