hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Hisense UXNQ: Η ναυαρχίδα του 2024 στις 65, 85 και 110 ιντσών, με πολλές ζώνες mini LED και με υψηλή φωτεινότητα για απίθανο HDR | 65UXNQ και 85UXNQ

Έρχεται η σειρά-ναυαρχίδα της Hisense για το 2024, η περίφημη UXNQ με πλήθος περιοχών mini LED και με υψηλή φωτεινότητα.

Η σειρά UXNQ είναι η ναυαρχίδα της Hisense για 2024 στις 65 και 85 ίντσες, δύο τηλεοράσεις με mini LED οπίσθιο φωτισμό και Quantum Dot. Μάλιστα η Hisense πιθανολογείται ότι θα κυκλοφορήσει και μοντέλο 110 ιντσών στην σειρά αυτή.

Οι ζώνες ελέγχου είναι πάνω από 1.500 στις 65 ίντσες και πάνω από 5.000 στις 85 ίντσες. Η Hisense τις αναφέρει ως mini LED X για να τις ξεχωρίσει από τις ULED σειρές.

Αυτό που έχει αλλάξει ουσιαστικά σε σύγκριση με τη σειρά UXKQ του 2023 είναι η μέγιστη φωτεινότητα.

Στα μοντέλα του προηγούμενου έτους η Hisense ανέφερε 1.500 nits για τις 65 ίντσες και 2.500 nits για τις 85 ίντσες. Οι φετινές τηλεοράσεις UXNQ, από την άλλη πλευρά, φτάνουν έως και τα 6.000 nits στο μοντέλο των 85 ιντσών, ενώ υπάρχει και ειδική αντιανακλαστική επεξεργασία στις οθόνες.

Η επεξεργασία βίντεο των τηλεοράσεων ανατίθεται στον επεξεργαστή εικόνας Hi-View Engine X, πιθανών πρόκειται για τον MediaTek MT9618, δηλαδή τον Pentonic 700 που υπάρχει και στις σειρές U7NQ και U8NQ.

O επεξεργαστής αυτός αναλύει τις εικόνες σε πραγματικό χρόνο και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για το upscaling, πραγματοποιεί αύξηση του επιπέδου λεπτομέρειας και μείωση του θορύβου βίντεο. Όλες οι βελτιστοποιήσεις είναι επίσης διαθέσιμες και για τις εφαρμογές που είναι ενσωματωμένες στην smart πλατφόρμα της τηλεόρασης.

Ο επεξεργαστής επίσης παρεμβαίνει και βελτιώνει την κίνηση της εικόνας μέσω της λειτουργίας MEMC (Motion Estimation Motion Compensation).

Οι νέες ναυαρχίδες της Hisense παρέχουν επίσης δυνατότητα παρέμβασης σε περιεχόμενο HDR εφαρμόζοντας HDR Enhancer και δυναμική χαρτογράφηση τόνου, που προσαρμόζει το περιεχόμενο στις δυνατότητες των πάνελ εκτελώντας βελτιστοποίηση σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η δυνατότητα ονομάζεται Dynamic Tone Mapping Pro.

Κατά τα άλλα η σειρά UXN έχει πιστοποίηση IMAX Enhanced και λειτουργία Filmmaker. Φυσικά υπάρχει υποστήριξη για HDR στις μορφές HDR10, HLG, HDR10+, HDR10+ Adaptive και Dolby Vision IQ.

Όσον αφορά τον ήχο, έχουμε μια διαμόρφωση 4.1.2 καναλιών που ονομάζεται CineStage X Surround. Οι τηλεοράσεις μπορούν να αναπαράγουν ήχους Dolby Atmos και DTS:X, ενώ μπορούν να δεχθούν ασύρματα ηχεία WiSA (όπως τα System Audio ή τα Triangle).

Το λειτουργικό σύστημα είναι το VIDAA U7.6, υπάρχουν φωνητικοί βοηθοί φωνής Alexa και VIDAA Voice, που επιλέγονται και οι δύο από τον χρήστη και χωρίς την προσθήκη άλλων εξωτερικών συσκευών. Το μικρόφωνο δεν περιλαμβάνεται μόνο στο τηλεχειριστήριο αλλά και στο σώμα της τηλεόρασης, με δυνατότητα off μέσω ενός διακόπτη που βρίσκεται χαμηλά στην άκρη της τηλεόρασης UXN.

Επιπλέον οι νέες τηλεοράσεις είναι συμβατές με κάμερα USB Smart Cam, έχουν τέσσερις θύρες HDMI δύο από τις οποίες είναι HDMI 2.1 για να υποστηρίζονται σήματα έως 144 Hz, αλλά και  eARC όπως και gaming λειτουργίες ( Auto Low Latency Mode, Variable Refresh Rate και FreeSync Premium Pro της AMD).

To τηλεχειριστήριο της σειράς είναι το νέο της Hisense που φορτίζει με φωτοβολταϊκό πάνελ (με φως) και με USB C.

Η νέα σειρά UXNQ αναμένεται αργότερα φέτος στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες του hxosplus.gr υπάρχει πιθανότητα να δούμε και τηλεόραση 110 ιντσών στην σειρά αυτή. Την 110UXNQ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα