hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Audeze CRBN2: Ηλεκτροστατικά ακουστικά που πάνε το θέμα της τεχνολογίας και επιδόσεων ένα βήμα εμπρός

Η Audeze, μια αμερικανική εταιρεία ακουστικών που από τον Αύγουστο του 2023 είναι μέρος της Sony, είναι από τους λίγους κατασκευαστές που παράγει ηλεκτροστατικά ακουστικά.

Η εταιρεία παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του μοντέλου ηλεκτροστατικών ακουστικών Audeze CRBN, που έλαβε το όνομα CRBN2. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα νέα over-ear ακουστικά CRBN2 είναι υψηλού επιπέδου.

Τα Audeze CRBN2 είναι ηλεκτροστατικά ακουστικά με τεχνολογία SLAM (Symmetric Linear Acoustic Modulator) για «ισχυρή, ζωντανή απόκριση μπάσων». Και αυτό γιατί τα ηλεκτροστατικά ακουστικά, παραδοσιακά δεν είναι τόσο καλά στην αναπαραγωγή πραγματικά ισχυρών μπάσων, παρόλο που φημίζονται για την φυσική τους διαφάνεια και την έλλειψη παραμορφώσεων.

Η τεχνολογία SLAM βελτιστοποιεί την κατανομή της πίεσης του αέρα, με αποτέλεσμα όχι μόνο σωστή απόκριση χαμηλών συχνοτήτων, αλλά και πιο ακριβή ηχητική σκηνή.

Επιπλέον, η τεχνολογία SLAM εξαλείφει το γνωστό πρόβλημα του στατικού θορύβου των ηλεκτροστατικών ακουστικών. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν φοράμε ή βγάζουμε τα ηλεκτροστατικά ακουστικά, τότε δημιουργείται μια δύναμη που πιέζει το διάφραγμα στον στάτορα.

Με το SLAM, αυτή η πίεση αέρα εξέρχεται μέσω των καναλιών του SLAM, μετριάζοντας σημαντικά το πρόβλημα αυτό. Η τεχνολογία SLAM της Audeze δεν προορίζεται μόνο για ηλεκτροστατικά ακουστικά αλλά, όπως λέει η εταιρεία, θα βρει εφαρμογή και στα μαγνητοστατικά της μοντέλα.

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό πεδίο αντί για μαγνήτες, το βάρος των ακουστικών CRBN2 είναι 480 γρ., σχεδόν 100 γρ. ελαφρύτερα από τα μαγνητοστατικά ακουστικά LCD-4z της Audeze.

Τα νέα CRBN2 έχουν δερμάτινα μαξιλαράκια, στέκα από ανθρακονήματα και στοιχεία από μαγνήσιο, ανοξείδωτο χάλυβα και πολυμερές υλικό.

Ως ηλεκτροστατικά που είναι θα πρέπει να συνδεθούν με κατάλληλο ενισχυτή ακουστικών, κάποιον που παρέχει τάση εξόδου πόλωσης 580 V, όπως ο Stax Pro Bias ή ο iFi Audio iCan Phantom

Κάθε ζευγάρι ακουστικών CRBN2 κατασκευάζεται χειροποίητα στην Καλιφόρνια στο εργοστάσιο της Audeze.

H τιμή τους φθάνει τα 6.000 δολάρια, μια τιμή που δεν περιλαμβάνει το κόστος του ειδικού ενισχυτή ακουστικών.

TEΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ακουστικά Over-ear, open-back
Είδος: Ηλεκτροστατικά Push-pull
Τάση πόλωσης: 580 VDC Stax Pro Bias
Υλικό διαφράγματος: Εξαιρετικά φιλμ λεπτού πάχους από πολυαμίδιο με ενσωματωμένο άνθρακα νανοσωλήνων.
Μέγεθος διαφράγματος: 120mm x 90mm
Απόκριση συχνοτήτων: 10Hz-40ΚHz
Μέγιστη στάθμη SPL: >120dB
Eυαισθησία:  100dB, 1KHz, 100Vrms
Eνσωματωμένο καλώδιο: Καθαρός χαλκός 2,5 χλστ. τερματισμένο σε βύσμα 5-pin Pro Bias
Βάρος: 480 γρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα