hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

H Sony περιορίζει στο ελάχιστο τα AV προϊόντα της

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική οικονομική σελίδα Nikki Asia η Sony θα ενοποιήσει τα δύο εργοστάσιά της στη Μαλαισία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους, σε μια προσπάθεια για τον εξορθολογισμό της παραγωγής, σύμφωνα με την Nikkei.

Ο ιαπωνικός όμιλος θα κλείσει το εργοστάσιο προϊόντων ήχου που βρίσκεται στην πολιτεία Penang της Μαλαισίας και θα μεταφέρει τις κατασκευαστικές του λειτουργίες σε μια βάση κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας Κουάλα Λουμπούρ. Θα επηρεαστούν περίπου 3.600 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Penang. Πολλοί είναι πιθανό να απολυθούν, ενώ μερικοί θα μεταφερθούν σε άλλα εργοστάσια.

Αυτή η απόφαση είναι πιθανώς το αποτέλεσμα της αναθεώρησης των προτεραιοτήτων της Sony, όπου δίνεται λιγότερη προσοχή πια προς την κατεύθυνση AV συσκευών.

Τον Σεπτέμβριο, τα στελέχη της Sony συζήτησαν την περαιτέρω ανάπτυξη και στρατηγική της εταιρίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο να επικεντρωθούν περισσότερο σε τομείς που είναι σήμερα δημοφιλείς, όπως βίντεοπαιχνίδια και υπηρεσίες, παραμερίζοντας το τμήμα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης δηλαδή τα electronics και κυρίως τα ΑV.

Το εργοστάσιο της Sony στην Penang είναι ο κύριος τόπος παραγωγής προϊόντων ήχου της εταιρίας, όπως ακουστικών, ενισχυτών AV και άλλων. Οι κατασκευαστικές λειτουργίες θα μεταφερθούν στο εργοστάσιό της στην Κουάλα Λουμπούρ, η οποία είναι ο κυριότερο εργοστάσιο της Sony για την κατασκευή τηλεοράσεων. Και τα δύο εργοστάσια λειτουργούν από το 1988.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω των προσπαθειών της Sony να επανεξετάσει την παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών εξοπλισμού ήχου. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κλείσει το εργοστάσιο τηλεόρασης και ήχου που έχει στη Βραζιλία το επόμενο έτος, το οποίο λειτουργεί από το 1984, η μοναδική μονάδα παραγωγής της Sony στη χώρα.

Για όσους γνωρίζουν η ύπαρξη της Sony οφείλεται όχι μόνο στις κονσόλες PlayStation, αλλά και στο τμήμα AV (Sony Electronics) που κάποτε επέτρεψε στη Sony να αποκτήσει δημοτικότητα και να πάρει μια αξιοσημείωτη θέση στην αγορά.

Ελπίζουμε να μην σταματίσουν εκείνο το ωραίο πικάπ LX310BT.

Οι καιροί άλλαξαν… Από την άλλη πλευρά βλέπει κανείς εταιρίες όπως οι Apple, Huawei, Philips (επιστροφή) και TCL να εισέρχονται στον ήχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα