hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Bose SoundLink Revolve+ II Review | Με ήχο 360 μοιρών

H Bose φημίζεται για τα σωστά ηχητικά φορητά ηχεία της. Ειδικά τώρα με το νέο Revolve+ ΙΙ που βάζει την εξίσωση την ανθεκτικότητα και τα premium υλικά.

Πρόκειται για τον διάδοχο Revolve+ που είχε κυκλοφορήσει άνοιξη του 2017, το νέο Revolve+ ΙΙ του 2021 έρχεται σημαντικά βελτιωμένο. Το χαρακτηριστικό είναι ότι ο καθαρός ήχος του με τις χαμηλές να εκπέμπονται προς όλες τις κατευθύνσεις χαμηλά από την καμπίνα (σώμα) αλουμίνιου του ηχείου.

Υπάρχει και το μικρότερο μοντέλο Revlolve II (χωρίς plus). Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι το μέγεθος. Επιπλέον, το Revolve+ II διαθέτει και μια άνετη λαβή που είναι βολική για τη μεταφορά του. Η νέα έκδοση του Revlolve+ II, σε σχέση με το προηγούμενο, είναι η βελτιωμένη μπαταρία και η ανθεκτικότητα.

Εκτός από την αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας τους περίπου κατά μία ώρα, το ηχείο έχει και πιστοποίηση IP55 κατά της σκόνης και του νερού. Επίσης έχει βάση από σιλικόνη που διατηρεί το ηχείο άψογο σε περίπτωση πτώσης, ακόμη και από μεγάλο ύψος ή πλαγίως.

Εσωτερικά υπάρχει ένα μεγάφωνο πλήρους περιοχής που «πυροβολεί» προς τα κάτω, επάνω σε μια διαχυτική διάταξη που βρίσκεται στο κάτω μέρος του ηχείου ώστε να «σκορπίσει» τον ήχο κατά 360°. Είναι ένας παντοκατευθυντικός διασπορέας που διαχέει ομοιόμορφα τον ήχο στο χώρο, χωρίς να δημιουργεί τις γνωστές «νεκρές» περιοχές ακρόασης.

Γι’ αυτό το ηχείο έχει κυλινδρική μορφή και κατακόρυφη τοποθέτηση. Επιπλέον υπάρχουν δύο παθητικοί ακτινοβολητές, δεξιά και αριστερά, που φορτίζονται με το πίσω κύμα του μεγαφώνου, καταστέλλοντας τις δονήσεις και αυξάνοντας με ποιοτικό τρόπο τα μπάσα.

Το επάνω μέρος είναι και αυτό κατασκευασμένο από σιλικόνη, εκεί υπάρχουν ενσωματωμένα τα πλήκτρα ελέγχου του ηχείου καθώς και το μικρόφωνο για τους φωνητικούς βοηθούς Siri ή Google Assistant. Το Bluetooth είναι τύπου AAC και SBC, ενώ υπάρχει και NFC για πιο άμεση σύζευξη με το κινητό μας. 

Εκτός από διάφορες ρυθμίσεις που παρέχονται από την ειδική εφαρμογή «Bose Connect app», το Revolve+ II υποστηρίζει επίσης αναπαραγωγή στερεοφωνικής διάταξης με την χρήση δύο ηχείων και «πάρτι» mode όπου παίζει η ίδια πηγή ήχου σε δύο ηχεία.

Επιπλέον μπορούμε να το ομαδοποιήσουμε με άλλα ηχεία ή ηχομπάρες της Bose για αναπαραγωγή της ίδιας πηγής ήχου για multiroom καταστάσεις. εκτός από το Bluetooth και αναλογική είσοδο 3,5 mm. H αναλογική σύνδεση είναι χρήσιμη στην περίπτωση που το χρησιμοποιούμε για τον ήχο μιας ταινίας ή ενός game, έτσι έχουμε πάντα συγχρονισμό ήχο και εικόνας.

Είναι γνωστό ότι με σύνδεση Bluetooth δεν υπάρχει ακριβής συγχρονισμός. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι 17 ώρες και για μια πλήρη φόρτιση χρειαζόμαστε 4 ώρες. Η θύρα φόρτισης είναι microUSB, ενώ υπάρχει ως προαιρετικό αξεσουάρ μια ειδική βάση φόρτισης απλής επαφής που κάνει την όλη διαδικασία πανεύκολη.

Οι εξωτερικές διαστάσεις του Revolve+ II είναι 105×184 χλστ. (κυλινδρικό βλέπετε) και το βάρος του 910 γρ. Το ηχείο είναι χτισμένο με εξαιρετικά υλικά, όπως μονοκόμματο αλουμίνιο με γρίλιες από τη μέση και κάτω για σώμα, σιλικόνη επάνω και κάτω, καθώς και φιλική επένδυση στο χερούλι μεταφοράς, στοιχεία που προσδίδουν στο Revolve+ II πολυτέλεια, αλλά και διαχρονική αξία.

H σύνδεση του ηχείου με το κινητό μας γίνεται απρόσκοπτα, ειδικά αν κατεβάσουμε την εφαρμογή Bose Connect. Για την δοκιμή χρησιμοποιήσαμε smartphone Galaxy και Huawei. Αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ηχείο δεν έχει πλευρά, εμπρός ή πίσω, παράγει πάντα τον ίδιο ήχο από όλες τις κατευθύνσεις.

Επομένως δεν υπάρχει θέμα σωστής ή όχι τοποθέτησης. Οι υψηλές του είναι εκτεταμένες και πολύ καλές έχοντας πυκνότητα και συνοχή ειδικά όταν η στάθμη είναι χαμηλή. Οι χαμηλές και οι μεσαίες δίνουν παρόν σε υψηλότερες στάθμες, δείχνοντας ότι το ηχείο είναι κατάλληλο για μέσα στο σπίτι, αλλά και για το μπαλκόνι ή έξω.

Βέβαια δεν παίζει τόσο δυνατά και με το μπάσο ενός JBL, αλλά τονικά είναι πιο ισορροπημένο. Έχει ατάκα, ευχάριστο και απαλό ήχο και γενικά χαρίζει μια αρχοντική παρουσία όπου κι αν βρεθεί. Είναι ένα ηχείο με στιλ άψογη κατευθυντικότητα. Ακούστε το απ’ όλες τις πλευρές.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Aσύρματο φορητό ηχείο
ΜΕΓΑΦΩΝΑ: 1xΕυρέος φάσματος, 2xΠαθ. ακτινοβολητές
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: Bluetooth (4.2), υποδοχή mini jack 3,5mm
ΑΛΛΕΣ: microUSB (φόρτιση)
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ: 17 ώρες
ΕΞΤΡΑ: Αδιάβροχο, voice control, Bose Connect app, προαιρετική βάση φόρτισης
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxYxB): 105x184x105 χλστ.
ΒΑΡΟΣ:  0,91 κιλά

80%

ΣΧΟΛΙΟ

Ένα όμορφα σχεδιασμένο ηχείο που παράγει τον ίδιο ήχο απ’ όποια πλευρά κι αν τ’ ακούσουμε. Είναι ανθεκτικό, λειτουργικότατο και πάντα έτοιμο να παίξει μουσική.

GROUP GREECE
ΕΠΑΦΗ
  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΤΙΜΗ: 299,95€

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα