hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Samsung Neo QLED QN95B: Η ναυαρχίδα για το 2022 στα 144Ηz

Η κορυφαία τηλεόραση της Samsung για το 2022 σε ανάλυση 4Κ θα είναι η QN95B τεχνολογίας Neo QLED με σάρωση 144Ηz.

Σχεδιασμένη ακριβώς όπως οι μεγάλες Neo QLED 8K δηλαδή με λεπτό πάνελ πάχους 15 χιλιοστών και με πολλά ηχεία περιμετρικά και στην πλάτη της τηλεόρασης. H τηλεόραση θα εμφανιστεί στην αγορά στις 55, 65, 75 και 85 ίντσες και θα είναι ως μοντέλο ψηλότερα από τις QD-OLED και WOLED της Samsung. Επομένως είναι το top-top μοντέλο της εταιρείας.

Η τηλεόραση είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή Neo Quantum Processor που έχει προηγμένη τεχνολογίας χαρτογράφησης της αντίθεσης με δυνατότητα ρύθμισης της  φωτεινότητας έως 16.384 βήματα. Έχει σύστημα το Shape Adaptive Light που αναλύει τη μορφή και την επιφάνεια των αντικειμένων της εικόνας ώστε να ρυθμίσει την πηγή φωτός ανάλογα, επιτρέποντας έτσι μια πιο λεπτομερή έκφραση των φωτεινών και σκοτεινών περιοχών της εικόνας. Επιπλέον, έχει Real Depth Enhancer που μεγιστοποιεί το τρισδιάστατο εφέ της εικόνας επιλέγοντας αυτόματα ένα αντικείμενο που έρχεται σε αντίθεση με το φόντο και βελτιώνοντας την ποιότητα της εικόνας του, αλλά και Eye Comfort mode για να παρέχει μια άνετη εμπειρία θέασης, προσαρμόζοντας τη φωτεινότητα ανάλογα με τις αλλαγές του φωτισμού του περιβάλλοντος και μειώνοντας την ποσότητα της έκθεσης των ματιών μας στο βλαβερό μπλε φως.

Το ηχητικό σύστημα της QN95B είναι Object Tracking Sound Plus και Dolby Atmos, που μπορεί  να συνεργαστεί με τις ηχομπάρες της Samsung.

H Smart πλατφόρμα της QN95B προσφέρει μια προηγμένη εμπειρία smart home. Παρουσιάζει στην οθόνη της σε κατηγορίες περιεχόμενο με την ονομασία Media, Magic Screen και Game. Το Media έχει να κάνε με λειτουργίες περιεχομένου και αναζήτησης, χρησιμοποιεί βελτιωμένη τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης για να μάθει τις προτιμήσεις του χρήστη και προτείνει το πιο σχετικό περιεχόμενο από πολλές πλατφόρμες ροής. Το Magic Screen παρέχει μια λειτουργία για να διακοσμήσετε και να απολαύσετε την οθόνη της τηλεόρασης επιλέγοντας διάφορα έργα τέχνης και φωτογραφίες. Ενώ το Gaming Hub επιτρέπει στους χρήστες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε παιχνίδια και υπηρεσίες.

Η τηλεόραση έρχεται με κάμερα SlimFit Cam για τηλεσυνομιλίες μέσω της εφαρμογής «Watch Together». Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες συμβατές κάμερες web, η κάμερα Slim Fit έχει εξαιρετικά λεπτή 7 χιλιοστών και μπορεί να αποσπαστεί από τηλεόραση μαγνητικά.

Ακόμη στην τηλεόραση υπάρχει η νέα δυνατότητα Smart Calibration που επιτρέπει στους χρήστες να καλιμπράρουν την εικόνα της τηλεόρασης σε 30 δευτερόλεπτα μέσω εφαρμογής σε κινητό. Επιπλέον είναι εξοπλισμένη με το πρότυπο HDR10+ Gaming που ελαχιστοποιεί την καθυστέρηση εισόδου και υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 144Hz για να παρέχει ομαλές και γρήγορες αποκρίσεις στην Neo QLED QN95B.

Η Neo QLED QN95B θα είναι η πιο ακριβή 4Κ τηλεόραση της Samsung για το 2022 και γι’ αυτό την ονομάζουμε ναυαρχίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα