hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Denon HOME AMP: Ο νέος δικτυακός, ευέλικτος και εξαιρετικά χρήσιμος ολοκληρωμένος ενισχυτής που απαντάει στις ανάγκες της εποχής μας.

Ο νέος δικτυακός ολοκληρωμένος ενισχυτής της Denon είναι ένα μοντέλο υψηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων.

Ο Denon HOME AMP έχει κόμπακτ μορφή (πλάτους 217 χλστ.) με streaming δυνατότητες αναπαραγωγής πηγών ήχου υψηλής ανάλυσης μέσω της πλατφόρμας HEOS καθώς και είσοδο HDMI συμβατή με eARC για την σύνδεση τηλεόρασης.

Το χαρακτηριστικό του σχεδιασμού του είναι ότι δεν υπάρχει οθόνη ή περιστροφικά ρυθμιστικά έντασης στην πρόσοψη με στο κύριο σώμα να έχει μορφή που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τις συμβατές συσκευές ήχου.

Το κάτω μέρος η συσκευή είναι απαλά στρογγυλεμένη ενώ υπάρχουν μικρές οπές στο επάνω κάλυμμα για την απαγωγή της θερμότητας.

Στην πρόσοψη έχουμε έξι κουμπιά αφής για αναπαραγωγή/παύση και συν/πλην έντασης ήχου, συμπεριλαμβανομένων τριών επιλογών με την ένδειξη 1, 2 και 3.

Τα κουμπιά 1, 2 και 3 είναι για γρήγορες επιλογές, αυτά μπορούν να απομνημονεύσουν τις αγαπημένες σας πηγές και την στάθμη, και εάν καταχωρίσετε υπηρεσίες ροής, μπορείτε να τις «καλείτε» με ένα άγγιγμα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την εφαρμογή HEOS.

Εσωτερικά η συσκευή έχει δομή τριών επιπέδων με τα εξαρτήματα να είναι διατεταγμένα έτσι ώστε να υπάρχει σωστή απαγωγή της θερμότητας από τα κυκλώματα. Τα τρία επίπεδα αποτελούνται από το τροφοδοτικό και τις βαθμίδες ενίσχυσης (modules της Ολλανδικής Axign Τάξης Δ), την πλακέτα HEOS και τα κυκλώματα εισόδου.

Το εσωτερικό σασί είναι εξαιρετικά άκαμπτο για αποσβένει τους κραδασμούς στο εσωτερικό και το εξωτερικό και καλύπτεται με ρητίνες.

Ο Denon HOME AMP είναι ένας πλήρως ψηφιακός ενισχυτής (επομένως δεν υπάρχει ανάγκη για DAC) και έχει έξοδο ισχύος 2x125W (στα 4Ω) και 2x100W (στα 8Ω).

Στο πίσω μέρος έχουμε θύρα USB-A, LAN (Ethernet), οπτική ψηφιακή είσοδο και αναλογική είσοδο (RCA), και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, διαθέτει επίσης και HDMI συμβατή με eARC, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση από την τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.

O ενισχυτής επίσης διαθέτει έξοδο sub-out για την σύνδεση ενεργού subwoofer, ώστε να μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα σύστημα 2.1 καναλιών.

Είναι συμβατός με σήματα υψηλής ανάλυσης έως 192ΚHz/24bit PCM (WAV/FLAC/Apple Lossless) και DSD5,6MHz, ενώ χρησιμοποιεί κύκλωμα HEOS τελευταίας γενιάς.

Οι διαθέσιμες υπηρεσίες ροής περιλαμβάνουν τα Amazon Music HD,  Spotify, Τidal, Deezer, TuneIn κ.ά. Υποστηρίζει επίσης αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth 4.2,  AirPlay 2, DLNA και USB.

Ο Denon HOME AMP δεν συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο και μπορεί να λειτουργήσει μέσω της εφαρμογής HEOS. Εκεί θα βρούμε επιλογές: Stereo, Direct, Virtual, Dialogue Enhancer και Night Mode.

Τέλος, ορισμένοι μπορεί αναρωτιούνται ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Denon HOME AMP και του Marantz MODEL M1 που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά.

Οι Denon HOME AMP και Marantz MODEL1 είναι δύο ψηφιακοί ενισχυτές που μοιάζουν στο μέγεθος και έχουν πολλά κοινά μέρη.

Ωστόσο, επειδή κάθε μια από τις δύο εταιρείες έχει τους δικούς της master sound που αποφασίζουν για τον τελικό ήχο του κάθε προϊόντος, σίγουρα θα διαφέρουν ηχητικά. Ακόμη και ανεξάρτητες γραμμές παραγωγής έχουν οι Denon και Marantz.

Οι διαστάσεις του Denon HOME AMP είναι 86,2x217x234 χλστ. το βάρος του φθάνει τα 2,1 κιλά, το Wi-Fi είναι διπλής μπάντας και εκτός από PCM ήχο υποστηρίζει και Dolby Digital+ αλλά και Dolby Digital από την HDMI.

H τιμή του αναμένεται κάτω από τα 1.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα