Εντείνει τους κατασκευαστικούς της ρυθμούς η Samsung με το νέο αναδιπλούμενης οθόνης κινητό Fold 3. Επίδειξη τεχνολογικής υπεροχής ή πραγματική ανάγκη;
KEIMENO: ΚΩΣΤΑΣ ΓΛΙΑΤΙΩΤΗΣ
Φέτος δεν είχαμε νέα σειρά Note από την Samsung, τα έδωσε όλα για να δημιουργήσει τα νέα της αναδιπλούμενης οθόνης κινητά Flip και Fold, το δεύτερο από τα οποία δοκιμάζουμε εδώ. Ένα αναδιπλούμενης οθόνης κινητό είναι μια εντελώς διαφορετική τεχνολογική προσέγγιση σε σχέση με ένα «συμβατικό» επίπεδο τηλέφωνο και για να το κατασκευάσει κανείς θα πρέπει πάνω από όλα να έχει προηγουμένως αναπτύξει εύκαμπτες οθόνες.
Η Samsung χρόνια τώρα επενδύει στις οθόνες αυτές με αποτέλεσμα να «παίζει» σχεδόν μόνη της σε μια αγορά που έχει δημιουργήσει η ίδια. Αυτή των αναδιπλούμενων κινητών. Είναι δεδομένο λοιπόν, ότι για να σχεδιαστεί σωστά μια τέτοια συσκευή, θα πρέπει να λυθούν πολλά προβλήματα και περιορισμοί που θέτει η αναδιπλούμενη οθόνη και όχι μόνο, προκειμένου εκτός από εντυπωσιακή τεχνικά να είναι και πρακτικά χρήσιμη.
Η Samsung πριν ένα χρόνο με το Fold2, έλυσε σχεδόν όλα τα προβλήματα του αρχικού Fold. Αυτό της… επέτρεψε να αφιερώσει τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται, ώστε το αμέσως επόμενο και πλέον νεότερο Fold3 να «εξοπλιστεί» με επιπλέον δυνατότητες και χαρακτηριστικά που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούσε κανείς ότι είναι αδύνατον να τα βρει σε μια αναδιπλούμενη συσκευή.
Με ακόμα πιο φωτεινή οθόνη, έστω και οριακά μικρότερο και ελαφρύτερο, με πιστοποίηση για αντοχή στο νερό, με κάμερα κάτω από την οθόνη και υποστήριξη του «διάσημου» πλέον S-Pen (στοιχείο της σειράς Note), το Fold3 είναι καλύτερο και τυπικά φθηνότερο. Το τελευταίο μάλιστα, ακόμα και αν τα χρήματα που κοστίζει παραμένουν πολλά, είναι ένα… επίτευγμα με δεδομένες όλες τις νέες βελτιώσεις.
Η βασική ιδέα πίσω από το σχεδιασμό και την πρακτικότητα του Fold3 παραμένει «αναγκαστικά» η ίδια από την στιγμή που έχει μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη στο εσωτερικό του η οποία διπλώνει στη μέση όπως το περιοδικό όταν το έχουμε κλειστό. Αποτελείται, λοιπόν, από δύο διαφορετικά «τμήματα», το δεξί φιλοξενεί το hardware και τις τρεις κάμερες του και το αριστερό την δεύτερη εξωτερική οθόνη (σαν εξώφυλλο). Κάθε ένα από τα δύο τμήματα εμπεριέχει επιπλέον μια «μικρή» μπαταρία με την χωρητικότητα τους να αθροίζεται στα 4.400mAh. Tο μεταλλικό πλαίσιο της συσκευής έχει πλέον λιγότερο έντονες γωνίες και μια πιο ομαλή κυρτότητα στο πλαϊνό του μέρος, κάνοντάς το πιο ευχάριστο και ευγενικό στο χέρι.
Σύμφωνα με την Samsung, το πλαίσιο αυτό είναι και κατά 10% πιο ανθεκτικό στο να λυγίσει. Η επόμενη μικρή σχεδιαστική αλλαγή, υπάρχει στο τμήμα που φιλοξενεί τις τρεις κάμερες. Αρχικά είναι κατασκευασμένο από γυαλί, με το νεότερο και θεωρητικά πιο ανθεκτικότερο, Gorilla Glass Victus. Έχει μάλιστα και το ίδιο ματ φινίρισμα με την ειδική επεξεργασία, που η εταιρεία παρουσίασε πρώτα στη σειρά Galaxy S21. Εκτός από την σαφώς πιο πολυτελή και ευχάριστη αίσθηση στο χέρι, έχει και το σαφές πλεονέκτημα του να μην «αποτυπώνει» το ίδιο έντονα τις δαχτυλιές.
Όμως το μεγαλύτερο επίτευγμα της Samsung είναι ότι κατάφερε να δώσει στο Fold3 πιστοποίηση για αντοχή στο νερό, έστω και αν αυτή είναι διαφορετική από το συνηθισμένο. H συσκευή έρχεται με πιστοποίηση IPΧ8 κάτι που σημαίνει ότι ενώ δεν μπορεί να εισβάλει νερό στο εσωτερικό του, δεν ισχύει το ίδιο για την σκόνη.
ΟΘΟΝΕΣ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΚΑΜΠΤΗ
Το Fold3 έχει προφανώς δύο ανεξάρτητες οθόνες (όχι δεν μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα), με την αναδιπλούμενη στο εσωτερικό του να είναι και ο… πρωταγωνιστής και μέχρι ένα σημείο ο λόγος ύπαρξης του. Η εξωτερική οθόνη όμως, που στα δύο προηγούμενα μοντέλα της σειράς υπήρχε περισσότερο λόγω… ανάγκης, εδώ είναι πραγματικά βελτιωμένη έχοντας σχέση πλευρών 24,5:9, τεχνολογία AMOLED και μέγεθος 6,2 ίντσες.
Η ασυνήθιστη αυτή σχέση πλευρών την κάνει ασυνήθιστα ψηλή και πιο στενή, κάτι που απαιτεί μια περίοδο προσαρμογής. Έχει ανάλυση 2640×1080 pixels και υποστηρίζει και υψηλό ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Αυτή η βελτίωση φέρνει την εμπειρία χρήσης στο ίδιο επίπεδο με την εσωτερική οθόνη και η μετάβαση από την μια στην άλλη, δεν έχει κάποια ενοχλητική διαφορά πλέον, εκτός προφανώς από το… μέγεθος.
Η «μαγική» εσωτερική αναδιπλούμενη οθόνη του Fold3 δεν δείχνει τόσο διαφορετική από αυτή του προκατόχου του, η Samsung έχει κάνει και εδώ βελτιώσεις, που ακόμα και αν δεν είναι ορατές με «γυμνό μάτι», παραμένουν τεχνικά εντυπωσιακές. Αρχικά, είναι πιο φωτεινή (αγγίζει τα 1200nits), έστω και υπό ιδανικές συνθήκες μέτρησης και πάντα σε αυτόματη λειτουργία.
Κάθε εύκαμπτη οθόνη όμως έχει ένα πλεονέκτημα στην προβολή, που δεν είναι άμεσα ορατό. Ακριβώς επειδή επάνω από αυτή δεν υπάρχουν επιστρώσεις και επιπλέον γυαλί, παρά μόνο το προστατευτικό, η φωτεινότητα και το πόσο «κοντά» είναι η οθόνη… στα μάτια μας της χαρίζει μια ξεχωριστή εμπειρία. Όπως στο Fold2 έτσι και εδώ, η αναδιπλούμενη οθόνη έχει προστατευτικό εύκαμπτο γυαλί πάχους 30 μικρόμετρα (μm). Στο προηγούμενο μοντέλο, ήταν άμεσα αισθητό ότι ακουμπάει κανείς μια πλαστική μεμβράνη, στο Fold3 η αίσθηση είναι κοντά στο γυαλί. Μάλιστα ξεχωρίζει και λιγότερο οπτικά από την ίδια την οθόνη, με αποτέλεσμα να πρέπει να «προσπαθήσει» κανείς για να καταλάβει ότι είναι επάνω απ’ αυτή.
Επιπλέον η αναδιπλούμενη οθόνη έχει pixels στην οπή του selfie φακού ώστε να έχουμε full θέαση, αυτά γίνονται διάφανα όταν φωτογραφίζουμε. Οι δύο οθόνες έχουν υποστήριξη προβολής HDR10, με το σαφές πλεονέκτημα του μεγέθους στην εσωτερική, για την προβολή μιας ταινίας και όχι μόνο. Η Samsung φαίνεται ότι διαφωνεί με την λογική άλλων εταιρειών, στο να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές για την προσαρμογή της χρωματικής απόδοσης της οθόνης. Έτσι το Fold3 έχει μόνο δύο διαφορετικές επιλογές εικόνας: «έντονη» και φυσική. Η ρύθμιση είναι υποχρεωτικά ενιαία και για τις δύο οθόνες, μια μάλλον λογική επιλογή.
Τέλος, ο ρυθμός ανανέωσης των 120Hz και για τις δύο οθόνες προσαρμόζεται αυτόματα, ανάλογα με την εφαρμογή και τις συνθήκες, προκειμένου να μην λειτουργεί σ’ αυτό το επίπεδο όταν δεν υπάρχει λόγος. Η Samsung παρέχει τις περισσότερες εφαρμογές συμβατές με οθόνη 120Hz. Η εξωτερική οθόνη έχει περιορισμένο εύρος μεταβολής στου ρυθμού ανανέωσης που υποστηρίζει, όμως η εσωτερική αναδιπλούμενη μπορεί να κατέβει θεωρητικά και κάτω από τα 60Hz.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ
Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο το Fold3 δεν διαφέρει ουσιαστικά… καθόλου από τον προκάτοχο του, είναι οι τρεις κάμερες στο πίσω μέρος. Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, υπάρχει εδώ ένας πολύ καλός λόγος γι’ αυτό. Κάθε ένα από τα δύο τμήματα του Fold3 πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο «λεπτό» προκειμένου όταν είναι κλειστό, το πάχος της συσκευής να παραμένει σε λογικά επίπεδα.
Αυτό καθιστά αδύνατον το να «χωρέσει» στο εσωτερικό του μια κάμερα με έναν μεγάλο σε φυσικό μέγεθος και υψηλή ανάλυση αισθητήρα, όπως αυτή του Galaxy S21 Ultra. Παρόλα αυτά, ειδικά η βασική κάμερα του Fold3 είναι ότι καλύτερο στην ανάλυσή της. Ο αισθητήρας των 12ΜP έχει μέγεθος 1/1,7 της ίντσας, ο μεγαλύτερος σε αυτή την ανάλυση. Υπάρχει Dual Pixel τεχνολογία για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εστίαση και φυσικά οπτικός σταθεροποιητής (OIS).
Μαζί με το απόλυτα ικανοποιητικό f/1.8 διάφραγμα του φακού της, είναι έως και… ιδανική ακόμα και σε χαμηλότερο φωτισμό. Οι φωτογραφίες που μπορεί να συλλάβει το Fold3 είναι ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει μια τέτοια κάμερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ. Ειδικά σε καλά επίπεδα φωτισμού, έχει εντυπωσιακή λεπτομέρεια και δυναμικό εύρος που δείχνει τις ικανότητες του hardware, ενώ χρωματικά έχει μειωθεί σημαντικά το φαινόμενο των έντονων και εντυπωσιακών χρωμάτων, με το αποτέλεσμα να είναι πιο «φυσικό».
Παραμένει το «Samsung Look» που μας έχει συνηθίσει, όμως πλέον είναι ακριβώς αυτό που πρέπει, προκειμένου μια φωτογραφία να είναι ρεαλιστική αλλά και όμορφη. Το βράδυ, το Fold3 ενεργοποιεί αυτόματα το Night mode ακόμα και χωρίς να το επιλέξουμε, το οποίο χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα για να «πιάσει» τη φωτογραφία. Η απενεργοποίηση του είναι η καλύτερη… κίνηση, να το επιλέγουμε μόνο όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Με το Night mode τώρα χειροκίνητα επιλεγμένο, το Fold3 εκμεταλλεύεται το μέγεθος του αισθητήρα, το OIS και το διάφραγμα του φακού για εντυπωσιακά καλές φωτογραφίες.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν όχι πάντα, οι φωτογραφίες αυτές διαφέρουν μόνο σε λεπτομέρεια από αυτές ενός Galaxy S21 Ultra, όπως είναι μάλλον αναμενόμενο. Χρωματικά όμως, σε ρεαλισμό και δυναμικό εύρος είναι άκρως εντυπωσιακές, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες με ακόμα χαμηλότερο φως. Η δεύτερη κάμερα με τον υπέρ-ευρυγώνιο φακό θα μπορούσε να είναι συνολικά καλύτερη. Εδώ ο κατασκευαστής θα μπορούσε να έχει επιλέξει αυτή του Galaxy S21 Ultra με το auto focus και τον καλύτερο τεχνικά αισθητήρα.
Η ανάλυση της παραμένει στα 12MP και για κάμερα αυτού του είδους είναι ικανοποιητική στις συνθήκες που είναι χρήσιμη. Βέβαια εδώ δεν υπάρχει λόγος το Fold3 να αλλάζει αυτόματα σε αυτή, όταν θέλουμε να φωτογραφίσουμε κάτι σε μικρή απόσταση, πράγμα που κάνει το Galaxy S21 Ultra χωρίς μάλιστα να το… διευκρινίζει.
Οι φωτογραφίες είναι και εδώ ότι καλύτερο μπορεί να «πάρει» το Fold3 από τη συγκεκριμένη κάμερα. Το δυναμικό εύρος παραμένει κορυφαίο και ο τρόπος που οι φωτογραφίες δεν διαφέρουν χρωματικά και σε φωτισμό από αυτές της κύριας κάμερας, είναι εντυπωσιακός. Η ανάλυση του αισθητήρα όμως, έχει περιορισμό στην λεπτομέρεια που μπορεί να αποτυπωθεί σε κάθε φωτογραφία με δεδομένο το μεγαλύτερο πλάνο.
Το Night mode λειτουργεί και εδώ κανονικά, μάλιστα όταν οι συνθήκες είναι σωστές μπορεί να βγάλει μια πολύ καλή φωτογραφία γι’ αυτό το είδος της κάμερας και πάλι. Πρέπει όμως να έχει κάποιος ιδιαίτερα σταθερό χέρι προκειμένου η φωτογραφία να μην είναι θολή. Η τρίτη κάμερα της συσκευής είναι βγαλμένη από το… παρελθόν, με 2x οπτικό zoom και ανάλυση στα 12ΜP. Έχει το πάντα χρήσιμο OIS, όμως το βράδυ το Fold3 επιλέγει συνήθως να κάνει ψηφιακό zoom από την κύρια του κάμερα.
Για εκείνες τις περιπτώσεις που είναι χρήσιμο να φέρουμε λίγο πιο κοντά αυτό που φωτογραφίζουμε, ημέρα και νύχτα, οι φωτογραφίες είναι και πάλι ικανοποιητικές, και εδώ είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το ότι χρωματικά είναι σχεδόν ίδιες με αυτές της κύριας κάμερας.
ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ
Μονόδρομος για το Fold3 ήταν η διαθέσιμη επιλογή για ολόκληρο τον κόσμο, ο επεξεργαστής Snapdragon 888 της Qualcomm. Οι επιδόσεις του παραμένουν κορυφαίες και εντυπωσιακές ειδικά στο μέγιστο θεωρητικό επίπεδό τους. Όμως η κατανάλωση ενέργειας και ειδικά η θερμοκρασία λειτουργίας του, είναι τα γνωστά και έντονα προβλήματα.
Στο Fold3, που το hardware στο εσωτερικό του περιορίζεται στο μισό, ο χώρος για την απαγωγή της θερμότητας αυτής είναι ακόμα πιο περιορισμένος σε σύγκριση με σχεδόν κάθε άλλο smartphone. Αυτό έχει συγκεκριμένα μειονεκτήματα, με βασικότερο την αίσθηση θερμοκρασίας στο χέρι του ιδιοκτήτη του. Το τμήμα που βρίσκεται ο επεξεργαστής, είναι στην πάνω αριστερή γωνία όταν το Fold3 είναι ανοιχτό, ένα σημείο που σπάνια θα… φτάσει το χέρι του ιδιοκτήτη του. Όμως η αυξημένη θερμοκρασία έχει συγκεκριμένα πρακτικά μειονεκτήματα και η μείωση της μέγιστης απόδοσης είναι ένα απ’ αυτά.
Παρότι σπάνια θα χρειαστεί κανείς το μέγιστο της ισχύος του Snapdragon 888, όταν και αν αυτό συμβεί, η απόδοση αυτή μειώνεται γρήγορα και αισθητά, σε επίπεδα που δεν διαφέρουν από τον αμέσως προηγούμενο Snapdragon 865+ του Fold2. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι ο ιδιοκτήτης του Fold3 θα έχει καλύτερη απόδοση για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μια διαφορά όμως που έτσι και αλλιώς δεν είναι αισθητή σε καθημερινή χρήση. Αντίστοιχα, και στην απόδοση σε παιχνίδια και κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιεί την αστεία ισχυρή Adreno 660 κάρτα γραφικών του Snapdragon 888, η κατάσταση είναι ίσως και πιο «δύσκολη».
Το Fold3 μπορεί να καταναλώσει έως και… 12,9W ενέργειας με την GPU στην μέγιστη απόδοση της. Η κατανάλωση αυτή είναι προφανές ότι είναι εκτός των ορίων της μπαταρίας για μεγάλο διάστημα, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που η θερμοκρασία θα αυξηθεί πολύ νωρίτερα. Μετά από μερικά μόλις λεπτά gaming, εδώ το Fold3 αναγκάζεται να μειώσει την απόδοση της GPU του σε επίπεδα που μπορεί να διαχειριστεί θερμικά, το αποτέλεσμα διαφέρει ελάχιστα από αυτό της Adreno 650 των Snapdragon 865+ και 870.
Προφανώς και η gaming εμπειρία σ’ αυτή την μεγάλη οθόνη είναι εντυπωσιακή, ακόμα και με αυτούς τους περιορισμούς, όμως και εδώ είναι καλό να γνωρίζει κανείς ότι η πραγματικότητα διαφέρει από την μέγιστη θεωρητική απόδοση υπό ιδανικές συνθήκες.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Για κάποιο λόγο, η μπαταρία του Fold3 είναι έστω και ελάχιστα, μικρότερη από αυτή του προκατόχου του. Υπάρχουν δύο μπαταρίες με συνολική χωρητικότητα 4.400mAh. Σε μια εποχή που κορυφαία smartphones χρειάζονται μπαταρία 5.000mAh για να βγάλουν την ημέρα με άνεση, αυτά που μπορεί να κάνει η μπαταρία του Fold3 είναι περιορισμένα.
Η απόδοση της, εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το πόσο… συχνά χρησιμοποιεί κανείς την εσωτερική του οθόνη. Ο συνδυασμός μιας οθόνης 7,6 ιντσών και του επεξεργαστή Snapdragon 888 δεν είναι και ο πιο «ευγενικός» για μια μπαταρία… άσχετα με την χωρητικότητά της. Όμως ο τρόπος που μπορεί κάποιος να κάνει σχεδόν τα πάντα με την εξωτερική οθόνη, όταν δεν έχει λόγο να χρησιμοποιήσει την αναδιπλούμενη εσωτερική, κάνει την απόδοση της μπαταρίας να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με την περίπτωση.
Ο χρήστης που δέχεται μηνύματα, ειδοποιήσεις και βλέπει τα «βασικά» στην εξωτερική οθόνη, που έτσι και αλλιώς δεν είναι σχεδιασμένη για παιχνίδια και απαιτητική χρήση, θα δει το Fold3 να φτάνει στο τέλος της ημέρας με την μπαταρία του να έχει ακόμα 20-25% διαθέσιμη ενέργεια σαν περιθώριο ασφαλείας. Όμως ο λόγος ύπαρξης του Fold3 είναι να μπορεί να εκμεταλλευτεί κανείς την ευκολία της μεγάλης αναδιπλούμενης οθόνης. Τότε, στην καλύτερη περίπτωση, θα φτάσει στο τέλος της ημέρας με την μπαταρία οριακά στο 10% και με λίγη προσοχή τις τελευταίες ώρες ώστε να μην… σβήσει το smartphone.
Αν τώρα θέλει συνεχόμενα βίντεο, παιχνίδι ή ακόμα και συνεχόμενο browsing σε σχετικά απαιτητικές σελίδες, η μπαταρία είναι δεδομένο ότι θα αδειάσει μέσα στην ημέρα. Στα μέσα του 2021 πλέον, έχει έρθει σίγουρα η ώρα για την Samsung να βελτιώσει τον ρυθμό με τον οποίο φορτίζουν οι συσκευές της. Σε μια εποχή που smartphone με κόστος στην κυριολεξία το ¼ από αυτό του Fold3 φορτίζουν με 65W (και μάλιστα έχουν τον φορτιστή στη συσκευασία τους, γιατί η υπό δοκιμή συσκευή δεν έχει) τα 25W είναι μια ενοχλητικά αργή φόρτιση για μια συσκευή που θέλει κάποιος να την έχει πάντα διαθέσιμη.
ΤΕΛΙΚΑ
Ακόμα και με κάποιες «ατέλειες» για τις οποίες δεν ευθύνεται απαραίτητα η Samsung (λέγε με Snapdragon 888), το Fold3 παραμένει ένα μοναδικό τεχνολογικό επίτευγμα. Ο κατασκευαστής βελτίωσε την ήδη απόλυτα ικανοποιητική εύκαμπτη οθόνη σε φωτεινότητα, αντοχή και αίσθηση χρήσης. Πρόσθεσε την υποστήριξη γραφίδας S-Pen (το οποίο δυστυχώς δεν ήταν διαθέσιμο για δοκιμή), βελτίωσε την αντοχή του, μείωσε όσο είναι δυνατόν το μέγεθος και το βάρος του και κατάφερε να το κάνει μέχρι και αδιάβροχο.
Συνήθως ένα smartphone κοστίζει λιγότερο με την πάροδο του χρόνου, όμως το να βελτιώνεται σε τόσους τομείς και ταυτόχρονα να είναι έστω και οριακά πιο φθηνό είναι κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει η Samsung αλλά και η αγορά των smartphones γενικότερα. Ναι, ακόμα και έτσι το Fold3 είναι ένα εντυπωσιακά ακριβό smartphone.
Όμως είναι ένα εργαλείο που όμοιο του δεν υπάρχει (επίσημα στην Ευρώπη τουλάχιστον…), μια συσκευή που διαφέρει σε μορφή, επιλογές και δυνατότητες. Οι τελευταίες είναι κάτι που πρέπει να χρειάζεται ο ιδιοκτήτης του προκειμένου να τις εκτιμήσει.
Όταν το κάνει και συνηθίσει την απίστευτη ευκολία να έχει μια οθόνη 7,6 ιντσών στην τσέπη του, το κόστος του Fold3 γίνεται με ένα περίεργο τρόπο πιο «λογικό».
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Smartphone αναδιπλούμενης οθόνης
ΟΘΟΝΕΣ: 7,6 ίντσες των 2208×1768 pixels (μέσα), 6,2 ίντσες των 2268×832 pixels (έξω)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ: 3×12ΜP, 1 εμπρός 10MP, μια κάτω από την οθόνη 4ΜP
HXOΣ: Στέρεο ηχεία, παίζει Dolby Atmos και DSD128
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: Snapdragon 888, 12GB RAM
MΠΑΤΑΡΙΑ: 4.400mAh
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxYxB): 128,1×158,2×6,4 ανοιχτό
BAΡΟΣ: 271 γρ.
ΣΧΟΛΙΟ
Η κατασκευή μιας εύκαμπτης οθόνης δεν είναι δύσκολη υπόθεση για την σημερινή τεχνολογία, το θέμα είναι πως να την «πλαισιώσεις» για να γίνει συσκευή. Η Samsung επιμένει έντονα στο χώρο αυτό με συνεχώς πιο βελτιωμένες και πιο άρτιες συσκευές, με το νέο Fold3 να το δείχνει αυτό.
Τιμή: 1.999 ευρώ (512GB), 1.899 ευρώ (256GB)