hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

NAD Masters M10 V3: Η τρίτη και πιο βελτιωμένη έκδοση του Καναδικού ολοκληρωμένου ενισχυτή με streamer BluOS

Το 2021 η NAD κυκλοφόρησε τον M10 V2 με υποστήριξη για Dolby Digital και τηλεχειριστήριο σε σχέση με τον αρχικό Μ10 V1 που εμφανίστηκε στην αγορά το 2019.

Ο M10 V2 του 2021 κυκλοφόρησε στα 2.999 ευρώ και μετά έπεσε στα 2.499 ευρώ, ενώ ο νέος M10 V3 του 2024 βγαίνει κατευθείαν στην αγορά στα 2.499 ευρώ.

Πρόκειται για έναν σχετικά μικρού μεγέθους ενισχυτή, ένα πλήρες ηχοσύστημα, που θέλει να του προσθέσουμε μόνο ηχεία για να παίξει.

Στο κέντρο της πρόσοψης έχει μια έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών τεχνολογίας LCD για να τον χειρίζεστε από εκεί.

Ο M10 V3 συνδυάζει έναν ενισχυτή 100 watt ανά κανάλι στα 8Ω (και στα 4Ω) και ένα streamer BluOS, επιτρέποντας αναπαραγωγή μουσικής υψηλής ανάλυσης έως 24bit/192kHz.

Τα ενισχυτικά είναι τα γνωστά NCore (Τάξης Δ) σαν και αυτά του προηγούμενου μοντέλου M10 V2.

Το DAC του είναι της ESS Saber (ES9039) που φθάνει μέχρι 24bit/192ΚHz και υποστηρίζει MQA και άλλες μορφές ήχου χωρίς απώλειες.

Το Βluetooth είναι δύο δρόμων (εκπομπή και λήψη) βασισμένο σε τσιπάκι Qualcomm ώστε να έχει aptX HD. Yπάρχει και NFC για γρήγορη σύζευξη.

H συσκευή περιλαμβάνει νέο τηλεχειριστήριο (BC1 IR), υποστήριξη για Dirac Live και Bass Control (προαιρετικό), ενώ το αλουμινένιο του σασί έχει προστασία με Gorilla Glass ( στην πρόσοψη και στο επάνω μέρος).

Υποστηρίζει AirPlay 2, Spotify Connect, Tidal Connect, και είναι Roon Ready. Διαθέτει επίσης HDMI eARC, θύρα USB A, είσοδο για πικάπ ΜΜ, δύο ανεξάρτητες έξοδοι subwoofer και pre-out.

Μπορείτε να ελέγξετε τη συσκευή μέσω της εφαρμογής BluOS, του τηλεχειριστηρίου, της οθόνης του ή με τους φωνητικούς βοηθούς Amazon Alexa και Apple Siri.

Ο NAD M10 V3 έχει πρόβλεψη να ενσωματωθεί σε εγκαταστάσεις αφού υποστηρίζει τα συστήματα Control4, Crestron, Lutron και άλλα.

Οι λάτρεις του οικιακού κινηματογράφου μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ένα ασύρματο σύστημα οικιακού κινηματογράφου Dolby Digital με διάταξη 4.0, 4.1 ή 4.2 καναλιών χρησιμοποιώντας ένα ακόμη ζεύγος BluOS ασύρματων ηχείων ή ενισχυτών BluOS.

Έχει διαστάσεις 215x100x260 χλστ. και βάρος 5 κιλά. Κοστίζει 2.499 ευρώ.

Με άλλα λόγια οι διαφορές μεταξύ του Μ10 V2 και του Μ10 V3 έχουν να κάνουν κυρίως με το Dirac Live γιατί ο νέος υποστηρίζει σε όλο το φάσμα του ήχου και όχι μόνο μέχρι τα 500Ηz που έκανε ο V2.

O νέος έχει, ακόμη, καλύτερες ενισχυτικές βαθμίδες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Ενώ υπάρχει και καλύτερη ενσωμάτωση με τον ήχο και τον έλεγχο μιας τηλεόρασης μέσω της HDMI eARC

Επιπλέον τρέχει το αναβαθμισμένο πακέτο BluOS, έχει πιο καλή οθόνη και ίσως κάποιες διορθώσεις λαθών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα