hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Zidoo Neo S: Πολυεργαλείο ήχου και εικόνας με όλα τα καλά [Universal media player]

Η Zidoo έχει καταγωγή από την Κίνα και έχει γίνει γνωστή από τα media player που κυκλοφορεί. Τελευταία η εταιρεία έχει φέρει στην αγορά δύο προϊόντα που ανήκουν στην νέα της σειρά «HiFi Audio».

Όπως το Zidoo Neo S, που βασίζεται σε δύο τσιπ DAC της ESS τα ES9068 έως DSD512, PCM768@32bit  με MQA, έχει ενισχυτή ακουστικών, γρήγορο εσωτερικό 256GB χώρο αποθήκευσης SSD με δυνατότητα επέκτασης, εξόδους XLR και άλλα καλά. Το Ziddo Neo S δεν έχει αναλογικές εισόδους, αλλά σχεδόν όλους τους τύπους ψηφιακών εισόδων. Για έξοδο έχουμε HDMI και αναλογικές RCA και XLR.

To δυνατό χαρτί του Zidoo Neo S είναι η δυνατότητα streaming που διαθέτει, όχι μόνο σε ήχο (μουσικής) αλλά και σε εικόνα (ταινίες). Στην εικόνα διαχειρίζεται, αναπαράγει και streamάρει ανάλυση 4K UHD με υποστήριξη Dolby Vision και HDR10+, έχει ευρεία γκάμα χρωμάτων BT.2020 και ρυθμό καρέ 60Hz.

Στην πρόσοψη το Zidoo Neo S ξεχωρίζει η OLED οθόνη αφής των 5 ιντσών. H συσκευή έχει σασί από ικανού πάχους αλουμίνιο, τροφοδοτικό βασισμένο σε τοροειδή μετασχηματιστές και θωρακισμένα κυκλώματα για χαμηλό θόρυβο. Επίσης στην πρόσοψη υπάρχουν δύο υποδοχές ακουστικών, μια 6,3 χλστ. και μια 4,4 balanced, καθώς και δύο υποδοχές USB για εξωτερικά μέσα.

Στο πίσω μέρος το Neo S διαθέτει πολλαπλές ψηφιακές εισόδους ήχου, όπως USB, οπτική, ομοαξονική και AES/EBU. Η είσοδος USB υποστηρίζει ασύγχρονη επεξεργασία ψηφιακού σήματος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση υπολογιστή, κινητών ή ακόμη και DAC. Tα κυκλώματα ήχου είναι fully balanced.

Zidoo Neo S υποστηρίζει αντιγραφή και αναπαραγωγή CD συνδέοντας μια εξωτερική μονάδα CD-ROM στη θύρα USB, η οποία προσθέτει έξυπνα ονόματα άλμπουμ και κομματιών στα αρχεία που δημιουργεί μέσω ειδικού HASH.

Δικτυακά το Zidoo Neo S έχει Wi-Fi διπλής μπάντας, Βluetooth βασισμένο στο τσιπάκι Qualcomm CSR8675 που υποστηρίζει μέχρι aptX LossLess και LDAC. Έχει ακόμη DLNA, AirPlay 2, NFS, UPnP και SMB. H συσκευή ελέγχεται με app.

Το Zidoo Neo S αναπαράγει όλα τα αρχεία από SACD έως Blu-ray. Eίναι δηλαδή μια υψηλών προδιαγραφών συσκευή αναπαραγωγής ήχου και εικόνας, ένα universal media player.

Η συσκευή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην ελληνική αγορά, κάτι που θα γίνει σύντομα σε τιμή κοντά στα 1.300 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα