hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Auralic Altair G2.1 Δυνατές ροές και καθαρό αναλογικό μονοπάτι

Το νέο Altair G2.1 της Auralic σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τον κατασκευαστή. Πρόκειται για μια πλήρη συσκευή, αναλογικού προενισχυτή και streamer που έρχεται σ’ ένα στιβαρό και εξαιρετικά αθόρυβο σασί.

Ο έλεγχος της στάθμης πραγματοποιείται στο αναλογικό επίπεδο, βασίζεται σε σχεδιασμό αντιστάσεων τύπου «σκάλας», για να παρέχει εξαιρετικά αθόρυβο σήμα, ανεξάρτητα από την είσοδο. Οι μονάδες εξόδου είναι Orfeo τάξης Α για να επιτρέπουν σήμα εξαιρετικά χαμηλού θορύβου και παραμορφώσεων στο αναλογικό πεδίο.

Το Altair G2.1 διαθέτει επίσης δύο ξεχωριστές αναλογικές εισόδους, παρακάμπτοντας εντελώς την ψηφιακή δομή του και διατηρώντας καθαρό το αναλογικό σήμα από την είσοδο έως στην έξοδο. Η πρώτη αναλογική είσοδος είναι γραμμής, συμπεριλαμβανομένης λειτουργίας παράκαμψης home theatre, και η δεύτερη είναι μια phono stage τύπου ΜΜ για σύνδεση πικάπ.

Το Altair G2.1 χρησιμοποιεί την ισχυρή πλατφόρμα επεξεργαστή της Tesla. Υπάρχουν, Dual Femto Second Clocks που παρέχουν σήματα ακριβούς χρονισμού, μειώνοντας σημαντικά το jitter.

Η συσκευή μπορεί να ελεγχθεί μέσω Lightning DS (για συσκευές Apple iOS), αλλά είναι και συμβατή με λογισμικό ελέγχου που βασίζεται στο OpenHome καθώς επίσης στο Roon. Υποστηρίζει έναν μεγάλο αριθμό υπηρεσιών ροής, όπως Qobuz, Tidal και Spotify Connect και άλλες που θα έρθουν με ενημέρωση firmware.

Η φυσική κατασκευή του Altair G2.1  περιλαμβάνει σασί με την ονομασία Unity Chassis II. Πρόκειται για ένα αθόρυβο περίβλημα αλουμινίου που ενσωματώνει ένα υπόστρωμα χαλκού για να προστατεύει τα ηλεκτρονικά από εξωτερικές παρεμβολές.

Ακόμη υπάρχει μια τεράστια βάση αλουμινίου και ένα σύστημα ανάρτησης με έξι ελατήρια με αποτέλεσμα μια πιο ήσυχη αναπαραγωγή.

Το Auralic Altair G2.1 διαθέσιμο για αγορά στα 4.999 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα