hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Robert Koda Takumi K-15: Ίσως ο καλύτερος προενισχυτής στο κόσμο

H Robert Koda από το Τόκιο της Ιαπωνίας ιδρύθηκε το 2008 από τον Robert Koch, λάτρη της μουσική και audiophile που εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Audio Note Japan (Kondo).

Μετά το θάνατο του κ. Hiroyasu Kondo το 2006, ο Ρόμπερτ αποφάσισε να εργαστεί ανεξάρτητα και δημιούργησε τη νέα του εταιρεία Robert Koda.

 Ένα από τα προϊόντα είναι ο Takumi K-15 EX, ένας από τους καλύτερους προενισχυτές στον κόσμο.

Ο Takumi K-15 EX προορίζεται να είναι ο καλύτερος στερεοφωνικός προενισχυτής που είναι δυνατόν να κατασκευαστεί. αλλά τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Με απλά λόγια, σκοπός του είναι να εξαγάγει την καλύτερη απόδοση από κάθε συνδεδεμένο στοιχείο, έτσι ώστε το σύστημα στο σύνολό του να προσφέρει τη μέγιστη μουσική απόλαυση.

Στην καρδιά του προενισχυτή βρίσκεται το κύκλωμα ITC (Inverted Transconductance Coupling) του Robert Koda. Το ITC παρέχει εξαιρετική διασύνδεση μεταξύ της πηγής και του τελικού ενισχυτή, για τεράστιο κέρδος ισχύος με εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση και θορύβους. Το κύκλωμα είναι κομψό, απλό και απολύτως αποτελεσματικό με δυναμικό εύρος άνω των 145dB.

Ο K-15 EX έχει ίσως το πιο μεγάλο balanced ρυθμιστικό έντασης.  Υπάρχει ένας τεράστιος, ειδικά κατασκευασμένος διακόπτης οκτώ καναλιών που ενσωματώνει 256 γυμνές, ειδικές αντιστάσεις υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, μόνο δύο αντιστάσεις χρησιμοποιούνται ανά κανάλι και ανά φάση, κάθε φορά σε διαμόρφωση «L-pad». Ο ίδιος ο διακόπτης διατηρεί τέλεια πίεση επαφής, οι επαφές είναι από συμπαγές ασήμι.

Ολες οι είσοδοι επιλέγονται μηχανικά προκειμένου να εξαλειφθεί η χρήση πλακέτων κυκλώματος, ρελέ και διακοπτών στερεάς κατάστασης. Τα υλικά και η κατασκευή έχουν εξεταστεί προσεκτικά προκειμένου να επιτευχθεί μέγιστη απόδοση.

Τα ευαίσθητα σήματα μεταφέρονται με δέσμες ασημένιου καλωδίου, ενώ χρησιμοποιείται κόλληση 99,99% καθαρού χαλκού και κράματος χωρίς μόλυβδο. Οι υποδοχές RCA είναι από υψηλής καθαρότητας χαλκό και επικαλυμμένες με ρόδιο για να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη μετάδοση σήματος.

Το σασί του K-15 EX είναι κατασκευασμένο από πολυεπίπεδο χαλκό για να προστατεύει το κύκλωμα από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Στην πρόσοψη, που έχει αλουμινένιο φινίρισμα, υπάρχουν πλαίσια χαλκού, επιχρυσωμένα ένθετα και ένα ρουμπίνι. Χειροποίητα, κατασκευασμένος ο Takumi K-15 EX είναι ένας προενισχυτής, χωρίς όρια.

Κοστίζει 60.000 £.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα