hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Esoteric Grandioso K1X SE Gold Edition: Με χρυσό φινίρισμα σε περιορισμένο αριθμό 30 τεμαχίων, συλλεκτικό δίχως άλλο

Η ιαπωνική εταιρεία Esoteric κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους την έκδοση SE του κορυφαίου SACD/CD player K1X της σειράς Grandioso με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο κατασκευής.

Πρόσφατα, όμως, η Esoteric ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας έκδοσης με χρυσό φινίρισμα, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την εμφάνιση και την ποιότητα κατασκευής του K1X SE.

Το σημαντικό είναι ότι θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 30 τεμαχίων παγκοσμίως, καθιστώντας το εξαιρετικά συλλεκτικό.

Η Esoteric, για να ικανοποιήσει τους λάτρες των δημιουργιών της και για να αναδείξει την αξία των προϊόντων της, έχει κυκλοφορήσει και στο παρελθόν περιορισμένες εκδόσεις με χρυσό φινίρισμα για τα κορυφαία μοντέλα της.

Αυτή τη φορά, σειρά είχε το Grandioso K1X SE, με την επίσημη ονομασία Grandioso K1X SE Gold Edition.

Το σασί της συσκευής είναι σε κομψό χρυσαφένιο χρώμα, θυμίζοντας το πρώτο προϊόν της Esoteric, το P-1/D-1 που κυκλοφόρησε το 1987.

Ως κορυφαίο SACD/CD player διαθέτει ένα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου σύστημα αναπαραγωγής δίσκων, γνωστό ως VRDS-ATLAS, το οποίο είναι o κορυφαίος μηχανισμός της Esoteric.

Είναι εξαιρετικά στιβαρός και μπορεί να καταστείλει πλήρως τους κραδασμούς, ενώ διαθέτει υψηλή ακρίβεια ανάγνωσης.

Επιπλέον, η γεννήτρια χρονισμού έχει αναβαθμιστεί. Η προηγούμενη γενιά χρησιμοποιούσε την προσαρμοσμένηγεννήτρια OCXO, ενώ η νέα έκδοση SE χρησιμοποιεί την κορυφαία γεννήτρια χρονισμού του Grandioso G1X.

Αυτή η γεννήτρια είναι ανεπτυγμένη από την Esoteric, χρησιμοποιώντας υψηλότερης ποιότητας εξαρτήματα, με μεγαλύτερο ταλαντωτή και άλλα στοιχεία που έχουν επιλεγεί για την ακρίβεια τους, η οποία είναι ±0.5 ppm. Όσο πιο ακριβή γεννήτρια χρονισμού έχει ένα player, τόσο ο ήχος του είναι πιο φυσικός.

Επιπλέον, τα αναλογικά κυκλώματα του K1X SE έχουν βελτιστοποιηθεί, χρησιμοποιώντας στοιχεία από τον μεγάλο προενισχυτή Grandioso C1X της εταιρείας.

Τα πόδια απομόνωσης των κραδασμών του K1X SE είναι νέας σχεδίασης. Στο παρελθόν, η Esoteric έδινε μεγάλη σημασία στα πόδια, χρησιμοποιώντας μεγάλα πόδια από ανοξείδωτο ατσάλι με κατασκευή CNC για υψηλή ακαμψία και εξάλειψη των ανεπιθύμητων κραδασμών.

Αυτή τη φορά, η Esoteric σκέφτηκε μια νέα προσέγγιση, αποφεύγοντας τη χρήση βιδών για τη στερέωση των ποδιών στο κάτω μέρος της συσκευής.

Η νέα προσέγγιση του K1X SE είναι να αφήνει το κάτω μέρος της συσκευής να έρχεται σε άμεση επαφή με τα πόδια, χρησιμοποιώντας το βάρος της συσκευής ως μάζα.

Τα πόδια αποτελούνται από δύο μέρη, το Pinpoint Foot και το Foot Stand, και τα δύο κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Η επαφή μεταξύ των δύο μερών είναι ελάχιστη (στην άκρη μιας ακίδας), καταστέλλοντας πλήρως τους ανεπιθύμητους κραδασμούς.

Με αυτόν τον αυστηρό σχεδιασμό και την εξωτερική εμφάνιση με χρυσό φινίρισμα, το Grandioso K1X SE Gold Edition είναι ένα προϊόν που ξεχωρίζει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Για τους ελάχιστους που μπορούν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα