hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Denon OJAS DL-103o: 60 χρόνια μετά γράφει ιστορία.

Η ιαπωνική Denon κυκλοφορεί την κεφαλή κινητού πηνίου DL-103 στην αγορά από το 1962. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις, αλλά τα βασικά της παρέμειναν πάντα τα ίδια.

Τώρα, εξήντα χρόνια περίπου μετά, η Denon με τον γνωστό για τα συστήματα ήχου Devon Turnbull, δημιούργησε μια νέα έκδοση της κεφαλής με την ονομασία OJAS x DL-103o βασισμένη στην DL-103R που διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση.

Η OJAS DL-103o είναι, λοιπόν μια κεφαλή κινητού πηνίου, με καθαρό χαλκό 6N στα πηνία της και custom σχεδιασμό από τον μηχανικό Devon Turnbull και «κουρδισμένη» από τον Sound Master της εταιρίας. Μια κεφαλή με κωνική ακίδα και με πολύ χαμηλή ενδοτικότητα.

Η Denon προσέγγισε αρχικά τον Turnbull για μια συνεργασία στα ψηφιακά, αλλά αυτός πρότεινε μια εναλλακτική άσκηση με τη θρυλική κεφαλή DL-103, μια κασέτα γνωστή παγκοσμίως από τους λάτρεις του ήχου. Μια χειροποίητη κεφαλή κατασκευασμένη από την Denon στο εργοστάσιο Shirakawa της Ιαπωνίας, με παραγωγική ικανότητα περίπου σαράντα τεμάχια την ημέρα.

Στόχος αυτής της άσκησης ήταν να γνωρίσουν την Denon DL-103 περισσότεροι μουσικόφιλοι.

Η DL-103o διατηρεί ίδια τα τεχνικά χαρακτηριστικά με την αρχική DL-103R, η μόνη αλλαγή είναι στην εμφάνιση. Η κεφαλή έχει διαφανές περίβλημα για αναδεικνύει τη χειροποίητη εσωτερική υλοποίηση, ενώ έρχεται μέσα σ’ ένα όμορφο κουτί που γράφει OJAS.

Η τιμή της Denon DL-103o στις Η.Π.Α. είναι 549 δολάρια, η τιμή για την Ευρώπη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα