hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

OPPO Find X5 Pro: Με εξαιρετική οθόνη και φωτογραφικές δυνατότητες.

Σειρά της Oppo ήταν να παρουσιάσει την νέα της ναυαρχίδα, την σειρά Find X5, για την αγορά high-end. Η νέα σειρά Find X βασίζεται σε νευρωνικά δίκτυα NPU για το θέμα της εικόνας που η Oppo ονομάζει MariSilicon X.

Από τον Δεκέμβριο του 2021, η Oppo έχει καταθέσεις περισσότερες από 75.000 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και περισσότερες από 4.500 από αυτές σχετίζονται με το 5G. Με αυτά τα ισχυρά θεμέλια, η Oppo αναζητεί μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά, όσο για την ελληνική σχεδόν δεν υπάρχει.

Το MariSilicon X, που αναφέραμε πιο πάνω, με τα νευρωνικά δίκτυα κάνει το ντεμπούτο της στη νέα σειρά Find X5. Το NPU και οι προηγμένοι εσωτερικοί αλγόριθμοί του, συμπεριλαμβανομένου του AINR, προσφέρουν ένα άλμα στην απόδοση εικόνας από την συσκευή. Με το MariSilicon X, η σειρά Find X5 μπορεί να τραβήξει καθαρό βίντεο 4K Ultra Night ακόμη και σε πολύ σκοτεινό περιβάλλον. Επίσης για την απόδοση των φωτογραφιών η Oppo συνεργάστηκε με την Hasselblad, την γνωστή φωτογραφική εταιρεία high-end μηχανών.

Η νέα σειρά έχει ακόμη αναβαθμισμένη 360° Smart Antenna 3.0 για σταθερή συνδεσιμότητα, με μεγαλύτερη ισχύ και εμβέλεια σήματος. Η σειρά διαθέτει επίσης βελτιωμένη τεχνολογία Flash Charging για ταχύτερη φόρτιση, ενώ ένα σύστημα ψύξης πολλαπλών επιπέδων εξασφαλίζει ομαλή συνολική απόδοση.

Η σειρά Find X5 σχηματίζεται από δύο μοντέλα, το Find X5 και το Find X5 Pro, διαθέτουν κυρτό και συνεχές κεραμικό πίσω πλαίσιο που είναι κατά των δακτυλικών αποτυπωμάτων έχοντας άνετο κράτημα, ενώ παρέχει επίσης μεγαλύτερη προστασία και απαγωγή θερμότητας.

Το Android είναι ντυμένο εδώ με το  ColorOS 12.1 σύστημα UI της Oppo.

To Find X5 Pro έχει οθόνη 6,7 Αmoled με συχνότητα σάρωσης έως 120Hz, ανάλυση 3216×1440 pixels και με δυνατότητα πολλαπλών ρυθμίσεων της φωτεινότητας και των χρωμάτων.

Βασίζεται στον νέο κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1 5G με 12GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 256GB.

H φόρτιση είναι τάχιστη στα 80W με σύστημα SuperVoc (φθάνει τα 50% της μπαταρίας σε 12 λεπτά) όπως και η ασύρματη φόρτιση που γίνεται στα 50W. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5000mAh.

Φωτογραφικά το Find X5 Pro έχει δύο ευρυγώνιες κάμερες 50MP με αισθητήρα της Sony (IMX 766) μεγέθους 1/1,56 ιντσών, μια από τις οποίες έχει σταθεροποιητή εικόνας πέντε αξόνων. Υπάρχει και η τρίτη κάμερα που είναι τηλεφακός στα 13MP με 5x υβριδικό ζουμ και 20x ψηφιακό ζουμ.

Το μικρότερο Find X5 έχει τον προηγούμενο κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 888 5G με 8GB RAM και 256 αποθηκευτικό χώρο.  Επίσης έχει τάχιστη φόρτιση στα 80W με σύστημα SuperVoc όπως και η ασύρματη φόρτιση που γίνεται στα 30W.

Η οθόνη του είναι 6,5 ιντσών Amoled στα 120Hz με δυνατότητα ρύθμισης. Επίσης υπάρχει και εδώ ο επεξεργαστής NPU με την ονομασία MariSilicon X, με την δυνατότητα εγγραφής 4Κ Ultra Night Video και με χρωματική ρύθμιση από την Hasselblad. Ο φωτογραφικός εξοπλισμός είναι ίδιος με αυτόν του μεγαλύτερου μοντέλου.

Tα κινητά έχουν πιστοποίηση ΙP68.

H τιμή του Oppo Find X5 είναι 999 ευρώ, ενώ του Find X5 Pro είναι στα 1299 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα