hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Pentax 17: Αναλογική φωτογραφική μηχανή με φιλμ. Μετά τα πικάπ και τα κασετόφωνα, επιστρέφουν και οι φωτογραφικές μηχανές με φιλμ

Μετά τα πικάπ, μετά τα κασετόφωνα, μετά… τώρα και φωτογραφική μηχανή με φιλμ. Όλα επιστρέφουν…

Ποια μεγαπίξελ, ποιοι επεξεργαστές εικόνας και ποιο AI; Αυτά ανήκουν στο παρελθόν για την Pentax 17, μια νέα αναλογική φωτογραφική μηχανή φιλμ μισού καρέ.

Η Pentax 17 είναι μια κόμπακτ κάμερα φιλμ με σταθερό φακό. Είναι ένας φόρος τιμής στην παραδοσιακή φωτογραφία, παρέχοντας την αίσθηση και την εμπειρία της χειροκίνητης λειτουργίας μιας φιλμ κάμερας.

Από το χειροκίνητο «τέντωμα» του φιλμ μέσω της λαβής προώθησης, μέχρι τη ρύθμιση της εστίασης η Pentax 17 προσκαλεί τους ερασιτέχνες φωτογράφους να επανασυνδεθούν με την αρχική μορφή της φωτογραφίας.

Το φορμά του μισού καρέ είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην αναλογική φωτογραφία, επιτρέποντας στους φωτογράφους να διπλασιάσουν τον αριθμό των φωτογραφιών που μπορούν να τραβήξουν σε καρέ του φιλμ. Με την Pentax 17, μπορείτε να αποθανατίσετε έως και 72 φωτογραφίες σε ένα 36άρι φιλμ ή 48 σε ένα 24άρι.

Με άλλα λόγια η Pentax 17 τραβάει δύο φωτογραφίες 17 x 24 χλστ. σε ένα καρέ φιλμ με φορμά 35 mm (36 x 24 χλστ.). Παράγει εικόνες κάθετου φορμά, δηλαδή με παρόμοιες αναλογίες με αυτές που καταγράφουν τα smartphone, για απρόσκοπτο postάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την εμφάνιση του φιλμ σ’ ένα φωτογραφείο με τέτοιο εξοπλισμό.

Η δημοτικότητα των φωτογραφικών μηχανών με φιλμ έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια – ειδικά μεταξύ των νέων φωτογράφων – λόγω της χαρακτηριστικής, κάπως νοσταλγικής εμπειρίας που διαφέρει από τη χρήση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Μια γρήγορη αναζήτηση στο hashtag #filmphotography στο Instagram θα δείτε περισσότερες από 42,6 εκατομμύρια αναρτήσεις.

Η μηχανή ενσωματώνει χειροκίνητες λειτουργίες όπως επιλέξιμο σύστημα εστίασης περιοχής, χειροκίνητη περιέλιξη του φιλμ, χειροκίνητο μοχλό προώθησης φιλμ και ρυθμίσεις αντιστάθμισης έκθεσης και ευαισθησίας ISO.

Ο σχεδιασμός της Pentax 17 απορρέει από την κληρονομιά της εταιρείας. Έχει κλασικό σχεδιασμό σώματος με υλικά υψηλής ποιότητας, τα επάνω και τα κάτω καλύμματα είναι κατασκευασμένα από συμπαγές, ελαφρύ κράμα μαγνησίου, ενώ το σπείρωμα στερέωσης φίλτρου 40,5 mm επιτρέπει τη χρήση μιας σειράς φίλτρων.

Διαθέτει έναν πρόσφατα αναπτυγμένο φακό 25 mm F3.5 (ισοδύναμο με φακό 37 mm σε φορμά 35 mm). Ο φακός είναι επεξεργασμένος με επίστρωση HD (High Definition) για βελτιστοποίηση της ευκρίνειας.

Το σύστημα εστίασης της κάμερας χωρίζεται σε έξι ζώνες εστίασης που μπορούν να επιλεγούν στον δακτύλιο εστίασης περιοχής για να καταγράψετε θέματα σε μεγάλη απόσταση ή σε κοντινή απόσταση έως και 25 εκατοστά στη ζώνη macro.

Το φωτεινό οπτικό σκόπευτρο διαθέτει ένα φωτεινό, τύπου Albada ανιχνευτή καρέ για να διευκολύνει στο καδράρισμα μιας σκηνής, καθώς και ένα κοντινό πλαίσιο αντιστάθμισης οπτικού πεδίου για να βοηθήσει τους χρήστες να συλλάβουν πιο εύκολα κοντινά θέματα.

Η μηχανή διαθέτει επτά λειτουργίες λήψης, προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις έκθεσης με βάση τα δεδομένα φωτισμού που συλλέγονται από αισθητήρα μέτρησης. Εκτός από τη λειτουργία Full Auto, στην οποία όλες οι ρυθμίσεις έκθεσης επιλέγονται από την κάμερα, παρέχει έξι άλλες λειτουργίες λήψης.

Η τιμή της Pentax 17 είναι 570 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα