hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

Sony SRS-RA5000 και SRS-RA3000: Για ηχο-βροχή…

Tα νέα ασύρματα ηχεία SRS-RA5000 και SRS-RA3000 της Sony είναι συμβατά με το 3D Audio σύστημα της εταιρείας, γνωστό ως 360 Reality Audio, προγραμματίζεται να κυκλοφορήσουν την άνοιξη.

Η Sony υποστηρίζει ότι ένα μόνο ηχείο μπορεί να αναπαραγάγει το τρισδιάστατο ηχητικό πεδίο του συστήματος 360 Reality Audio. Μουσική κατά 360 Reality Audio υπάρχει στο Tidal και Deezer, ενώ η Sony πρόκειται να το εξαπλώσει πολύ περισσότερο τόσο με ηχογραφήσεις όσο και με άλλα σχετικά προιόντα όπως είναι ακουστικά και smartphone.

Η Sony αναφέρει ότι τα ηχεία SRS-RA5000 και SRS-RA3000 είναι premium και γεμίζουν το χώρο με μουσική, υπόσχεται immersive καταστάσεις. Και τα δύο μοντέλα είναι δικάναλα και μπορούν να τοποθετηθούν όπου θέλουμε μέσα στο δωμάτιο. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες surround ήχου της Sony, τα ηχεία δημιουργούν ένα 3D πεδίο ήχου και γεμίζουν το δωμάτιο με ήχους που έχονται απ’ όλες τις κατευθύνσεις του ηχείου δημιουργώντας ένα ευρύ sweet spot.

Tα ηχεία είναι συμβατά με Alexa, Chromecast και Google, ελέγχονται app και με πλήκτρα, η εφαρμογή λέγεται Music Center της Sony. Είναι WiFi, Bluetooth και με NFC.

To SRS-RA3000 έχει μορφή κυλίνδρου, φέρει πλήκτρα στο επάνω μέρος και θα κυκλοφορήσει μαύρο, ανοιχτό γκρι και σε «χρυσό» ύφασμα. Φοράει ένα μεγάφωνο πλήρους περιοχής και φέρει δύο παθητικούς ακτινοβολητές.

Τα τουίτερ του ηχείου αλληλεπικαλύπτονται για να σχηματίσουν ένα κύμα με κατεύθυνση προς τα επάνω για να διαδοθεί ο ήχος προς όλο το χώρο. Αυτό δημιουργεί μια εξαιρετικά καθηλωτική εικόνα ήχου, λέει η Sony. Υπάρχει σύστημα αυτόματης ρύθμισης (καλιμπράρισμα) σε σχέση με το χώρο. Το SRS-RA3000 αντέχει την υγρασία, δηλαδή μπορεί να τοποθετηθεί και στην κουζίνα.

Το μεγαλύτερο SRS-RA5000 διαθέτει επίσης πιστοποίηση Hi Res Audio και φέρει τρία μεγάφωνα που ακτινοβολούν προς τα πάνω για κατακόρυφη διασπορά του ήχου καθώς και τρία ακόμη κεντρικά μεγάφωνα με οριζόντια κατευθυντικότητα.

Τα μεγάφωνα έχουν ισχυρούς μαγνήτες νεοδυμίου και ενισχυμένους κώνους από χαρτί. Υπάρχει και ένα είδος subwoofer για μπάσα που πυροβολεί προς τα κάτω. Και το ηχείο αυτό έχει αυτόματο σύστημα ρύθμισής του ανάλογα τον χώρο που τοποθετηθεί.

Τα ηχεία αυτά τα παρουσιάζει η Sony ώστε συσκευές ambient μουσικής, δηλαδή ως ηχοσυστήματα, όχι για ακρόαση αλλά για να γεμίζουν το χώρο με μουσική ενώ ο ακροατής τους κάνει κάτι άλλο…

Κυκλοφορούν τον Φεβρουάριο του 2021 και οι τιμές τους είναι
SRS-RA5000 στα 549 ευρώ
SRS-RA3000 στα 299 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα