hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Gryphon EOS 2: Νέο ηχείο με δυνατότητες για το 2022

Η Gryphon παρουσίασε πρόσφατα τoν τελικό Apex και τον προενισχυτή Commander.

Τώρα ετοιμάζει το νέο ηχείο EOS 2, που είναι δαπέδου με κόμπακτ σχεδίαση. Ανήκει στην νέα σειρά EOS της Gryphon και αποσκοπεί στην επίτευξη μεγάλου ήχου σε μικρούς χώρους.

Η μοναδική καμπίνα «Stealth» του EOS 2 είναι ειδικά σχεδιασμένη για να επιτρέπει στα μεγάφωνα να έχουν ομαλή διασπορά και ομοιόμορφη διάχυση της ενέργειας του ήχου στο χώρο.

Το εξωτερικό του EOS 2 έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί ως διαχύτης στάσιμων κυμάτων – ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε μικρούς χώρους – ενώ το εσωτερικό του έχει τέτοια δομή ώστε να εξαλείφει τα στάσιμα κύματα και τους συντονισμούς της καμπίνας.

Το ηχείο χρησιμοποιεί  τεχνολογία «Line porting» της Gryphon, που είναι ένας νέος τρόπος για να κατευθύνει το πίσω κύμα του μιντ/γούφερ προς τις οπές, εξασφαλίζοντας ορθή διαδρομή για την έξοδο των χαμηλών συχνοτήτων από την καμπίνα, ενώ παρέχει εξαιρετική απόσβεση συχνοτήτων πάνω από την περιοχή των 60-80 Hz. Το αποτέλεσμα είναι γρήγορα και καθαρά μπάσα, χωρίς τα τεχνουργήματα πιο υψηλών συχνοτήτων που αποσπούν την προσοχή.

Το EOS 2 μπορεί να έχει την οπή είτε μπροστά είτε πίσω μέσω αφαιρούμενων καλυμμάτων, ενώ ένας διακόπτης τριών θέσεων ρυθμίζει την διασπορά των υψηλών συχνοτήτων εξασφαλίζοντας ιδανική απόκριση στην θέση ακρόασης. Αυτά τα δύο στοιχεία, επιλογή οπής και ρύθμιση των υψηλών, επιτρέπουν στο ηχείο να έχει απαράμιλλη ευελιξία στην τοποθέτηση.

Αν και το EOS 2 είναι το πιο προσιτό ηχείο της Gryphon, έχει κορυφαίο γούφερ με κώνο από λεπτό φύλλο ανθρακονημάτων τεχνολογίας TeXtreme της Oxeon. Το ίδιο ισχύει και για το τουίτερ που χρησιμοποιεί μεγάλο θόλο από βηρύλλιο (διαμέτρου 34 mm) και πίσω υποθάλαμο χωρίς συντονισμούς.

Το κροσόβερ είναι συναρμολογημένο στο χέρι με κορυφαία εξαρτήματα, ονομάζεται PCS (Progressive Curved Slope) και εξασφαλίζει απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ των μεγαφώνων.

Το υπέροχο EOS 2 έχει ευαισθησία 91dB και ελάχιστη εμπέδηση 4Ω, είναι εύκολο δηλαδή φορτίο για όλους σχεδόν τους ενισχυτές.

Αναμένεται στην αγορά το χειμώνα του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα