hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Philips 9636 και 9506 MiniLED τηλεοράσεις 2021

Ένας ακόμη παίκτης τηλεοράσεων εισέρχεται στην premium αγορά των LCD με MiniLED οπίσθιο φωτισμό. Η Philips παρουσίασε δύο σειρές, την MiniLED 9636 και την MiniLED 9506. H πρώτη, η MiniLED 9636 έχει ηχείο (soundbar) σχεδίασης Bowers & Wilkins με επένδυση υφάσματος Kvadrat, ενώ η δεύτερη MiniLED 9506 είναι πιο οικονομική.

Και οι δύο σειρές θα εμφανιστούν σε 65 και 75 ίντσες, είναι 4Κ με τον επεξεργαστή P5 AI Intelligent Picture Engine. Έχουν SDR σε ΗDR upscaling μέσω της τεχνολογίας Perfect Natural Reality (PNR), αλλά και σύστημα εξομάλυνσης της κίνησης Perfect Natural Motion.

O επεξεργαστής 5ης γενιάς P5 AI κάνει το ντεμπούτο του εδώ, προσφέροντας περαιτέρω βελτιώσεις στην ποιότητα της εικόνας εισάγοντας μια νέα δυνατότητα με την ονομασία Film Detection, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει αισθητήρας περιβάλλοντος φωτός στην τηλεόραση που επιδρά με τη λειτουργικότητα AI του επεξεργαστή.

Ο επεξεργαστής, επίσης, χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα και machine learning για να αναλύσει εκατομμύρια κλιπ αναφοράς, από μια μοναδική βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε από τις ομάδες ανάπτυξης των Philips και TP Vision τα τελευταία 30 χρόνια.

Το λογισμικό AI δημιουργεί την καλύτερη ισορροπία, σύμφωνα με τη Philips, μεταξύ των πέντε πυλώνων βελτίωσης της εικόνας PQ (που είναι οι: πηγή, χρώμα, αντίθεση, κίνηση και ευκρίνεια) αναλύοντας όλα τα στοιχεία του περιεχομένου, καρέ σε καρέ, για την αναπαραγωγή και γραφή μιας καλύτερης εικόνας.

Eπίσης υπάρχουν και οι νέες αυτόματες AI ρυθμίσεις Home Cinema Mode, Pure Cinema Mode ή FMM. Όταν το περιεχόμενο είναι σπορ, όπου υπάρχει κίνηση, η Philips εισάγει την τεχνολογία Fast Motion Clarity (FMC), η οποία καταπολεμάει το φαινόμενο της θόλωσης κατά την κίνηση των αντικειμένων στην εικόνα. Οι θεατές έχουν τέσσερις ρυθμίσεις για το FMC, τις: Off, Low, High ή AI.

Η νέα MiniLED 9536 στο φόντο (από την παρουσίαση της Philips/TPVision)

Οι τηλεοράσεις υποστηρίζουν Dolby Vision, HDR10+, HDR και HLG. Έχουν, δε, υποδομή για ρύθμιση της εικόνας με CalMAN και ISF Color Management.

Πρόκειται για Android TV 10.0 τηλεοράσεις, με Chromecast, με Wi-Fi διπλής μπάντας, με Bluetooth 5.0 και τρεις θύρες USB (η μία σε 3.0).

Οι θύρες HDMI είναι τέσσερις, με τις δύο να έχουν gaming υποστήριξη, δηλαδή VRR και χαμηλό χρόνο καθυστέρησης, όπως και eARC. Είναι δηλαδή HDMI 2.1 με VRR από 40Hz έως 120Hz στα 48Gbps (444, 12 bit) και με συβατότητα AMD Freesync Premium Pro, HGiG και Auto Game mode.

H νέα MiniLED 9506

O ήχος είναι «δικτυακός» μέσω του συστήματος DTS Play-Fi, υπάρχει Dolby Atmos και είναι 3.1.2 καναλιών.

Οι τηλεοράσεις αναμένονται στην αγορά το καλοκαίρι και η τιμή τους θα είναι χαμηλότερη από τις αντίστοιχες OLED806 της Philips.

H φωτεινότητα σε peak είναι 1500nits, οι ζώνες στην 75 ιντσών περίπου 1000 και ο χρόνος απόκρισης 18msec. Eπίσης, νέο θα είναι και το τηλεχειριστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα